KOOVEE taipui päätöserässä RoKi:lle

KOOVEE – RoKi 1-6 (0-0,1-2,0-4)

Lähtökohdat perjantain otteluun olivat KOOVEElle suotuisat. Joukkue oli sarjataulukossa jaetulla kakkossijalla ja alla kaksi voittoa. Vieraaksi saapuva RoKi puolestaan oli edellisiltana hävinnyt Kokkolassa Hermekselle peräti 8-1 ja sarjasijoitus oli yhdeksäs.

Ottelun kulku ei kuitenkaan toteuttanut ennakkosuunnitelmia, vaan RoKi oli ottelussa lopulta parempi maalein 1-6.

Erä 1:

Aavistuksen verran nälkäisempänä erään luistellut RoKi hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia läpi avauserän. KOOVEEn puolustus Verneri Virtasen johdolla kuitenkin kesti vieraiden rynnistykset.

KOOVEEn omassa hyökkäyspelissä ei vielä näkynyt tarvittavaa terävyyttä, vaikka joukkue pääsi kaksi kertaa yrittämään maalintekoa ylivoimallakin. Muutaman hyvän tilanteen aivan maalinedustalle joukkue sai rakennettua, mutta myös rovaniemeläisten puolustus ja maalivahti Romi Huunonen onnistuivat pitämään maalinsa koskemattomana.

Erä 2:

Toisen erän aloitti KOOVEE räväkästi ja iskikin avausosuman vajaan kahden minuutin pelin kohdalla. Sen laukoi nuori Ondrej Kos, joka pääsi pisteiden välistä helpohkosti laukomaan. Syöttöpiste merkittiin Niko Lahtiselle.

Johtoa ei kuitenkaan kestänyt kuin reilu minuutti, kun vieraiden Tomi Alanko iski irtokiekon Virtasen torjunnasta sisään. Hiukan tämän jälkeen aukeni KOOVEElle mahdollisuus uuteen johto-osumaan ylivoimalla, mutta hyvistä paikoista huolimatta ei kiekkoa saatu maalin asti.

Jäähynsä jälkeen RoKi pääsi niskan päälle kenttätapahtumien suhteen. Vieraat pystyivät myös siirtymään johtoon erän puolenvälin paikkeilla. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi aivan liian vapaana b-pisteiden välissä ollut Jonne Brygger laukoi suoraan syötöstä kiekon ohi Virtasen.

Erä 3:

Päätöserä alkoi jäähyjen merkeissä. KOOVEE pääsi ensin yrittämään ylivoimaa, mutta tuloksetta. RoKi pääsi puolestaan kaksi kertaa peräkkäin samaa yrittämään, josta jälkimmäinen tuotti myös tulosta.

KOOVEE ei oikein saanut kunnolla omaa peliään käynnistymään. RoKi puolusti tiiviisti ja käytti omat paikkansa tehokkaasti hyväkseen. Vieraat iskivät vielä kolme maalia, joista yhden tyhjään KOOVEEn maaliin.

KOOVEEn seuraavakin ottelu pelataan Hakametsässä. Ensi tiistaina vieraaksi saapuu K-Vantaa, jonka jälkeen joukkueella alkaa neljän vierasottelun putki. Tervetuloa siis tiistaina kannustamaan KOOVEE takaisin kotivoittojen tielle!