KOOVEE taisteli voiton IPK:sta – Pakarinen muurina maalillaan

IPK – KOOVEE 3-4 (1-2, 0-0, 2-2)

Kun kaksi neljän ottelun voittoputkessa olevaa joukkuetta kohtaa, on odotettavissa tiukka ja tasaväkinen taisto pisteistä. Näin nähtiin myös Iisalmella, kun KOOVEE saapui IPK:n vieraaksi. KOOVEEn putki jatkuu ja melkoinen peikko putoaa harteilta, kun IPK on vihdoin voitettu. Edellisestä voitosta olikin jo kulunut kolme vuotta.

Avauserä:

KOOVEE aloitti ottelun pirteästi ja ylhäältä karvaten. Tämä tuottikin tulosta jo heti ensimmäisellä minuutilla, kun Santeri Sillanpää rokotti uinuvaa isäntäjoukkuetta. Sillanpää luisteli suoraan vaihtoaitiosta karvaamaan IPK:n maalin edustalle ja huitasi kiekon vastustajan mailasta ohi hölmistyneen Eetu Randelinin.

Kaksi kertaa KOOVEE joutui avauserässä tappamaan jäähyä Mestiksen tehokkainta ylivoimaa vastaan, mutta selvitti tilanteet kuitenkin tyylikkäästi. IPK kuitenkin pääsi tasoittamaan ottelun, kun Pekka Suhonen iski kauden toisen osumansa.

Erätauolle mentiin silti KOOVEEn johdossa. Maalin rakenteli työteliäästi pelannut nelosketju ja hienon maalin viimeisteli normaalisti puolustajana pelaava Adam Wolin. Syöttöpisteet Santeri Airolalle sekä ensimmäisen pisteensä Mestiksessä saalistaneelle Jesse Nyppelille.

Toinen erä:

Toisessa erässä IPK pyrki pääsemään tasoihin, mutta KOOVEEn tiivis puolustus kesti isäntien painostuksen. Molemmilla joukkueilla oli erän alussa ylivoimalla mahdollisuus lisäosumiin, mutta maalivahdit Samu Pakarinen sekä Eetu Randelin pitivät maalinsa koskemattomina.

KOOVEEn omat hyökkäykset olivat järjestään vaarallisia ja hyökkäysalueen peli toimi viimeistelyä lukuunottamatta mainiosti. Erän loppuminuutit IPK oli haliitsevampi osapuoli, mutta KOOVEEn puolustuspelaaminen oli tiivistä ja Pakarinen maalillaan jälleen loistava. Jobin postia tuli avausmaalin tehneen Sillanpään joutuessa jättämään pelin kesken.

Kolmas erä:

Päätöserää oli pelattu vajaa kuusi minuuttia, kun KOOVEE lisäsi johtoaan. Markus Västilä lähetti Perttu Ahon puolittaiseen läpiajoon, hänen laukauksensa pompahti Randelinista takaisin kentälle ja haukkana hyökkäystä seurannut Joona Korhonen iski irtokiekon maaliin.

Vain kolme minuuttia myöhemmin iski IPK kahdesti 14 sekunnissa. Ensin Jules Gallet kavensi vastahyökkäyksestä ja heti seuraavassa vaihdossa pääsi Noel Pietilä laukomaan tasoituksen.

IPK sai nopeista maaleistaan lisää energiaa ja haki vimmatusti lisää osumia, mutta KOOVEEn puolustus kesti. Ennen ottelua IPK:n vaarallista ylivoimaa kehuttiin, mutta ottelun ainoan ylivoimaosuman iski KOOVEE. 37 sekuntia ehti ylivoima pyöriä, kunnes Santtu Hakanen siirsi KOOVEEn jälleen johtoon. Syötöt merkittiin Samu Markkulalle sekä Markus Västilälle.

Kotijoukkue yritti vielä tasoitusta rakentaa, mutta sitoutunut KOOVEE taisteli myös lopun mainiosti ja eikä päästänyt isäntiä enää maalia tekemään.

Matka jatkuu huomenna Joensuuhun, jossa Kiekko-Pojat pääsevät isännöimään kovassa vireessä olevaa KOOVEEta.