KOOVEE taipui päätöserässä Hokille

Hokki – KOOVEE 3 -1 (1-1, 0-0, 2-0)

KOOVEElla oli vihdoin täysi rosteri, kun se aloitti vieraskiertueensa Kajaanista Hokin vieraana. Vieläkään eivät aivan kaikki pelaajat olleet pelikunnossa, mutta aivan kilpailukykyinen joukkue matkaan lähti.

Hiukan KOOVEEn pelissä näkyi tiettyjen pelaajien hurja kuormitus viime peleissä ja toisaalta osalla toipilaista ei aivan vielä ollut pelituntuma palannut normaalille tasolle. Tämä näkyi harhasyöttöinä sekä helppoina kiekonmenetyksinä, mutta peli parani loppua kohden selvästi.

Avauserä:

Hokki aloitti ottelun isännän ottein ja vyörytti hyökkäyksiään kohti KOOVEEn päätyä. KOOVEE oli kuitenkin se joukkue, joka avausmaalin pääsi tekemään. Siitä vastasi Perttu Aho, joka iski kauden avausmaalinsa irtokiekosta. Syöttöpisteet ansaitsivat Ville Nieminen ja Vili-Jesper Koivula.

KOOVEEta piti pystyssä peräti 18 torjunnallaan Samu Pakarinen, joukossa pari todellista haamutorjuntaa. Kertaalleen kuitenkin hänetkin yllätettiin, kun Mestiksen paras pistemies Valtteri Niemi laukoi tasoituksen.

Toinen erä:

Erä alkoi KOOVEEn ylivoimalla, joka ei kuitenkaan tuottanut edes kunnollista maalipaikkaa. Tämän jälkeen ote siirtyi jälleen Hokille, joka ei kuitenkaan pystynyt murtamaan KOOVEEn puolustusta.

KOOVEE pääsi peliin paremmin mukaan erän puolivälissä, mutta ei myöskään saanut tilanteitaan hyödynnettyä. Pakarinen nousi tämänkin erän parhaaksi pelaajaksi, hän torjui jopa kolmesti isäntien läpiajon. Myös maalivahdin parhaat ystävät, eli tolpat, olivat tänään hänellä apuna.

Mestiksen toiseksi parhaimman ylivoiman omaava Hokki ei ylivoimallakaan saanut onnistumista aikaiseksi, sillä sarjan toiseksi paras alivoima toimi jälleen mallikkaasti. C Moren erätaukohaastattelussa Okko Kangasniemi toivoi omalta joukkueeltaan intensiivisempää pelaamista, sillä välillä joukkue tuntui jäävän suosiolla puolustamaan.

Päätöserä:

Kolmas erä oli selvästi ottelun tasaisin, kaivattua intensiivisyyttä alkoi KOOVEElta löytymään. KOOVEEn hyvä startti sai kovan kolauksen, kun Hokki hyödynsi illan toisen ylivoimansa. Kotijoukkue sai rikottua KOOVEEn neliön ja lopulta Arttu Nevasaari pääsi iskemään kiekon vapaasti verkkoon.

Vaikka KOOVEEkin sai omia hyökkäyksiään aikaiseksi, niistä kuitenkin jäi tietynlainen terävyys puuttumaan. Toki Patrik Koivisto isäntien maalilla omalta osaltaan oli sitä terää tylstyttämässä. Lopussa KOOVEE haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta maalinteossa onnistui lopulta Hokki. Konkaripuolustaja Risto Mattila onnistui viimeistelmään loppunumerot ja katkaisemaan KOOVEEn loppukirin.

Päävalmentaja Miikka Kuuselakaan ei tyytyväinen peliin ollut ja harmitteli myös hyökkäyksen tehottomuutta. Toki hän totesi oman merkityksensä olleen viime aikojen sairasteluilla sekä kokoonpanomuutoksilla. Huomenna Rovaniemellä pelattavaa ottelua varten KOOVEEn tarvitsee saada hyvin palauteltua tästä pelistä, sen vuoksi fysiikkavalmentaja Marika Hillberg oli otettu reissuun mukaan.