KOOVEE taipui päätöserässä sarjakärjelle – musta kolmeminuuttinen pahaan paikkaan

K-Espoo -KOOVEE 4-2 (0-0,1-1,3-1)

Tiistaina Kokkolassa niukasti hävinnyt KOOVEE haastoi tänään ylivoimaisessa sarjajohdossa liihottavan K-Espoon. Joulun alla espoolaiset olivat todella tylyjä isäntiä iskien peräti seitsemän maalia KOOVEEn verkkoon, mutta tänään maalit olivat tiukemmassa.

KOOVEE menetti johtonsa päätöserän puolessa välissä, kun mustan kolmeminuuttisen aikana vahva kotijoukkue iski kolme osumaa ja käänsi ottelun voitokseen. Taisteluilme oli kuitenkin KOOVEElla hyvä ja se lupaa hyvää huomiselle kotiottelulle.

Avauserä:

K-Espoo aloitti ottelun todella vahvasti ja ensi minuutit hallitsikin pelitapahtumia mielin määrin. Hiljalleen ottelu kuitenkin tasaantui ja KOOVEE pääsi hätyyttelemään kotijoukkueen maalilla ollutta Jani Lampista.

Molemmilla joukkueilla oli yksi ylivoimatilannekin avata maalihanat, mutta niin Lampinen kuin KOOVEEn maalilla ollut Jakub Malek eivät olleet yllätettävissä. Varsinkin KOOVEE pyöritti jälleen ylivoimapeliä mallikkaasti, mutta kuitenkin vailla onnistumista.

Toinen erä:

Isännät jälleen aloittivat rivakammin ja pari ensimmäistä minuuttia peliä pelattiin KOOVEEn alueella. Nopeasti KOOVEE jälleen pääsi peliin mukaan ja Espoossaa nähtiinkin erittäin viihdyttävä ja vauhdikas erä.

Kapteeni Jeremi Wehmas nostatti taisteluhenkeä ottamalla pienen pystypainin Janne Hämäläisen kanssa. Hämäläinen olisi halunnut hiukan pidempäänkin nahistella, mutta Wehmas pussitti nuorukaisen vetämällä paidan hänen kasvojensa eteen.

Toisessa ei juuri pelikatkoja ollut, vaan joukkueet pyörittivät pitkiä hyökkäyksiään vuorotahtia. Maalinteossa onnistui ensin KOOVEE, kun Santeri Sillanpää pääsi vasemmalta laidalta kesken espoolaisten vaihdon ajamaan sisään ja laukoi paimiolaisella (=ison maitolasin korkuinen b-pisteen kaarelta takanurkkaan) KOOVEEn johtoon.

Johtoa kesti vain kaksi minuuttia, kun kotijoukkueen tehopuolustaja Atro Leppänen yllätti loistotorjuntoja esittäneen Malekin. Erän lopussa espoolaisilla oli ylivoimalla mahdollisuus johto-osuman tekemiseen, mutta KOOVEEn puolustus pelasi erittäin tiivisti ja tauolle mentiin tasatuloksessa 1-1.

Kolmas erä:

Selvästi tasaisemmin alkoi kolmas erä kuin kaksi edellistä. Molemmilla joukkueilla puolustuspeli oli tiivistä ja pystyi vastustajan pitämään poissa parhailta maalintekopaikoilta.

KOOVEEn illan toinen ylivoima tuotti nyt myös tulosta. Puolen minuutin pyöritys päättyi kultakypärä Okko Kangasniemen tarkkaan laukaukseen. Maalivahti Lampinen oli jo mennyt polvilleen, ja Kangasniemi löysi olkapään ja yläriman välistä kiekon mentävän aukon.

Tälläkään kertaa ei KOOVEE kauaa saanut johdosta nauttia, kun K-Espoo jälleen tasoitti. Rasmus Ruusunen pääsi aivan Malekin edestä ohjaamaan tasoituksen. Puolitoista minuuttia myöhemmin pääsivät isännät ensimmäistä kertaa johtoon, kun Miro Keskitalo oli jätetty pisteiden väliin aivan vapaaksi. Minuutin päästä KOOVEEn verkko heilui jälleen, kun Leppänen iski ylivoimalla espoolaiset jo kahden maalin johtoon.

KOOVEE haki kavennusta sekä yli-että tasavoimalla raivoisasti. Laukauksia sateli kohti Lampisen maalia, mutta maaliin ei keikkoa enää saatu. Viimeiset puolitoista minuuttia KOOVEE pelasi ilman maalivahtiakin, mutta espoolaiset pitivät pintansa ja pisteet itsellään.

Huomenna jatketaan

Kauaa ei kirvelevää tappiota parane KOOVEEn murehtia, sillä pelit jatkuvat heti huomenna Hakametsässä. Klo 17 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi RoKi Rovaniemeltä. Tule sinäkin halliin kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!

Teksti: Mika Laakso