KOOVEElla kenraaliharjoitus tänään Forssassa

Ensi viikolla alkavaan Mestis-kauteen valmistautuva KOOVEE pelaa tänään viimeisen harjoitusottelunsa, kun se kohtaa FPS:n Forssassa. Ottelu alkaa Forssan jäähallissa klo 18.30 ja on katsottavissa Leijonat-tv-palvelun kautta.

FPS:lle kävi Suomen Cupissa samalla tavoin kuin KOOVEElle, matka päättyi kolmannelle kierrokselle. Joukkue voitti selvästi II-divisioonassa pelaavan VG-62:n, mutta hävisi niukasti K-Vantaalle.

Harjoitusottelut ovat forssalaisilla sujuneet hiukan mollivoittoisesti, neljästä ottelusta ainoastaan yksi voitto. Tosin voitto tuli edellisestä ottelusta Peliittoja vastaan, joten suunta on nousujohteinen. Tappiot tulivat kahdesti TUTO:a vastaan ja kerranhan KOOVEE voitti FPS:n elokuussa Hakametsässä.

FPS:n ongelma on ollut hyökkäyspelaamisessa ja varsinkin viimeistelyssä. Kuudessa pelatussa ottelussaan joukkue on tehnyt 16 osumaa, joista peräti yhdeksän tuli VG-62-ottelussa. Seitsemän maalia mestisjoukkueita vastaan viidessä ottelussa on melkoisen vähän.

Forssalaisten kokoonpanosta löytyy kaksi viime kaudella KOOVEEssa pelannutta hyökkääjää, Loimaan parivaljakko Eppu Varjamo- Eemeli Mäki. Ulkomaalaisvahvistuksia FPS:sta löytyy kolme; hyökkääjät slovakialainen Jakub Ruzek ja tsekkiläinen Michal Kvasnica sekä Tsekin ja Yhdysvaltojen kansalaisuuden omaava puolustaja Zack Malik.

KOOVEElla tapahtuu jälleen muutoksia maalivahtiosastolla. Tänään testataan maalinsuulla Samu Pakarista. Viime kaudella IPK:ssa torjunut tamperelaislähtöinen Pakarinen on pelannut aikaisemmin myös KOOVEEn juniorijoukkueissa. Luukkuvahtina on tänään U20-joukkueen Arttu Ahola.

Puolustuksessa tapahtuu yksi pelaajavaihdos, kun Markus Västilä on jälleen pelikuntoinen ja hänelle tilaa tekee Matias Hautala. Tänään pakkiparit muodostuvat tällä tavoin:

18 Wehmas Jeremi – 23 Hänninen Jami

7 Kantola Oskari – 49 Västilä Markus

33 Ruusu Elias – 6 Hällfors Kalle

42 Wolin Adam

Hyökkääjissäkin pärjätään yhdellä muutoksella, kun Vili-Jesper Koivula hyppää askiin Aku Kinnarin jäädessä sivuun. Muutoin mennään samoilla ketjuilla eli:

15 Markkula Samu – 27 Hakanen Santtu – 26 Kangasniemi Okko

28 Metsänen Verneri – 55 Iso-Mustajärvi Tomi – 72 Sillanpää Santeri

8 Nieminen Ville – 20 Aalto Santeri – 24 Koivula Vili-Jesperi

52 Ojala Aleksi – 16 Aho Perttu – 21 Kivimäki Jere

Viime viikolla TUTO:a vastaan varsinkin ykköskentällinen oli hurjassa vireessä ja heiltä odotetaan tehoja tänäänkin. Katsojille annamme kuitenkin vinkin seurata ikitaistelija Ville Niemistä, joka on noussut takaisin pelikuntoon viime kauden terveysongelmien jäljiltä. Katso ja kuuntele Villen mietteet alta: