KOOVEE NAPPASI AVAUSVOITON HOKISTA

KOOVEE – HOKKI  4 – 2 (1-0, 1-0, 2-2)

KOOVEE salamana johtoon ja erän hallintaan

Isäntäjoukkue näytti heti alussa, että se oli valmistaunut tähän otteluun huolella. Välittömästi aloituskiekon jälkeen Erno Hopponen lähtee nostamaan hyökkäystä, siirtää kiekon hetkeksi laitaan Julius Valtoselle. Valtonen palauttaa ja Hopposen tarkka rannelaukaus yllättää Lari Kukkohovin ja ottelun avausmaali näkee päivänvalon ainoastaan 17 sekunnin jälkeen. KOOVEE on erässä terävämpi ja pystyy luomaan lukuisia vaarallisia tilanteita Hokin maalille, mutta tulostaululle ei enää avauserässä päästä. Torjunnat kuitenkin kertovat, miten selkeä KOOVEEn hallinta oli; Tomi Ristelillä ainoastaan kaksi torjuntaa, kun virkaveli Kukkohovilla peräti 19.

Hokki pääsee peliin mukaan, mutta KOOVEE onnistuu maalinteossa

Vieraat tulevat toiseen erään huomattavasti paremmalla liikkeellä ja asenteella. Vaikka ote säilyy KOOVEElla, niin myös vieraat pääsevät koittamaan maalintekoa. Molemmat maalivahdit ovat kuitenkin tänään iskussa ja maalinteko ei ole helppoa kummallekaan. Dynamo onnistuu kuitenkin kertaalleen tulostaululle pääsemään, kun Risto Lindfors pääsee iskemään kiekon lähes tyhjään maaliin. Esityön tähän kauniiseen maaliin tekevät kapteeni Ville Lehtonen sekä terhakkaasti pelannut Jesse Hurme. Lisämaaleja erässä ei nähdä, joten toiselle tauolle mennään Kilpa-Veljien 2-0 johdossa. Torjunna Ristelille 8 ja Kukkohoville 12.

Kolmannessa erässä vieraatkin onnistuvat maalinteossa

Kolmas erä on vierailta selvästi ottelun paras erä. Samalla kun KOOVEE ehkä aavistuksen nostaa jalkaa kaasulta, alkaa Hokki päästä jyvälle pelistä paremmin. Kaksi minuuttia ehditään erää pelata, kun tamperelaisillekin tuttu Alejandro Ramirez Salinas pääsee iskemään irtokiekkoon sydämensä kyllyydestä ja kaventaa tilanteeksi 2-1. KOOVEElta kuitenkin nousee ratkaisijaksi hiukan harvinaisempi maalintekijä, kun puolustaja Ville Järvinen nousee oman maalin takaa ja kuljettaa kiekon läpi kentän päättäen sen vielä tarkkaan laukaukseen, joka yllättää Kukkohovin täydellisesti. Hokki ei kuitenkaan luovuta, vaan jatkaa painostustaan, joka palkitaankin Erno Räisäsen iskiessä päädystä tulevan kiekon ohi Ristelin. Lopussa ilman maalivahtia pelannut Hokki yrittää tasoitusta saada, mutta kylmää vettä vieraiden niskaan kaataa Ville Saloranta, joka punaviivalta iskee kiekon tyhjään maaliin. Ottelu päättyy lopulta näihin 4-2 lukemiin. Päätöserän torjunnat menevät tasan, molemmille 8 torjuntaa.

Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen harmitteli omiensa vaisua aloitusta. Moni pelaaja oli työpaikalla, muttei kuitenkaan töissä. Hän oli kuitenkin tyytyväinen maalivahti Kukkohovin loistavaan työskentelyyn sekä pelaajien kolmannen erän kiriin. KOOVEE käskijä Juha Pajuoja  puolestaan kertoi joukkueen jo odottaneen näitä pelejä ja olleen hyvin lataunut kohtaamiseen. Hän näki vieraiden kolmannen erän kirin hyvänä muistuksena omille pelaajilleen siitä, että helpolla ei voitot näistä peleistä kuitenkaan irtoa.

Sarja jatkuu tiistaina Kajaanissa ja Hakametsässä pelataan jälleen torstaina 28.3. klo 18.30.