KOOVEE tarjosi kannattajilleen kotivoiton joululahjaksi

KOOVEE – Kiekko-Pojat 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

KOOVEEn voittoputken lauantaina Joensuussa katkaissut Kiekko-Pojat saapui Hakametsään venyttämään omaa voittoputkeaan, mutta sisuuntunut kotijoukkue oli tehokas ja piti pisteet itsellään.

Ennen ottelua kunnioitettiin pitkäaikaisen Hakametsän järjestyksenvalvonnan vastaavana toiminutta Ville Koskista, joka haudattiin viikonloppuna. Koskinen toimi aikoinaan myös KOOVEEn toiminnassa ja tunnettiin aina “KOOVEEn miehenä”.

Avauserä:

Kiekko-Pojilla ei ollut tietoakaan bussijaloista, sillä he ottivat heti erän alusta alkaen ohjat käsiinsä. Todella lyhyillä vaihtoväleillä he pystyivät pitämään todella kovaa tempoa, johon KOOVEE ei pystynyt täysin vastaamaan.

KOOVEEn omaa peliä sekoitti vielä lievä huolimattomuus, sillä liian usein syötöt jäivät matkalle tai olivat aavistuksen liian pitkiä tai lyhyitä. Kahdesti Kiekko-Pojat pääsivät ylivoimalla maalia yrittämään, mutta KOOVEEn puolustus ja Reima-Ville Roosin torjunnat pitivät maalin puhtaana.

Kertaalleen vieraat tuulettivat maalia, mutta kuvanauhalta tarkistettuna myös tuomaristo näki kiekon kimpoavan maalivahdin parhaista ystävistä Roosin patjojen alle. Erän lopussa sai puolestaan KOOVEE ylivoiman, jota joukkue ei kuitenkaan erän viimeisen 35 sekunnin aikana pystynyt hyödyntämään.

Toinen erä:

Erän alussa KOOVEE hyödynsi tuon ylivoimansa ja Oskari Kantola laukoi ottelun avausmaalin Samu Markkulan ja Okko Kangasniemen syötöistä. Muutoinkin KOOVEE pääsi samaan vauhtriin Kiekko-Poikien kanssa ja hallitsikin erän alkupuoliskoa.

Vieraat saivat kuitenkin yhä enemmän peliä hallintaansa erän aikana ja KOOVEEn neljäs alivoima ei enää kestänytkään joensuulaisten ylivoimaa. Nicolas Werbik onnistui lopulta ohittamaan loistavia koopeja ottaneen Roosin.

Erän viimeiset minuutit olivat vieraiden todella vahvaa painostusta ja peliä pelattiin pitkään KOOVEEn alueella. Minuutti ennen erän päätöstä sai KOOVEE vielä yhden rangaistuksen, jonka se upeasti kesti.

Kolmas erä:

Kolmas erä oli vieraiden todella vahvaa painostusta, mutta KOOVEEn todella uhrautuva puolustus kesti rynnistyksen. Tässäkin erässä kuvanauhalta tarkistettiin mahdollista Kiekko-Poikien osumaa, mutta useiden minuuttien tarkistelu päättyi “ei maalia”- päätökseen. Tilanteesta tuomittiin kuitenkin rangaistuslaukaus, jonka Roos eleettömästi torjui.

Tänään nähtiin ainoastaan ylivoimamaaleja. KOOVEE pääsi kahdesti ylivoimaa kokeilemaan ja molemmilla kerroilla myös onnistui maalinteossa. Voitto-osuman laukoi Markkula, jonka hurjaa laukausta ei Kasper Lehikoinen pystynyt torjumaan.

Loppuminuutit Kiekko-Pojat painoi raivoisasti päälle, mutta KOOVEE kesti. Päävalmentaja Miikka Kuusela painottikin pelaajille “voittava pelaaminen vaatii työntekoa“, jota pelaajat esimerkillisesti toteuttivat.

Reima-Ville Roos torjui uran ensimmäisen varsinaisella peliajalla tulleen voittonsa torjuen 37 kertaa. Verneri Virtasen päästyä armeijan harmaista, on KOOVEEn valmennuksella positiivinen ongelma maalivahtien kanssa. Kolme loistavaa torjujaa kisailee peliajasta.

Huomenna KOOVEE matkaa vielä kivikovan sarjakärki K-Espoon vieraaksi, jonka jälkeen pelien osalta on aika rauhoittua joulun odotteluun. Pelit jatkuvat Hakametsässä torstaina 29.12., silloin KeuPa HT saapuu sulattelemaan kinkkua Tampereelle.