KOOVEElle piste Rovaniemeltä – jäälleen ratkaisu vasta voittolaukausten jälkeen

ROKI – KOOVEE 3-2 (1-1,0-1,1-0,0-0,1-0) VL

Viikon viimeisen ottelunsa KOOVEE pelasi tänään Rovaniemellä RoKi:n vieraana. Kokkolasta kaksi pistettä matkaansa napannut Dynamo joutui pelaamaan tylysti taistellen vahvavireistä isäntää vastaan. Hyvästä taistelusta huolimatta joukkue sai ainoastaan yhden pisteen kotimatkalleen.

Avauserä:

Kotijoukkue sai hiukan terävämmän liikkeen erän alkuun ja avausmaalinkin aikaiseksi. Nopeasta vastahyökkäyksestä Lauri Heino sivalsi suoraan poikittaissyötöstä kiekon etukulmasta sisään ohi Reima-Ville Roosin.

KOOVEEn päästessä paremmin peliin mukaan alkoi kiekko vierailla myös uran toista otteluansa Mestiksessä pelanneen Romi Huunosen maalilla. Tasoitusosuman ohjasi työnsankari Ville Nieminen, joka upeasti mailallaan pudotti Oskari Kantolan laukoman lentorataa alemmaksi.

RoKi pääsi pariin otteeseen pyörittämään pitkiä hyökkäyksiään, toinen niistä vielä ylivoimalla. KOOVEElla oli kuitenkin asenne puolustamiseen kohdallaan ja Roosin akrobaattiset torjunnat ja kiekkomagneetti Santeri Sillanpään heittäytymiset estivät takaiskujen syntymisen.

Molemmat joukkueet saivat mukavasti laukauksia aikaiseksi,kuten torjunnatkin sen kertovat. Roos torjui 15 kertaa ja Huunonenkin 10 kertaa. Aivan erän lopulla Perttu Aho komennettiin jäähylle, joten toinen oli alkava alivoimaisena.

Toinen erä:

RoKi sai ylivoimallaan muutamia laukauksia aikaiseksi ja pystyi minuutin verran jatkamaan pyöritystä jäähyn päättymisen jälkeenkin, mutta KOOVEE kesti nämä. Omat hyökkäykset KOOVEElta jäi vähäisiksi eikä kiekkoa saatu toimitetuksi maalille asti.

KOOVEEn nelosketju muodostui pelkistä puolustajista kun hyökkääjiä oli sairastuvalla. Tämä Kalle Hällfors – Adam Wolin – Matias Hautala -vitja sai valmentaja Juha Juujärveltä lempinimen Susilauma. “Sudet” hoitivat tonttinsa mallikkaasti aina kentälle päästessään ja antoivat miehekkäällä taistelullaan muullekin joukkueelle lisäenergiaa.

KOOVEE joutui aika lailla olemaan vastaanottavana joukkueena erässä, mutta puolusti paitsi viisaasti, myös järkevästi. RoKi:n annettiin pitää kiekkoa hallussaan, KOOVEEn keskittyessä puolustamaan keskustaa ja maalinedustaa.

KOOVEE sai erän ensimmäisen laukauksensa kohti isäntien maalia vasta pari minuuttia ennen summeria, mutta sillä laukauksella joukkue siirtyi myös johtoon. Susiketju pelasi vahvasti ja oikeasti pakin paikalla pelannut Karri Aho luikerteli ankeriaan lailla laidasta maalin eteen ja yllätti viluissaan hytisseen Huunosen.

Kolmas erä, jatkoaika sekä voittomaalikilpailu:

Päätöserän alku oli KOOVEElta terävää tekemisä ja Samu Markkulalla oli loistava tilaisuus lisätä johtoa, mutta laukaus pienestä kulmasta nousi liian korkeaksi. Hiljalleen ote siirtyi kuitenkin kotijoukkueelle ja KOOVEE näki parhaimmaksi keskittyä puolustamiseen ja välttää riskejä.

Rovaniemeläisten pelihuumori alkoi olla koetuksella kun he eivät meinanneet pystyä murtamaan KOOVEEn tiivistä puolustusta. Vahvasta hallinnastaan huolimatta ei laukauksia kovinkaan paljoa päässyt Roosin maalille asti.

KOOVEEn pelaaminen ei välttämättä kaikkein kauneinta kiekkoa ollut, mutta joukkue pelasi niillä aseilla, mitä sillä oli käytettävissään. Puolustus olisi saattanut kestääkin loppuun asti ilman jäähyilyä. Kaksi perättäistä jäähyä, joista reilun minuutin KOOVEE pelasi ainoastaan kolmella pelaajalla, koitui lopulta kohtalokkaasti. Kotijoukkueen sankari Lauri Heino laukoi lopulta illan toisen osumansa ja tasoitti pelin.

Tunnelma Lappi Areenalla oli huikea, kun yli 1600-päinen kotiyleisö kannusti omiaan raivokkaasti. Rytmikkäät huudot siivittävät aaltoliikettä katsomossa, ainoastaan paperisten läpsyttimien häiritessä tunnelmaa. Toista iltaa peräkkäin ja kolmatta kertaa näiden joukkueiden kesken ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajallla ainoa maalipaikka siunaantui RoKi:lle, Paavo Tyni ei kuitenkaan onnistunut tuhannen taalan paikastaan Roosia yllättämään. Heinoa lukuunottamatta rovaniemeläishyökkääjät näkevät todennäköisesti painajaisunia Reima-nimisestä möröstä.

Tälläkään kertaa ei ratkaisua vielä jatkoajalla nähty, joten kolmatta kertaa jouduttiin voittolaukauksilla ottelu ratkaisemaan. Siinäkin jouduttiin peräti yhdeksän vuoroparia ampumaan, ennen kuin RoKi lopulta onnistui voiton nappamaan.

KOOVEElta maalinteossa onnistuivat Jesse Pelamo ja Santeri Aalto ja RoKi:lta Heino, Miska Merkkiniemi sekä ratkaisevan osuman laukonut Arttu Rämö.

Vierasreissu tuotti haastavassa tilanteessa kuitenkin kolme pistettä, johon on syytä olla tyytyväinen. KOOVEElla on vielä viisi peliä runkosarjaa jäljellä, jonka jälkeen pelit jatkunevat pudotuspelien villi kortti -kierroksella. Ensi viikolla pelit jatkuvat keskiviikkona Hakametsässä, kun Heinolan Peliitat saapuu vierailulle.