KOOVEE voittoon Matias Haarasen upeilla rankkareilla

TUTO HOCKEY – KOOVEE 4-3 (2-2, 0-0,1-1, 0-0, 1-0) VL

KOOVEE aloitti ottelun väkevästi ja heti ensimmäisellä minuutilla iski ottelun avausosuman. Elias Elomaa pääsi laukomaan Lassi Korpelan hienosta syötöstä kiekon etu-ylänurkkaan. Toinen syöttöpiste merkittiin Nikolas Matinpalolle. Erän edetessä pääsi TUTO paremmin peliin mukaan ja painopiste siirtyikin KOOVEEn puolustusalueelle. Maalissa Kimmo Rautiainen sai jälleen venyä hienoihin torjuntoihin pitäessään isäntien maalisaarakkeen nollilla.

Elias Elomaa iski avausmaalin jo ensimmäisellä minuutilla.

Ylivoimalla TUTO kuitenkin onnistui tasoittamaan, kun kultakypärä Matias Lehtosen tarkka rannelaukaus yllätti Rautiaisen. Isännät iskivät myös heti toistamiseen alle minuutin päästä, kun 400. mestisotteluaan pelannut Mikko Laine vei TUTO:n 2-1 johtoon maskin takaa tulleella vedollaan. Myös KOOVEE pääsi iskemään ylivoimalla ja tarvitsikin siihen ainoastaan 4 sekuntia. Eero Savilahti voitti hyökkäyspään aloituksen Matias Haaraselle, joka levitti toiselle puolelle Liam Finlaylle. Hänen suoraan syötöstä lähtenyt laukauksensa oli mahdoton torjuttava turkulaisten maalilla olleelle Kari Piiroiselle. Vauhdikkaassa erässä Piiroiselle merkittiin kahdeksan torjuntaa ja Rautiaiselle peräti 16.

Liam Finlay sai tuulettaa kaunista ylivoimamaaliaan.

Toinen erä alkoi hiukan rauhallisemmin ja ennen kaikkea tasaisemmin. KOOVEE sai erän alkupuolella ylivoimalla yrittää johto-osuman tekemistä, muttei siinä kuitenkaan onnistunut. Jäähyn jälkeen pääsivät turkulaiset hiukan niskan päälle ja jälleen tarvittiin Rautiaisen huipputorjuntoja pitämään luvut tasoissa. Varsinkin Matinpalo voi hyvinkin tarjota Rautiaiselle pullakahvit, sillä sen verran pahan harhasyötön hän antoi omalla alueella. Toki myös KOOVEElla oli omat paikkansa ja varsinkin Finlay pääsi kahdesta hyvästä paikasta yrittämään, mutta myös Piiroinen oli torjuntatuulella. Hyvistä paikoista huolimatta kumpikaan joukkue ei onnistunut erässä maaleja tekemään, vaikka KOOVEEllakin oli peräti kolme ylivoimatilannetta. Piiroiselle kymmenen torjuntaa ja Rautiaiselle 15.

Kimmo Rautiainen on totisesti juomansa ansainnut:

Kolmannen erän alussa pääsi TUTO yrittämään ylivoimalla maalia, mutta ei siinä onnistunut. Heti perään sai KOOVEEkin ylivoiman, joka näytti jo jäävän vaille tulosta. 20 sekuntia ennen jäähyn loppumista joutui myös toinen turkulainen jäähyboxiin. Tämän kahden miehen ylivoiman KOOVEE käytti hyväkseen ja Niko Lahtisen tulinen laukaus painui ohi Piiroisen. Hienosta kuviosta syöttöpisteet Finlaylle sekä Haaraselle.

Niko Lahtisen tykki vei KOOVEEn johtoon.

Maalin jälkeen peli jälleen aaltoili molempiin suuntiin. Välillä KOOVEE pystyi pitämään kiekkoa pitkään turkulaisten alueella ja välillä taas toisinpäin. Reilu kaksi minuuttia ennen erän loppumista otti TUTO maalivahtinsa pois ja kuudennen kenttäpelaajan tilalle. Tämä tuottikin tulosta, sillä Ville Nieminen pääsi törkkäämään irtokiekon KOOVEEn maaliin puolustuksen estelyistä huolimatta. Finlay otti vielä hiukan typerän jäähyn juuri ennen erän päättymistä, mikä merkitsi KOOVEElle alivoimaa jatkoajan alkuun. Erän torjunnat Piiroinen seitsemän ja Rautiainen kahdeksan.

TUTO oli lähellä iskeäkin voitto-osuman, mutta Rautiainen venytti jälleen kerran hanskansa kiekon eteen. Puntitkin tasoittuivat, kun myös TUTO-hyökkääjä Jonne Jantunen komennettiin jäähylle. Kun KOOVEE pääsi lopulta ylivoimalle oli puolestaan Piiroisen vuoro loistaa nappaamalla Haarasen laukaus kiinni. KOOVEEkaan ei onnistunut ylivoimaansa hyödyntämään, vaikka saikin muutaman ihan hyvän laukauksen aikaiseksi. Jatkoajalla ei ratkaisua saatu aikaiseksi, joten siirryttiin voittomaalikilpailuun.

Ottelun voiton ratkaisi tietenkin Haaranen, joka kahdesti laittoi kiekon ohi Piiroisen muiden koovelaisten epäonnistettua. TUTO:lta ainoastaan Olli Valtola onnistui ohittamaan Rautiaisen. Voittonsa myötä KOOVEE nousi sarjataulukossa kolmanneksi. Huomenna matka jatkuu Vantaalle, jossa tänään jatkoaikatappion FPS:lle kärsinyt K-Vantaa isännöi ottelua. Hakametsässä puolestaan pelataan ensi viikolla kahdesti. Keskiviikkona on TUTO:n vuoro saapua Tampereelle ja heti perään torstaina kylään saapuu FPS.

Suomen paras rankkariampuja Matias Haaranen sai tänään taas hymyillä leveästi.