KOOVEE taipui jatkoajalla Kiekko-Pojille

Kiekko-Pojat – KOOVEE 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0) JA

KOOVEEn Itä-Suomen vierailusta jäi lopulta saaliiksi neljä pistettä, kun Joensuussa kotijoukkue onnistui jatkoajalla nappamaan voiton itselleen. Huikea hieno ottelu Joensuussa nähtiin ja yleisö sai varmasti vastinetta rahoilleen.

Avauserä:

Joensuussa ottelu alkoi tasaisesti,eikä kumpikaan joukkue selvää pelin hallintaa saanut itselleen hankittua. Molemmat saivat kyllä aikaiseksi hyvää painetta vastustajan maalille, mutta aavistuksen verran enemmän pystyi kotijoukkue toimittamaan kiekkoa maalille.

Kiekon toimittaminen maalille toimi Kiekko-Pojille erän puolessa välissä, kun Aatu Luusuaniemi laukoi laidasta välittömästi kiekon riistettyään kohti Samu Pakarisen vartioimaa maalia. Laukaus oli helppo torjuttava, mutta irtokiekkoon ehti ensimmäisenä Kristjan Kombe, jonka jatkolaukausta ei Pakarinen pystynyt pysäyttämään.

KOOVEE pääsi kertaalleen yrittämään ylivoimalla tasoitusta, mutta tällä kertaa Samu Markkulan läheltä lauottu laukaus päin Riku Lindroosia jäi parhaaksi yritykseksi. Vauhdikas erä päättyi näin isäntien maalin johtoon.

Toinen erä:

Santeri Aalto antoi C Moren erätaukohaastattelussa lääkkeeksi omalle joukkueelleen toimittaa kiekkoa enemmän maalille. Tämä myös näkyi heti toien erän alussa ja tulostakin syntyi. Santeri Airola luikerteli itsensä laidasta keskisektorille ja Luusuaniemi joutui sen verran mailaa käyttää estämiseen,että joutui jäähyaitioon miettimään syntyjä syviä. 14 sekuntia KOOVEE pyöritti ylivoimaa, kunnes Markus Västilä laukoi viivasta Markkulan upeasta syötöstä kiekkoa maalille. Maalin edustalla päivystänyt Santtu Hakanen sai mailansa väliin ja ohjasi tasoituksen.

Tasoituksen jälkeen peli jälleen tasaantui avauserän tapaiseksi väännöksi. Pakarinen sai maalillaan tehdä muutaman maukkaa torjunnan pitääkseen oman maalinsa puhtaana ja Markkulan epäonni tekopaikoissa autooi samassa tehtävässä Lindroosia.

KOOVEE pystyi vielä pykälän vauhtia luisteluunsa lisäämään erän loppua kohden ja hallitsi erän viittä viimeistä selvästi. Hallintaa helpotti yksi ylivoimatilannekin, mutta siitä ei tällä kertaa maalia pystytty tekemään.

Kolmas erä:

Viihdyttävän ottelun kolmas erä oli aivan yhtä intensiivinen kuin edellisetkin. Kiekko-Pojat onnistui oman pyörityksensä hyödyntämään heti erän alussa, kun Joel Kerkkänen ohjasi viivalaukauksen aivan maalin edestä ohi Pakarisen.

Kotijoukkue sai hallittua erää monta minuuttia, johon mahtui kaksi minuuttia ylivoimaakin. KOOVEEn puolustus kuitenkin oli todella tiivistä ja kesti isäntien vyörytyksen.

KOOVEE pääsi peliin mukaan päästessään neljäksi minuuttia ylivoimalle, kun Santeri Aallon naamaan osui vaarallisen näköisesti vastustajan maila. Ensimmäinen kaksiminuuttinen tuotti myös tulosta, kun Markkula pääsi tykittämään irtokiekon verkon perukoille. Toista ylivoimamaalia ei kuitenkaan KOOVEE pystynyt tekemään.

Kiekko-Pojilla oli enemmän energiaa jäljellä, KOOVEElla varmasti painoi edellisillan kova taistelu IPK:ta vastaan. Isännät saivat todella voimakkaan painostuksen KOOVEEn alueelle erän loppuminuuteille, mutta Samu Pakarinen torjui jälleen kuin muuri. Joensuulaisten Jonne Brygger hölmistyi täysin, kun Pakarinen kauhoi kiekon alleen hänen aivan tuhannen taalan paikastaan. Torjunta oli jälleen niin hieno, että tuomaristo ihaili sitä kuvanauhalta muutaman minuutin.

Jatkoaika:

Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan varmasti ja kiekkoa itsellään pitäen ja molemmille myös siunaantui hyviä paikkoja ratkaista peli. Puoli minuuttia ennen jatkoajan päättymistä onnistui Kiekko-Pojat omassa hyökkäyksessään, kun Denis Kusy pääsi hienon kuvion päätteeksi ratkaisevan osuman.

Iloisen Itä-Suomen reissuun voidaan tappiosta huolimatta olla tyytyväisiä. IPK:sta voitto ja hyvä taistelu tänäänkin ja peli olisi voinut päättyä kumpaan suuntaan tahansa. Revanssia Kiekko-Pojista päästään hakemaan jo torstaina, kun joensuulaiset tekevät kauden toisen vierailunsa Hakametsään.