KOOVEE tänään Latviassa – HK Zemgale isännöi Dynamoa

Tämä kausi on ollut historiallinen suomalaisen jääkiekkoilun osalta, kun ulkomaalainen joukkue siirtyi pelaamaan Mestikseen. Latvian mestari HK Zemgale on tuonut tullessaan mukavan piristysruiskeen valmiiksi SuomenViihdyttävimpääLätkää sloganinaan pitävään sarjaan.

Mestiksen lisäksi Zemgale pelaa yhä Latvian pääsarjassa Optibet Hokeja Ligassa. Tällä hetkellä he ovat maansa sarjassa toisena. Mestiksessä puolestaan sijoitus on 14. eli viimeinen, mutta eroa FPS:iin on ainoastaan kolme pistettä ja yhtä monta ottelua vähemmän pelattuna..

Zemgalen joukkue koostuu suurimmaksi osaksi nuorista tulevaisuuden lupauksista, joiden pelaajakehitykselle pelaaminen suomalaisessa sarjassa tekee hyvää. Nuori joukkue on sarjasijoituksestaan huolimatta pelannut hyvää kiekkoa ja peli on kehittynyt kauden aikana melkoisesti.

Suurimmat erot, ainakin tilastojen mukaan, näkyvät maalinteko ja -estopelissä. Zemgale on tehnyt ylivoimaisesti vähiten maaleja, 78 osumaa 38 ottelussa on selitys vähäiselle pistemäärälle. Puolustuspelaaminen latvialaisilla onkin jo huomattavasti parempaa. Päästettyjä maaleja on ainoastaan 118, mikä on kuudenneksi vähiten Mestiksessä.

Zemgalen parhaat pistemiehet Mestiksessä ovat olleet Arturs Homjakovs (9+12), Ricards Bernhards (8+12) sekä konkari 34-vuotias Gatis Gricinskis (8+10). Kaksi ensin mainittua pelasivat viime kaudella Ruotsin HockeyEttanissa ja Gricinskisiltä löytyy kokemusta kolmen kauden verran Suomi-sarjasta Hermeksen ja HC Satakunnan riveistä.

Ykköstorjujana on nähty maajoukkuevahti Eriks Vitols (90.93%), jonka loistavat otteet ovat osasyynä vähäiseen päästettyjen maalien määrään. Vitols ei kuitenkaan tänään ole mukana, vaan torjuntavuoron saa kokeneempi Rihards Cimermanis (91.92%).

Latvialaisten kolme edellistä ottelua ovat vaatineet ratkaisun hakemista vielä 60 peliminuutin jälkeenkin. Viime viikolla Zemgale ensin hävisi IPK:lle 5-2, mutta voitti jälkimmäisen kohtaamisen voittolaukauksien jälkeen 2-3. Kokkolassa puolestaan Zemgale voitti ensin 3-4 niinikään voittolaukauksilla, mutta hävisi jälkimmäisen jatkoajalla 2-1.

Lokakuun alussa Zemgale pelasi ensimmäiset Suomen ottelunsa Hakametsässä, KOOVEE voitti tuolloin molemmat kohtaamiset 3-0. Tuolloin latvialaiset nollasivat sekä Samu Pakarinen että Jakub Malek.

KOOVEE ja puolustaja Jami Hänninen purkivat eilen yhteisymmärryksessä sopimuksensa. Hänninen luutii loppukauden Keuruulla KeuPa HT:n paidassa. Myös Santeri Airola ja Karri Aho eivät ole tänään mukana. Pakistoon palaavat kuitenkin Oskari Kantola, Adam Wolin sekä Sebastian Soini.

Hyökkäyksestä puuttuvat lauantaisesta Samut Markkula ja Bau sekä Jakub Kos. Karri Aho ja Verneri Metsänen puolestaan pukevat peliasun tänään päälleen. Maalinsuulle palaa Pakarinen ja Reima-Ville Roos on toisena maalivahtina mukana.

Päivän ainoa Mestiksen kamppailu pyörähtää tänään käyntiin klo 18.30. Näet ottelun suorana ja asiantuntevasti selostettuna C More-palvelun kautta. Huomenna joukkueet kohtaavat toisensa samaan aikaan samassa kaukalossa.