KOOVEE voittoon maalirikkaassa kamppailussa – Jakub Kos loukkaantui vaarallisessa tilanteessa

Hermes – KOOVEE 6-7 (2-3,2-1,2-2,0-1) JA

KOOVEEn pohjoisen reissu ‘n ensimmäinen etappi oli Kokkola ja Hermeksen isännöimä ottelu. Hiukan pelaajia sairastuvalle menettänyt KOOVEE pelasi hyvän ottelun ja sai palkinnoksi kaksi pistettä.

Kolmannessa erässä nuori Jakub Kos lensi todella vaarallisesti pää edellä päin laitaa. Häntä hoidettiin pitkään jo jäällä, mistä hänet paareilla siirrettiin odottamaan ambulanssikyytiä sairaalaan.

Avauserä:

KOOVEElla oli erän alkuminuuteilla mahdollisuus ylivoimalla iskeä ottelun avausmaali, mutta siinä ei kuitenkaan onnistettu. Maalinteossa onnistui ensimmäisenä Hermes, joka pääsi vastahyökkäykseen riistettyään kiekon omalla siniviivallaan. Sampo Paulaharjun laukaus yllätti Samu Pakarisen maalillaan.

Isännät saivat nauttia johtoasemastaan ainoastaan kolme minuuttia, kun Samu Markkulan tarkka rannelaukaus löysi tiensä aivan etuyläkulmaan. Minuutin päästä KOOVEE siirtyi puolestaan itse johtoon. kun Karri Ahon ovela kiekon toimitus maalille livahti verkon perukoille. Pitkään maalia tarkisteltiin kuvanauhaltakin, mutta lopulta hyväksyttiin.

Hermes kuitenkin tasoitti pelin välittömästi ylivoimalle päästyään. Jerkko Rämö toimi maalintekijänä, kun Elias Ruusun kakkosta oli kestänyt ainoastaan viisi sekuntia. Tässä ei kuitenkaan vielä kaikki erän maalit olleet, sillä myös onnistui omalla ylivoimallaan. Oskari Kantolan matala ja tarkka laukaus sujahti Tammisen ohi aivan takatolpan juureen ja tauolle päästiin KOOVEEn johdossa.

Toinen erä:

Toiseen erään KOOVEE vaihtoi maalinsa suulle Reima-Ville Roosin, ilmeisesti flunssapöpöt iskivät Pakariseenkin. Kauaa ei Roos ehtinyt maalillaan olla, kun Hermeksen kultakypärä Aleksi Antti-Roiko pääsi laukomaan suoraan syötöstä pelin jälleen tasoihin.

Kokkolassa oli tänään kuitenkin maalintekotalkoot käynnissä ja KOOVEE siirtyi uudelleen johtoon päästessään ylivoimalle. Santeri Sillanpää iski irtokiekon sisään Jesse Pelamon laukauksen jälkeen. Tätä johtoa ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun isännät jälleen tasoittivat. Juuso Nykäsen onnekas ohjaus lirui tolpan kautta KOOVEEn maaliin.

Tämän enempää ei maaleja toisessa erää enää nähtykään, vaikka kahdesti Hermes pääsi ylivoimallakin yrittämään johto-osumaa. Erä oli ainakin torjuntojen perusteella kotijoukkueen vahvaa hallintaa, Roosille merkittiin peräti 17 torjuntaa ja Tammiselle ainoastaan kaksi.

Kolmas erä:

Kolmannen erän alussa pääsi KOOVEE nopeasti johtoon, kun Kantola ylivoimalla yllätti jälleen Tammisen. Selvästi pirteämmällä jalalla erään tullut KOOVEE pystyi paineistamaan Hermestä ja otti muutoinkin pelin hallinnan itselleen.

KOOVEE sai Kosin loukkantuessa tilanteesta viiden minuutin ylivoiman, jonka aikana joukkue kasvatti johtoaan. Nyt oli Pelamon vuoro nostaa irtokiekko maaliin, Markkulan toimiessa laukojana. Enempää ei KOOVEE kuitenkaan pystynyt johtoaan ylivoiman aikana kasvattamaan.

Hermes lähti jäähyn jälkeen hakemaan vimmatusti kavennusta, mutta KOOVEEn puolustus Roosin johdolla kesti. Reilu neljä minuuttia ennen summeria Hermes otti maalivahdin pois ja kuudella kenttäpelaajalla lopulta onnistui kaventamaan.

Kotijoukkueelle siunaantui mahdollisuus tasoitukseen, kun Jeremi Wehmas joutui ottamaan jäähyn vielä erän loppuvaiheilla. Hermes myös käytti tämän tilanteensa kun Paulaharju pääsi maalin nurkalta iskemään tasoituksen ja viimeistelemään hattutemppunsa.

Jatkoaika:

Jatkoajalla KOOVEE osoitti, että myytti hitaista hämäläissitä ei ole tätä päivää. 22 sekuntia jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan, kunnen Pelamo iski voitto-osuman ja varmisti näin kaksi tärkeää sarjapistettä joukkueelleen.

Pelin jälkeen ei joukkue kuitenkaan osannut voitosta täysin rinnoin nauttia, kun ajatukset olivat Jakubin luona. Toivottavasti tilanteesta selvitään säikähdyksellä.

Sankareita oli koko joukkue täynnä, mutta isoimmat tehot keräsivät Markkula 1+5, Kantola ja Pelamo 2+2 molemmat sekä Kos 0+3 ennen loukkaantumistaan.

Huomenna KOOVEE pelaa Rovaniemellä, kun RoKi isännöi klo 17.00 alkavaa ottelua.