KOOVEE riemukkaasti voittoon TUTO:sta

TUTO – KOOVEE 2 – 3 (0-2, 1-0, 1-1)

Kaksi hyvän harjoituskauden pelannutta joukkuetta kohtasivat toisensa Mestiksen avauskierroksella Turun Kupittaalla. Ottelusta muodostui tasainen, joskin hiukan kaksijakoinen, taistelu. KOOVEElla toimi sekä yli- että alivoima ja asenne puolustamiseen oli loistava. Toisaalta joukkue kadotti luisteluvoimansa toisessa erässä ja sortui ottamaan aivan liikaa rangaistuksia.

1.erä:

KOOVEE aloitti ottelun pirteämmin ja sai luotua painetta kotijoukkueen päätyyn. Erän ensimmäinen puolikas pelattiin lähes kokonaan turkulaisten alueella, mutta maalia ei KOOVEE vielä saanut aikaiseksi. Hiukan yllättäen vaarallisin tilanne siunaantuikin TUTO:lle, kun kiekko pomppi Samu Pakarisen varusteista kohti maalia. Paikalle ehti kuitenkin Oskari Kantola mailoineen pelastamaan kiekon maaliviivalta väljemmille vesille.

KOOVEEn vahvuus oli avauserässä materiaalin leveys ja sen tuoma luisteluvoima. Kaikki neljä hyökkäysketjua pystyivät pitämään kiekkoa hyökkäysalueella ja kotijoukkue joutui rikkomaan pitääkseen liukkaasti luistelleet kooveelaiset poissa maalinteosta. KOOVEEn kauden avausmaali syntyikin ylivoimalla, kun Samu Markkula pääsi iskemään kiekon tyhjään maaliin Santtu Hakasen ja Okko Kangasniemen mainioiden syöttöjen jälkeen.

Nuorisoketju Jakub Kos – Samu Bau – Joona Korhonen aiheutti energisellä luistelullaan TUTO-puolustukselle harmaita hiuksia vaihdosta toiseen. Toinen osuma olikin heidän aikaansaannoksensa, kun Korhonen näytti terävyytensä iskemällä irtokiekon maalin edestä ohi isäntien maalilla olleen Emil Vuorion. Syöttöpisteet Kantolalle sekä Baulle.

2.erä:

Aivan alkuminuutit toisesta erästä mentiin jälleen KOOVEEn määrätessä vauhdin ja suunnan, mutta nyt TUTO pääsi rytmiin mukaan huomattavasti nopeammin. Hiljalleen kotijoukkue saikin käännettyä pelin hallinnan itselleen. Turkulaisetkin luotua vaarallisia tilanteita, jotka kuitenkin Pakarinen maalillaan pystyi hoitelemaan.

TUTO pyöritti vahvasti peliä samalla kun KOOVEE-pelaajien luistelu alkoi muuttumaan tahmeaksi. Loppuerästä muodostui varsinainen puolustustaistelu, josta kertoo maalivahtientien torjunnatkin. Vuorio torjui ainoastaan kerran erässä, kun Pakariselle niitä merkittiin peräti 17.

KOOVEEn vuoro oli joutua rikkomaan vastustajan peliä ja kolmasti joukkue joutui alivoimaa pelaamaan. Niistä keskimmäisellä onnistui TUTO kaventamaan, Juho Virtanen päästessä Markkulan tavoin iskemään kiekon tyhjään maaliin hienon syöttökuvion tavoin.

3. erä:

Jos toisessa erässä kolme jäähyä tuntui liian suurelta määrältä, niin kolmannessa niitä otettiin jo neljä. Lukuisat ylivoimat antoivat TUTO:lle useita mahdollisuuksia tasoitukseen, mutta puolustus kesti Pakarisen johdolla nuo kaikki upeasti.

Tasoitusosuman TUTO sai tehtyä reilu kuusi minuuttia ennen erän päätöstä. Niklas Ylitalo pääsi ensimmäisenä käsiksi irtokiekkoon ja nosti sen yli Pakarisen. KOOVEEn onneksi kotijoukkue otti vuorostaan jäähyn ja nopea johto-osuma saatiinkin sitä kautta tehtyä. Sen viimeisteli aivan jäätävän hienolla laukauksella Santeri Sillanpää. Esityön maaliin tekivät Markus Västilä sekä Kos.

KOOVEE pelasi loppuminuutit järkevästi puolustaen, eikä TUTO saanut vaarallisista paikoistaan huolimatta kiekkoa enää maaliin toimittettua edes ilman maalivahtia pelaten. Jos oli Pakarisella ottelussa torjuntoja 32, niin melkein samaan pääsivät puolustajat uhrautuvilla laukausten blokkaamisillaan.

Päävalmentaja Miikka Kuusela oli tulokseen ja joukkueen asenteeseen erittäin tyytyväinen ottelun jälkeen. Toisen erän huonoutta ei hänkään oikein pystynyt selittämään, mutta totesi kuitenkin “yhden menetyksen jälkeen alkoi semmoinen lumipallo pyörimään“, mikä kuvastaa hyvin tilanteen äkillistä kääntymistä päälaelleen.

Puolustustaistelusta hän antaa kiitosta joukkueen halusta taistella voitosta.”Näytettiin, että kyllä meillä kanttia on puolustaa omaa maalia”. Voitosta on hyvä jatkaa kohti huomista kotiavausta, jossa vastaan luistelee tänään KeuPa HT:n voittanut K-Vantaa. Jäähyjen määrää täytyy pystyä toki vähentämään.

Ottelun tilastot löytyvät jälleen kätevästi Mestiksen sivulta https://mestis.fi/fi/ottelut/2022-2023/runkosarja/7445/seuranta/