KOOVEE taipui KeuPalle maalintekotalkoissa

KOOVEE – Keupa ht   5 -7 (2-2, 3-3, 0-2)

Ottelu alkoi KOOVEE:n osalta vauhdikkaasti ja ottelun avausmaali näkikin päivänvalonsa ajassa 1.25 kun Erik Ahopelto ohjasi Jesper-Juhani Ilvessuon siniviivalaukauksen verkon perukoille. Myös Miro Nallille syöttöpiste tuohon osumaan. KeuPa pääsi tasoittamaan pelin ylivoimalla, kun ruuhkan jälkitilanteesta Janne Väyrynen onnistui laukomaan kiekon ohi Eetu Mäkiniemen. Aleksi Luhtalampi huudatti kotiyleisöä iskemällä kauden avausmaalinsa loistavasta Elias Elomaan ja Juho Jokiharjun esityöstä. KOOVEE:n viisikon puolustaessa hiukan löysähkösti, avautui vieraiden Joni Piipposelle tilaisuus tasoittaa peli uudelleen. Hiukan Miikka Kuusela protestoi tilannetta, sillä kiekko näytti käyvän päätyverkoissa, ilman tuomareiden pelin katkaisemista. Tasaisen erän torjunnat olivat Mäkiniemelle 7 ja Niko Parkkiselle vieraiden maalilla 8 torjuntaa.

Toisessa erässä peli aaltoili päästä päähän ja ainakin yleisö piti näkemästään. Maalinteon aloitti KeuPa reilun neljän minuutin jälkeen. Tämän jälkeen iski KOOVEE kahdella pikamaalilla Elomaan illan toisella sekä Jimi Kurosen osumilla. KeuPa osoitti heikon ylivoimaprosentin olevan tilastoharhaa iskemällä Elomaan jäähyn aikana pelin jälleen tasoihin. Maalit eivät kuitenkaan loppuneet toisessa erässä vielä tähänkään, sillä ensin Markus Västilä avasi kauden maalitilinsä viemällä KOOVEE:n 5-4 johtoon, mutta KeuPa tasoitti jälleen ylivoimalla ja toiselle tauolle mentiin 5-5 tilantessa. Epävarmasti viheltänyt tuomarinelikko sai kovaa kritiikkiä molempien joukkueiden valmentajilta. Torjuntojen perusteella KeuPa aktiivisempi ainakin laukomaan, sillä Mäkiniemellä peräti 16 torjuntaa, kun Parkkisella “ainoastaan” 10.

Kolmanteen erään ei enää riittänyt samanlaista ilotulistusta maalien muodossa, vaan molemmat joukkueet olivat saaneet puolustuspelinsä tiivistettyä. KOOVEE:n valmennus herätteli joukkuettaan vaihtamalla maalinsuulle Kristian Tammisen, joka joutuikin torjumaan 12 kertaa erän aikana. KOOVEE yritti vimmatusti johto-osumaa, mutta tänään se jokin puuttui  viimeistelystä. Paras paikka tuli Nallille, joka karkasi läpiajoon, muttei aivan pystynyt enää ohittamaan Parkkista. KOOVEE:n puolustuksen hiukan jälleen säheltäessä iski Janne Kettunen kiekon ohi Tammisen. Lopullisen niitin pääsi iskemään Olli Aitola kahdeksan sekuntia ennen loppua tyhjään maaliin.

KOOVEE matkaa seuraavaksi jälleen Itä-Suomeen, jossa kohdataan sekä Hokki että IPK. Seuraava kotiottelu on viikon päästä keskiviikkona 6.11. klo 18.30, jolloin Peliitat luistelee vastaan.