KOOVEE taipui TUTO:lle jatkoajalla

tuto   –   koovee   2- 1 (0-0,0-0, 1-1, 1-0) ja

Turussa nähtiin jännittävä ja tunteita nostattanut jääkiekko-ottelu yli 2000 katsojan edessä, kun perinteiset seurat TUTO ja KOOVEE ottivat yhteen.

Ottelu alkoi TUTO:n painostuksella ja se olikin avauserässä hallitsevampi osapuoli. Ville Kolppanen oli kuitenkin KOOVEEn maalilla hyvässä torjuntavireessä ja napsikin isäntien kaikki 12 laukausta torjunnaksi. KOOVEE sai erässä ainoastaan neljä laukausta aikaiseksi, joten se sai olla tyytyväinen maalittomaan tasatilanteeseen ensimmäiselle tauolle mentäessä.

Toisessa erässä puntit hiukan tasoittuivat, mutta myös tunteet kävivät melko kuumina. Erässä nähtiin useita rangaistuksia sekä harvinainen maalivahdin ulosajo. Kolppanen hermostui maalillaan TUTO-hyökkääjän ajautuessa häntä päin ja iski tätä kilvellään. Tuomarit tulkitsivat tilanteen niin, että Kolppanen ajettiin suihkuun tappelusta sekä viisiminuuttinen ja TUTO:n Juho Mäkelälle tuomittiin ainoastaan kahden minuutin väkivaltaisuusrangaistus. Kolppasen tilalle loppupelin ajaksi tolppien väliin luisteli Tomi Risteli.

Kolmannessa erässä ei enää nähty jäähyjä, mutta molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Ensin TUTO:n Oskari Siiki vei isännät johtoon, mutta KOOVEEn kultakypärä Janne Seppänen iski tasoituksen Roby Järventien hienosta esityöstä.

Jatkoajan alussa Seppäselle vihellettiin 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta, mutta tuon alivoivoiman KOOVEE kesti hienosti. Kun viimeinen minuutti jatkoajasta oli vierähtänyt käyntiin, pääsi TUTO:n Lassi Vanhatalo iskemään voittomaalin Ristelin selän taakse. Näin KOOVEE joutui tyytymään ainoastaan yhteen pisteeseen Turun vierailultaan.

KOOVEE on nyt sarjataulukossa neljäntenä ja jatkaa vieraskiertuettaan ensi viikolla niin Kokkolassa kuin Rovaniemelläkin. Hakametsässä KOOVEE pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 4.3., jolloin vieraaksi saapuu sarjakärki Ketterä.