KOOVEE VÄSÄHTI JOENSUUSSA

Jokipojat – KOOVEE 5 – 3 (0-1, 1-2, 4-0)

Vauhdikas erä kääntyi lopulta KOOVEElle

Jokipojat aloittivat ottelun kovalla painostuksella. Lauri “Leuka” Monosen muistelut ja kunnianosoitukset toivat isännille virtaa siinä, missä KOOVEEn pelaajien pohkeet olivat pitkästäseisoskelusta jumissa. Alex Hukki loukkasi itseään pahannäköisesti takalustilanteessa, eikäenääpalannut peliin mukaan. Kun kokoonpanosta puuttui myös kapteeni Ville Lehtonen, joutui KOOVEE pelaamaan tämän jälkeen vain kolmea hyökkäysketjua käyttäen. Erän puolessavälissä KOOVEEkin pääsi peliin mukaan, ja pystyi kääntämään painopisteen isäntien päätyyn. Ylivoima kuitenkin vaadittiin, ettäensimmäinen maali saatiin tehtyä.Riku Sihvonen pääsi iskemään tutulta paikaltaan kiekon suoraan Sami Tammisen syötöstä ohi Niilo Halosen ja tuolla maali jäi myös erän ainokaiseksi.

Toinen erä KOOVEEn hallintaa

Toisessaerässä KOOVEE oli selkeästi liikkuvampi joukkue. Jokipojat tekivät paineen alla lukuisia virheitä, joista KOOVEElle siunaantui useampikin paikka. Yksi esimerkki tästä nähdään,kun Erno Hopponen laukoo Dynamon  0-2 johtoon siniviivalta. Tämän jälkeen onnistuu myös joensuulaiset, sillä Eero Teräväinen kaventaa tilanteeksi 1-2. Ottelun erikoisimmasta maalista vastaa KOOVEE. Joni Mäkelän upea pystysyöttö vapauttaa Julius Valtosen läpiajoon, mutta tältä hiukan kiekko hukkuu matkalla. Kaikki luulivat kiekon olleen maalivahti Halosen alla,mutta onneksi toinen päätuomareista oli niin lähellä että näki kiekon lirahtaneen maaliviivan paremmalle puolelle. Lukuisista hyvistä tilanteista huolimatta lisämaaleja ei erässä enää nähty.

Kolmannessa erässä bensa loppuu kesken ja isännät jyräävät voittoon

Jokipojat tulevat päätöserään vimmatulla paineella ja KOOVEE pyrkii pelaamaan järkevästi ja säästäväisesti johtoaan puolustaen. Passiivinen pelaaminen kuitenkin kostautuu ja isännät pääsevät jo maalin päähän, kun Mika Koivisto unohdetaan aivan vapaaksi omalle maalille. Tämä onnistuu ohittamaan loistavasti pelanneen Tomi Ristelin, ja isäntien hurmos jatkaa nousemistaan. KOOVEE alkaa väsymään ja Jesper-Juhani Ilvessuo joutuu rikkomaan jäähyn arvoisesti. Samassa tilanteessa Vili-Jesper Koivulalle vihelletään hiukan kyseenalainen käytöskymppi,mikä pitää kultakypärän poissa pelistä loppuajan. Tuon ylivoiman aikana onnistuu Miro Väänänen rystyvippauksellaan tasoittamaan ottelun. Ainoastaan kahdeksalla hyökkääjällä pelaava KOOVEE joutuu väsyneenä taipumaan isäntien painostuksen alla ja joutuu vielä viimeisellä minuutilla uudestaan alivoimalle. Joel Olkkonen huudattaa kotiyleisöä ampumalla kiekon tarkasti ohi Ristelin,kun ainoastaan 24 sekuntia on enää pelaamatta. KOOVEE yrittää tasoitta pelin ilman maalivahtia, mutta Tatu Kokkola onnistuu syötönkatkon jälkeen iskemään kiekon vielä tyhjään maaliin ja loppulukemiksi kirjataan 5-3.