KOOVEE vahvempi välierän ensimmäisessä ottelussa

KOOVEE – Ketterä 4 -0 (3-0, 0-0, 1-0)

Suomen cupin välierässä KOOVEE kohtasi hallitsevan Mestiksen mestarin Ketterän. Tampereella pelatussa ensimmäisessä osaottelussa isäntäjoukkue oli vahvempi luvuin 4-0.

Avauserä alkoi tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden päästessä kokeilemaan ylivoimaakin. KOOVEE:lle avautuu mahdollisuus avata maalitilinsä, kun Topias Haapanen kaadetaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Haapasen laukaus menee kuitenkin ohi maalin ja Ketterä selviää säikähdyksellä. Tästä seurannut aloitus kuitenkin tuottaa avausmaalin, kun Jesper-Juhani Ilvessuon siniviivalaukaus yllättää Santeri Lipiäisen imatralaisten maalilla. KOOVEE:n vahva pelaaminen tuotaa hetken päästä lisää tulosta, kun Miro Nalli riiston jälkeen onnistuu maalinteossa. Illan hienoin maali nähdään KOOVEE:n pelatessa ylivoimalla. Haapanen näkee hienosti nuoren Roby Järventien, jolla on helppo työ iskeä millintarkasta syötöstä kiekko jo kolmannen kerran vieraiden verkkoon. Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen herättelee erittäin kovaäänisesti hiukan uneliasta joukkuettaan, joka piristyykin erän loppuvaiheilla.

Toiseen erään Ketterä tulee aivan erilaisella sykkeellä ja ottaakin pelin hallinnan ohjiinsa. KOOVEE:llakin on omat paikkansa ja se onkin aina vaarallinen päästessään hyökkäysalueelle, mutta avauserän tapainen tehokkuus on hukassa. Vieraiden vaihtoaitiossa yritetään nostaa tunnetasoa korkeammalle, mutta tulostaululle ei merkintöjä kuitenkaan saada. Toisellekin tauolle samoissa 3-0 lukemissa.

Päätöserässä Ketterä jatkaa pelin hallintaa, mutta KOOVEE:n erittäin vahva koko joukkueen puolustuspeli onnistuu pitämään vieraiden maalintekoyritykset minimissä. Vielä kun loistavasti torjunut maalivahti Kristian Tamminen ottaa kiinni kaiken otettavissa olevan, niin voitto alkaa häämöttää. Vieraat koittavat saada kavennusta ilman maalivahtiakin, mutta maalinteossa onnistuukin KOOVEE. Aleksi Luhtalampi sinetöi lopputulokseksi 4-0.

KOOVEEn kokonaisvaltainen pelaaminen ansaitsee kiitoksen. Joukkue on oppinut pelaamaan johtoasemassa ja pystyy puolustaessaankin kontrolloimaan peliä. Illan näyttävimmät harhautukset esittää muuten puolustaja Elias Laitamäki, joka pariinkin otteeseen hassuttelee vastustajia näyttävästi.

Finaalipaikka ratkeaa perjantaina Imatralla. KOOVEE:lle riittää tasapeli finaalipaikkaan ja tappiolla seuraa 20 minuutin jatkoerä sekä tarvittaessa voittolaukauskilpailu. Suomen cupin finaali pelataan Karjala turnauksen yhteydessä Helsingin Hartwall Arenalla perjantaina 8.11.

KOOVEE:n pistemiehet ja maalivahdin torjunnat: