KOOVEE sarjakärjen vieraaksi Espooseen

Vuosi 2023 ei ole KOOVEEn osalta alkanut kovinkaan ruusuisesti, kaikki kolme ottelua ovat päättyneet tappioihin. Tänään vuoden ensimmäistä voittoa päästään tänään yrittämään Espoossa, missä sarjakärki K-Espoo isännöi illan ottelua.

Espoolaisilla puolestaan on kulkenut tänä vuonna yhtä kovaa kuin vuoden 2022 syksylläkin. Voittoputki on nyt kuuden ottelun mittainen ja viimeisiin 13 otteluihin mahtuu ainoastaan yksi tappio. Tänä vuonna K-Espoo on voittanut kahdesti sekä KeuPa HT:n että HK Zemgalen.

Kivikovalta sarjakärjeltä ei heikkouksia löydy, sillä joukkueen erikoistilanneosaaminenkin on sarjan kärkitasoa. Sekä ylivoiman (23.57%) että alivoiman (84.17%) onnistumisprosentit ovat Mestiksen kolmanneksi parhaimpia.

K-Espoon parhaimmat pistemiehet löytyvät myös koko sarjan pistepörssin top-5:stä. Tommi Huhtala (14+22) on siinä toisena ja puolustajat Aleksi Matinmikko (7+28) ja Atro Leppänen (13+20) sijoilla kolme ja viisi. Maalivahdeista Waltteri Ignatjew (92.44%) on pelannut 18 ottelua ja U20 MM-kisajoukkueen Jani Lampinen (90.44%) 14 ottelua.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet toisensa jo kahdesti, espoolaisten voittaessa molemmat kohtaamiset. Hakametsässä lokakuussa Huhtala iski 2-3 voittomaalin jatkoajalla Jami Hännisen ja Joona Korhosen vastatessa KOOVEEn osumista. Joulun alla Espoossa isännät olivat tylysti 7-0 parempia.

KOOVEEn alkuvuoden tappiot tulivat kotona Hokkia vastaan sekä vieraissa Peliittoja ja Hermestä vastaan. Missään pelissä ei joukkue ole saanut peliään oikein kunnolla käynnistymään kuin hetkittäin, pelin taso otteluiden sisällä on heitellyt melkoisesti.

Ylivoimapeli periaatteessa toimii hyvin, mutta maaleja ei synny riittävästi. Näyttävät pitkät syöttöketjut vastustajan alueella pitäisi saada paremmalla prosentilla päättymään maalintekemiseen. 18.95% onnistumisprosentti on Mestiksen kolmanneksi heikointa ylivoimaa. Alivoimapelaaminen (79.83%) on puolestaan sujunut mallikkaasti ja on viidenneksi tehokkainta koko sarjassa.

KOOVEEn pistetehtailu on ollut paljon ykkösketjun varassa, jossa Okko Kangasniemi (4+25) on toiminut syöttökoneena, Samu Markkula (12+13) maalintekijänä ja Santtu Hakanen (7+14) ratkaisukykyisenä pelintekijänä. Jesse Pelamon liityttyä alkuviikosta joukkueeseen, siirtyi Markkula hänen ja Emil Järventien vierelle ja Korhonen puolestaan ykkösketjuun. Näin KOOVEElla on nyt kaksi todella taitavaa ja ratkaisukykyistä ketjua kasassa.

Ottelu Espoossa alkaa tänään klo 18.30 ja C More tuottaa ottelun laadukkaaseen tapaansa kotisohville katsottavaksi asiantuntevasti selostettuna. Huomenna päästään vihdoin pelaamaan Hakametsään, kun RoKi Rovaniemeltä saapuu KOOVEEn vieraaksi.