KOOVEE voitti maalintekokilpailun Vantaalla

K-vantaa – koovee 5-7 (2-3,3-0,1-3)

Jääkiekko on maalintekopeli, se tuli tänään Vantaalla todistettua. Katsojat saivat takuulla vastinetta rahoilleen ja jännistyskin säilyi aina viime sekunneille asti. KOOVEE lopulta oli tehokkaampi ja palasi jälleen voittokantaan nousten samalla A-lohkon kärkeen.

Ottelu alkoi heti maalin myötä, kun reilun minuutin pelin jälkeen Julius Valtonen siirsi isännät jo 1-0 johtoon. Tilannetta tarkisteltiin kuvanauhaltakin, sillä Valtonen ajautui maalia tehdessään Kimmo Rautiaisen päälle, mutta lopulta maali hyväksyttiin.  Muutama minuutti tästä, niin KOOVEE pelasi todella tehokkaan viisiminuuttisen iskiessä kiekon kolmasti vantaalaisten verkkoon. Maalinteon aloitti ja lopetti kokenut Eero Savilahti kahdella osumallaan ja siihen väliin ehti myös Joona Koppanen viimeistellä yhden osuman. Reilun minuutin päästä pääsivät myös isännät tuulettamaan, kun puolustaja Nuutti Viitasalo viimeisteli ylivoimalla erän loppulukemiksi 2-3.

Toinen erä olikin K-Vantaan hallintaa ja kotiyleisö pääsi tuulettamaan omiensa onnistumisia myös kolmasti. Myös tasoitusosuman vantaalaiset iskivät ylivoimalla heti erän alkuun, kun Eetu Mäki onnistui ohittamaan Rautiaisen. Muutama minuutti tästä, ja lohipaidat pääsivät uudelleen johtoon, nyt maalin tekijänä Konsta Hirvonen. Kerran erässä onnistui KOOVEEkin mallin iskemään, asialla oli Niko Lahtinen, joka polvilltaan pääsi survomaan maalin edestä tärkeän tasoitusosuman. Toiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin isäntien 5-4 johdossa, kun Valtonen onnistui illan toisen osumansa viimeistelemään. Tätäkin maalia tuomaristo halusi tarkistella kuvanauhalta, muttei nytkään löytänyt mitään syytä hylätä osumaa.

Kolmannessa erä maalitehtailu jatkui ja sen aloitti KOOVEE. Santeri Sillanpäätä rikottiin läpiajotilanteessa ja siitä tuomittiin rangaistuslaukaus. Rankkarispesialisti Matias Haaranen pisti kiekon kylmän viileästi ohi maalivahti Samuel Jukurin ja toi KOOVEEn jälleen tasoihin. Vantaalaiset hakivat uutta johto-osumaa luoden useammankin hyvän tilanteen, mutta Rautiainen maalillaan oli päättänyt pistää jo luukut loppuillalta kiinni. Koko illan energisesti pelannut Elias Elomaa pelasi puolestaan tilanteet loppuun asti ja pääsikin iskemään voitto-osuman omasta irtokiekostaan nelisen minuuttia ennen päätössummeria. Elomaa pääsi myös viimeistelemään loppulukemat 5-7 tyhjään maaliin ja näin KOOVEE palasi jälleen voittokantaan.

KOOVEE saa nyt nauttia vapaasta viikonlopusta, sillä seuraava ottelu on vasta ensi keskiviikkona Hakametsässä pelattava kotiottelu FPS:ia vastaan.Tervetuloa silloin kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!