KOOVEE tehokkaampi nuoria isäntiään viimeistelyssä

ilves u20   –   koovee   0 – 4 (0-1, 0-1, 0-2)

1. erä

Nuori ja energinen Ilves aloitti erittäin vauhdikkaasti ja olikin hyökkäyspäässään melkoisen vaarallinen. Tänään KOOVEEn maalissa torjunut Verneri Virtanen joutui muutaman kerran venymään oikein kunnolla pitääkseen nuoret vastustajat nollilla. Pariin kertaan varsinkin ylivoimalla sai Ilves luotua muutaman hyvän maalintekotilanteen, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. KOOVEE osoitti oman vaarallisuutensa myös hyökkäyspäädyssä, missä se sai aikaiseksi pitkiä hyökkäyksiä. Avausmaali tuli Rasmus Rasinahon karvatessa kiekon vastustajan maalin takana ja löytäessä nopeasti maalin edessä vapaana olleen Lauri Huhdanpään. Kokenut hyökkääjä nosti kiekon läheltä ylös etukulmaan ja näin KOOVEE siirtyi 0-1 johtoon, jossa myös erätauolle mentiin. Ilveksen maalissa Joonas Valtonen torjui viisi kertaa ja Virtaselle torjuntoja merkittiin kahdeksan.

2. erä

Toisessakin erässä vauhtia oli todella paljon ja nuori Ilves pystyi pelin ohjia pitämään hallussaan. Pyöritys KOOVEEn päädyssä oli sen verran kova, että päävalmentaja Juuso Hahl halusi käyttää aikalisän rauhoittaakseen joukkueensa pelaamista. Tämä toikin parannusta KOOVEEn pelaamisen ja painopiste siirtyi Ilveksen päätyyn. Ottelun toinen maali nähtiin vasta erän viimeisellä minuutilla, kun Niko Lahtinen syöksyi täyttä vauhtia kohti maalia ja sai loistavan syötön mainiosti pelanneelta Rasinaholta. Jäätävän hienolla suorituksella Lahtinen hassutti Valtosen ja siirsi KOOVEEn 0-2 johtoon- Molemmille maalivahdeille merkittiin kahdeksan torjuntaa.

3. erä

Päätöserässä KOOVEE otti pelin ohjat käsiinsä ja peliä pelattiin enimmäkseen ilvesläisten kenttäpäädyssä. Sitkeästi taistelleet tupsukorvat saivat kuitenkin pidettyä lukemat siedettävinä, mutta kahdesti onnistui KOOVEE kiekon maaliin kuitenkin iskemään. Ensin pitkän, mutta tuloksettoman, ylivoimapyörityksen jälkeen pääsi Lassi Korpela siirtämään kiekon maaliin. Ottelun päätösminuutilla iski Lahtinen vielä illan toisen osumansa ja viimeisteli 0-4 lukemat. Torjunnat kertovat, miten painopiste oli päätöserän ilvesläisten päädyssä. Valtonen torjui peräti 12 kertaa, kun Virtaselle kertyi ainoastaan kolme torjuntaa.

KOOVEE matkaa jo huomenna perjantaina Heinolaan, jossa se kohtaa isäntäjoukkue Peliitat klo 18.30 alkavassa ottelussa.