KOOVEE saa SaPKo:n vieraakseen – Santeri Sillanpää palaa kokoonpanoon

Kahden ja puolen viikon tauko on vihdoin KOOVEElta ohi ja pelit jatkuvat tänään kotikaukalossa SaPKo:a vastaan. Tälle viikolle joukkueelle oli merkitty kolmekin ottelua, mutta sekä keskiviikon että sunnuntain ottelut ovat siirretty myöhemmäksi.

KOOVEEn viimeisin ottelu päättyi Kokkolassa voittoon Hermeksestä, tosin vasta voittolaukauskilpailun jälkeen. Joukkue on muutoinkin parantanut pelaamistaan synkän jakson jälkeen ja kymmenestä viimeisimmästä ottelusta on kuusi päättynyt voittoon. Tavoitteena oleva pudotuspelipaikka on edelleen saavutettavissa.

SaPKo on saanut pelata viime ajat vailla taukoja ja saapuu Tampereelle eilinen voitto IPK:sta taskussaan. SaPKo on napannut kaksi voittoa neljästä edellisestä ottelustaan, mutta hävisi sitä ennen peräti kuusi ottelua putkeen. Joukkueet ovat ehtineet kohdata toisensa tällä kaudella ainoastaan kerran, silloin SaPKo haki jatkoaikavoiton Hakametsästä.

Savonlinnalaisten kultakypärä on tälle kaudelle K-Vantaasta siirtyneellä Eetu Mäellä (9+13). SaPKo onnistui kesän hankinnoissaan loistavasti, sillä Mäen takana ovat Joensuusta siirtynyt puolustaja Wiljami Kupiainen (4+17) sekä Mikkelistä saapunut Kalle Matikainen (9+10). Ykköstorjujan viitta on ollut Jukureista lainalla olevan Eetu Randelinin (91.96%) harteilla.

KOOVEEn kultakypärää pitkään kantanut Jani Nyman (14+9) on toistaiseksi Ilveksen matkassa pelaamassa liigaotteluita, joten kypärän saa tänään päähänsä Janne Seppänen (5+11). Hänen haastajistaan Eppu Varjamo (3+12) on vain pisteen päässä, kun taas Tanskaan siirtynyt Juuso Walli (7+7) on poissa pelistä. Maalin suulla nähdään hurjaan vireeseen noussut Verneri Virtanen (92.54%) ja luukulle palaa eniten pelejä pelannut Joonas Valtonen (89.71%) pienen tauon jälkeen.

Hyökkäykseen KOOVEE saa kuitenkin tärkeän palasen sairastuvaltaan, kun loistovireessä syksyllä ollut Santeri Sillanpää (5+7) palaa kokoonpanoon. IPK:sta siirtynyt hyökkääjä Aku Kinnari tekee myös ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä, Kokkolassa hän ehti jo pelatakin.

Tänään saadaan ottaa myös yleisöä halliin pitkästä aikaa. Voimassa olevien rajoitusten mukaan on käytössä ainoastaan 50% hallin kapasiteetista. Näin ollen ainoastaan 3650 nopeinta mahtuu tänään Hakametsään ja muiden kohtaloksi jää ottelun seuraaminen C Moren kautta.

Mikäli siirtoja ei enää tule, on ensi viikolla vuorossa kolmen ottelun viikko. Kotona kohdataan keskiviikkona Kiekko-Pojat ja lauantaina Hokki. Perjantaina puolestaan käydään SaPKo:n vieraana Savonlinnassa.