KOOVEE taipui KeuPa HT:lle jatkoajalla

KOOVEE – KeuPa HT 2-3 (2-1,0-0,0-1,0-1) JA

Molemmat joukkueet lähtivät keskiviikkoillna kamppailuun tappiot niskassaan, vieläpä perättäisiltä sarjasijoituksilta KOOVEE 10. ja KeuPa HT 11. Kolmelle pisteelle oli siis molemmilla tarvetta ja ottelusta ennakoitiinkin tasaista kamppailupelaamista.

Täyttä pistepottia ei kuitenkaan kummallekaan suotu, sillä ottelun ratkaisu löytyi vasta jatkoajalla. Vierailija KeuPa HT oli lopulta terävämpi ja nappasi kaksi kallisarvoista pistettä matkaansa.

Erä 1:

KOOVEE aloitti ottelun vahvasti, sitä tosin edesauttoi vieraiden saama rangaistus jo 12 pelisekunnin jälkeen. Ylivoimalla ei kuitenkaan tulosta syntynyt, eikä senkään jälkeen KOOVEEn jatkaessa vahvasti painostaen.

Peli tasaantui, mutta vauhti oli melkoinen. Peli aaltoili päädystä toiseen mutta hienoukset puuttuivat molempien pelistä. Maalitilin aukaisi ensimmäisenä KOOVEE, kun Joona Lehtinen iski Juho Helanderin eteensä torjuman kiekon maaliin. Syöttöpisteet ansaitusti Eerik Kantolalle ja Otto Heinoselle.

KeuPa HT pääsi tasoittamaan nelisen minuuttia myöhemmin, kun 18-vuotias JYP-laina Jesse Pulkkinen yllätti uran ensimmäisellä osumallaan torjuntavuorossa olleen Verneri Virtasen. Tauolle mentiin kuitenkin KOOVEEn johdossa, kun Heinosen siniviivalaukaus painui Helanderin selän taakse reilu minuutti ennen erätaukoa. Syöttäjinä toimivat Kantola sekä Samuli Vainionpää.

Erä 2:

Toisen erän aloitti KeuPa HT aavistuksen terävämmin ja hetken aikaa pidettyä painetta KOOVEEn päädyssä, vailla varsinaisia maalikuitenkaan. Peli tasaantui jälleen nopeasti ja oli hyvin avauserän kaltainen vauhdikkuuden ja pelin aaltoilun myötä.

Maaleja ei erässä kuitenkaan nyt nähty, vaikka molemmilla oli ylivoimatilanteitakin niiden tekemiseen. Hiukan molempien joukkueiden peliä haittasivat harhasyötöt ja helpohkot kiekonmenetykset.

Erä 3:

Vieraat olivat jälleen erän alussa terävämpä ja iskivät ottelun tasoituksen Puolentoista minuutin pelin jälkeen. Muutoin peli aaltoili suhteelliseen tasaisesti, mutta vieraat pystyivät enemmän omista hyökkäyksistään saamaan laukauksia aikaan.

Jatkoaika:

Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaista peli ja KeuPa HT siinä lopulta onnistui.Rasmus Heljanko onnistui ohittamaan Virtasen ja sinetöi samalla joukkueellen vierasvoiton.

Perjantaina jatkuu:

Seuraavan ottelunsa KOOVEE pelaa perjantaina, kun joukkue matkaa Kokkolaan Hermeksen vieraaksi. Hakametsässä Mestistä nähdään jälleen ensi keskiviikkona, kun on Kajaanin Hokin vuoro saapua vierailulle.