KOOVEE TESTAA SARJAKÄRJEN VIREEN

Viime kevään karsinnoissa kohdanneet KOOVEE ja Hermes ovat pelanneet hyvin erilaisen Mestis-kauden. Siinä missä KOOVEE on vasta opetellut tämän kovatasoisen sarjan vaatimuksia, on Hermes kamppaillut sarjan kärkipaikasta mallikkaasti. Miten nuo asetelmat näkyvät kaukalon sisällä, selviää iltapäivän viihdyttävässä ottelussa.

KOOVEE päätti neljän ottelun vieraskiertueensa keskiviikkona Vantaalla, josta irtosi hieno voitto playoff-paikasta kamppailevasta K-Vantaasta. Paineettomasti pelaava Dynamo hankala vastustaja kenelle tahansa, ja joukkue haluaakin tarjota kotiyleisölleen vauhdikkaan ja hyvälaatuisen jääkiekko-ottelun.

Kilpa-Veljien energinen ja luova hyökkäyspelaaminen luo maalintekopaikkoja riittävästi läpi ottelun. Ykkösketju Koivula-Tamminen-Valtonen saa vastustajan kuin vastustajan puolustuksen sekaisin, pyörittäessään aktiivisella liikkeellään kiekkoa hyökkäysalueella. Vielä heitä tukevat vahvat maalintekijät Ville Saloranta sekä Riku Sihvonen, niin joukkue pystyy hyvin taistelemaan voitosta.

Keskiviikkona saatiin myös jobinpostia, sillä luottopuolustaja Jesper-Juhani Ilvessuo loukkaantui ja mies on sivussa todennäköisesti loppukauden. KOOVEEn viisikkopuolustaminen on onneksi niin paljon alkukaudesta parantunut, ettei isompaa hätää pitäisi olla. Maalin suulla Mestiksen kuukauden kentälliseen valittu Tomi Risteli on ollut lähes ohittamaton muuri ja hänen varaansa on hyvä puolustusta rakentaa.

Hermes voitti eilen kotonaan kärkikamppailussa LeKin ja nousi jälleen sarjaykköseksi. Tuolla voitollaan kokkolalaiset saivat katkaistua kolmen ottelun tappioputkensa, joka oli heidät kakkostilalle hetkeksi pudottanut.

Vierailla on riveissään yksi sarjan parhaita hyökkääjiä, sillä Samu Markkulaa useampikin liigaseura havitteli siirtorajan kynnyksellä. Vahvaa kautta pelaavaa Markkulaa kirittää toinen tehohyökkääjä Joonas Niemelä. Ottelussa tullaan näkemään myös varsinainen maalivahtien taistelu, sillä Hermeksen veräjänvartijat Justus Annunen sekä Samuel Jukuri kuuluvat sarjan ykköstorjujiin.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kolmasti ja Hermes on onnistunut kaikista otteluista täyden pistepotin ottamaan. Venytetään hiukan vanhaa sananlaskua muotoon ”neljäs kerta toden sanoo” ja napataan Dynamolle kauden avausvoitto vahvasta mestarisuosikista!

 

KOOVEEn edelliset ottelut

Hermeksen edelliset ottelut

Edelliset keskinäiset ottelut

KiVa – KOOVEE 1 – 3

Hermes LeKi 6 -2

Hermes – KOOVEE 5 -2

Jokipojat – KOOVEE 5 -3

Hermes – Ketterä 1 – 6

KOOVEE – Hermes 5 -8

IPK –KOOVEE 3 – 6

RoKi – Hermes 6 -3

Hermes – KOOVEE 6 -2

TUTO – KOOVEE 6 -3

Peliitat – Hermes 3 -0

 

KOOVEE – IPK 1 – 7

Ketterä – Hermes 0-3

 

 

KOOVEEn pistekärki

Hermeksen pistekärki

Vili-Jesper Koivula 23 + 16 = 39

Samu Markkula 15 + 45 = 60

Ville Saloranta 16 + 18 = 34

Joonas Niemelä 15 + 30 = 45

Julius Valtonen 11 + 14 = 25

Jussi Nättinen 13 + 25 = 38

Erik Ahopelto 5 + 20 = 25

Jesse Koskenkorva 7 0 23 = 30

Riku Sihvonen 8 + 12 = 20

Kristian Kangas 15 + 14 = 29

 

Seuraa heitä:

Vili-Jesper Koivula, KOOVEE: Ärhäkkä maalintekijä, laukoo usein ja tarkasti

Riku Sihvonen, KOOVEE: Joukkueen nälkäisin pelaaja, viihdyttävä virtuoosi

Ville Järvinen, KOOVEE: Loistava kahdensuunnan puolustaja, pelaa isoja ja tärkeitä minuutteja

Samuel Sikstus, Hermes: Taitava puolustaja, nostanut tasoaan läpi kauden

Kristian Kangas, Hermes: Tehoketjun kolmas lenkki, iskee tehokkaasti irtokiekot sisään

Sampo Paulaharju, Hermes: Työmyyrä ja kahdensuunnan hyökkääjä, tehokaskin vielä

 

Veikkauksen kertoimet:

1 – 4,20

X – 4,90

2 – 1,53

Hyvin on huomioitu jälleen sarjataulukko kertoimia laskettaessa. Vierasvoiton kerroinkin lähes pelattava. Miten paljon Hermeksen jaloissa painaa eilinen kova peli? Paineeton KOOVEE haluaa esittää kotiyleisön edessä parastaan, joten rohkeasti kokeilemaan ykköstäkin!

 

Ottelu pelataan Haka 2:ssa klo 15:00 alkaen.

Katsottavissa Elisa Viihde Sport 2-kanavalta. Lähetys alkaa klo 14:50

Liput ennakkoon täältä: https://www.seat4.me/tapahtuma/koovee/koovee-hermes-2019

Infopaketti otteluun saapuville

Tervetuloa kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!