KOOVEE päätti runkosarjan voittoon – uskomaton nousu neljän maalin tappioasemasta

FPS – KOOVEE  5 – 6 (2-1,3-0,0-5)

KOOVEE lähti runkosarjan viimeiseen otteluunsa vailla paineita, sillä sarjasijoitus oli jo varmistunut kuudenneksi. FPS puolestaan tarvitsi ottelusta kolme pistettä, jotta pääsy pudotuspeleihin olisi vielä mahdollista. Lähtökohdat otteluun olivat muutoinkin täysin erilaiset. FPS päätti eilisellä tappiolla TUTO:a vastaan peräti seitsemän ottelun mittaiseksi kertyneen voittoputkensa, kun taas KOOVEE torstaina voitti turkulaiset katkaisten viiden ottelun mittaisen tappioputkensa. FPS ei myöskään ollut koskaan pystynyt KOOVEEta kotonaan voittamaan Mestis-tasolla, joten lähtökohdat ottelulle oli hyvin mielenkiintoiset.

KOOVEE sai otteluun hyvän startin, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän nälkäisempi FPS otti ohjia käsiinsä. KOOVEE aloitti maalinteon reilun kahdeksan minuutin kohdalla, kun Eemeli Mäki laukoi kiekon voimalla ohi forssalaisten maalilla olleen Petrus Lintosen. Syöttöpisteet saivat Joona Korhonen sekä Matias Haaranen. Tämän jälkeen ote alkoi hiljalleen siirtyä isännille ja Jyri Waajakoski rankaisikin kahdesti KOOVEE-puolustuksen lepsuiluista siirtäen forssalaiset erätauolle 2-1-johdossa.

Toisessa erässä FPS oli niskan päällä ja selvästi tehokkaampi viimeistelyssä. KOOVEEn puolustus pysyi vahvana lähes erän puoleen väliin saakka, jolloin Janne Jokinen onnistui maalinteossa. Maalin jälkeisen vaihdon merkitys tuli jälleen hyvin selväksi, sillä vain puoli minuuttia tästä ja Riku Tuomola iski lisää kylmää vettä KOOVEEn niskaan. Samassa KOOVEE vaihtoi myös maalivahtia ja Verneri Virtanen hyppäsi kaukaloon. KOOVEE joutui puolustaessaan rikkomaan ja kahdesta alivoimasta toisella iski FPS jälleen. Konkaripuolustaja Anssi Rantanen laukoi taukolukemiksi 5-1. Luvut eivät täysin kerro koko totuutta erän tapahtumista, sillä KOOVEElla oli omat hyvät paikkansa, mutta kiekkoa ei vaan onnistuttu saamaan sisään.

Kolmanteen erään KOOVEE latasi itsensä täyteen taistelutahtoa ja aloitti huiman loppukirin, joita yleensä nähdään ainoastaan elokuvissa. Niko Lahtinen aloitti kaventamisen kuuden ja puolen minuutin kohdalla laukoen Santeri Sillanpään syötöstä lukemiksi 5-2. Reilu neljä minuuttia ja Lassi “Ledi” Korpela laukoi kauden avausmaalinsa upeiden Santeri Aallon sekä Rasmus Rasinahon syöttöjen jälkeen.

Peli pyöri FPS:n päädyssä ja päävalmentaja Juuso Hahl huomasi tilaisuuden iskeä. Reilu kolme minuuttia ennen loppua aikalisä ja maalivahti pois. Tämä toikin tulosta ja Korpela iski illan toisen osumansa tuoden KOOVEEn jo maalin päähän. Syöttäjinä Aalto sekä OP Viinikainen.  Uuden tilaisuuden tullessa, veti Hahl uudestaan Virtasen maalilta ja jälleen tuloksellisesti. Lahtinen toi KOOVEEn tasoihin Haarasen ja Jeremi Wehmaan syötöistä puolitoista minuuttia ennen päätösvihellystä.

FPS:n oli puolestaan napattava ottelusta täydet kolme pistettä, joten heidän oli pakosti onnistuttava yksi maali tekemään. Heille aikalisä ja maalivahti pois, mutta onnistujana oli kuitenkin KOOVEE. Lahtinen viimeisteli hattutemppunsa puolisen minuuttia ennen loppua lähettäen forssalaiset kesälomalle. Viimeiseen maaliin syöttöpisteet Sillanpäälle sekä Viinikaiselle.

Ottelun jälkeisessä Ruudun haastattelussa Hahl kertoi, että joukkue teki ottelusta itselleeen merkityksellisen, eikä ammattiylpeys antanut mahdollisuutta hävitä.

“Peli on joskus aika julmaa, toisaalta FPS olisi ansainnut kovan työnsä jälkeen paikan pudotuspeleihin, mutta meillä oli oma ammattiylpeytemme. Emme halunneet kenenkään osoittavan meitä sormella todeten, ettemme olisi pelanneet tosissamme. Toki asetelma suosi meitä, saimme pelata todellisella all-in -mentaliteetillä.”

KOOVEE aloittaa oman urakkansa kevään pudotuspeleissä vasta torstaina 8.4., jolloin se Hakametsässä kohtaa runkosarjassa kolmanneksi tulevan joukkueen. Tällä hetkellä tuolla paikalla on KeuPa HT, mutta sarjassa on vielä viisi ottelua pelattavana ensi viikolla.