KOOVEE matkaa tänään K-Vantaan vieraaksi

KOOVEEn kauden 30.runkosarjaottelu näkee päivänvalonsa tänään Vantaan Tikkurilassa, kun joukkue matkaa vahvaan vireeseen nousseen K-Vantaan vieraaksi.

Vantaalaiset lähtevät otteluun neljän voiton putkessa. Muutoinkin lohipaidat ovat pelanneet voitokkaasti viime aikoina, sillä edellisistä 13 otteluista he ovat ainoastaan kaksi kertaa poistuneet hävinneinä. Eilen K-Vantaa osoitti luonteen lujuutta nousemalla Turussa kahden maalin tappioasemasta voittoon varsinaisella peliajalla. Syksyllä lohipaidat olivat vielä pahasti karsintaviivan alapuolella, mutta kun he saivat pelinsä kulkemaan, niin pisteitäkin alkoi ropisemaan.

Vantaalaisten parhaat pistemiehet ovat kapteeni Joni Piipponen (14+11) sekä Miro-Pekka Saarelainen (7+18). Selkeä ykköstorjuja on ollut Samuli Tervo (90.75%). K-Vantaan vahvuuksia ovat olleet erikoistilanteet, sillä joukkue on Mestiksen paras alivoimajoukkue ja ylivoimatilastossakin neljänneksi paras.

KOOVEE lähtee otteluun myös voitto takataskussaan, sillä Peliitat kaatui alkuviikosta komeasti 2-3. Hiukan otteet ovat viime aikoina ailahdelleet, sillä erinomaista vierasottelua edelsi heikko kotiesiintyminen ja 1-5 tappio Hokille.

Kultakypärä Jani Nyman (13+9) laukoi Heinolassa jälleen kaksi kaunista maalia ja on selvästi joukkueen tehokkain pelaaja. Piste per peli tahdissa liitävää Nymania ei joukkueen sisältä tällä hetkellä uhkaa kukaan kultaisen kypärän suhteen, sillä toisena oleva Eppu Varjamo (3+11) saattaa vieläkin olla sivussa loukkaantumisen vuoksi. Lukuisista loukkaantumisista kärsinyt KOOVEE saattaa saada sentteri Tomi Iso-Mustajärven jo ensi viikolla takaisin kokoonpanoon, mutta todella vahvan alkukauden pelanneen Santeri Sillanpään paluuta joudutaan odottelemaan vielä hiukan pidempään.

Erikoistilanteiden vertailussa KOOVEE jää selvästi kotijoukkueen varjoon. Molemmissa tilastoissa joukkue on toiseksi viimeisenä. Tosin viime aikoina otteet ovat parantuneet ja nousua sillä sektorilla on odotettavissa.

Ottelu alkaa Tikkurilassa tänään klo 17 ja on tuttuun tapaan nähtävissä C More -palvelun kautta. Ensi viikolla on ainakin toistaiseksi luvassa kolme ottelua. Keskiviikkona Hakametsässä vierailee sarjakakkonen FPS ja viikonloppuna on vierasottelut sekä Kajaanissa Hokin että Rovaniemellä RoKi:n vieraana.