KOOVEElle ansaittu vierasvoitto Heinolasta

Peliitat – KOOVEE 2-3 (1-1, 0-0,1-2)

KOOVEE kävi taistelemassa Heinolasta todella tärkeän vierasvoiton, kun se kaatoi Peliitat maalein 2-3. Voitto oli myöskin ansaittu, sillä KOOVEE oli ottelussa vahvempi lähes koko 60 minuutin ajan.

Koko joukkue puolusti tiiviisti ja hyökkääjien vahva karvauspelaaminen oli tehokasta. Sankareiksi voidaan nostaa kaksi häikäisevän kaunista maalia iskeneen Jani Nymanin, voittomaalin survoneen Juuso Wallin sekä tärkeitä koppeja napanneen maalivahti Verneri Virtasen.

Ottelun avauserä oli erittäin tasainen sekä vauhdikas. KOOVEE siirtyi nopeasti johtoon, kun Nyman pääsi läpiajoon eikä jättänyt Peliittojen Oskari Parviaiselle mitään mahdollisuutta torjua tarkkaa ylänurkkalaukaustaan. Johtoa kesti ainoastaan 40 sekuntia, sillä kotijoukkueen Sergey Popovin laukaus maskin takaa pääsi yllättämään Virtasen. Enempää maaleja ei avauserässä nähty, tosin molemmat joukkueet hiukan säästelivät laukauksiaankin.

Toisessa erässä KOOVEE otti ottelun hallinnan itselleen. Sitä edesauttoi hyökkääjien valtaisa työmäärä, joka näkyi erittäin vahvana karvauspelaamisena ja kiekonriistoina. Maalintekoon ei vaan tuntunut löytyvän riittävää terävyyttä, vaikka paikkoja KOOVEE pystyi luomaan useitakin.

Päätöserän alussakin oli KOOVEE se aktiivisempi joukkue jäällä. Nyman pääsi jälleen loistavalta paikalta laukomaan ja niiltä paikoilta ei tämä nuorukainen erehdy. Jälleen ylänurkassa verkko heilui, eikä Parviaisella ollut tässäkään tilanteessa sanan sijaa. KOOVEE ei nyt antanut isännille mahdollisuutta iskeää nopeaa tasoitusta, vaan pakottivat vahvalla liikkeellään Peliitat rikkomaan jäähyn arvoisesti.

Tällä kertaa KOOVEEn ylivoima toimi ja vielä nopeasti. Pirteästi pelannut Janne Seppänen taituroi kiekon maalille, jossa nuori Verneri Metsänen pääsi ensin yrittämään maalintekoa. Parviainen kuitenkin torjui eteensä, josta kiekon (sekä pari vastustajaa samalla) jyräsi Walli porilaisella päättäväisyydellä verkon perukoille.

KOOVEE näytti kestävän hyvin isäntien kovan painostuksen, mutta viimeisillä minuuteilla alkoi  hiukan kiekko polttamaan lavassa ja virheitä syntyä. Peliitat ottivat kuudennen kenttäpelaajan jo reilut kolme minuuttia ennen loppua jäälle ja saikin luotua useita hyviä tilanteita, jotka Virtanen tolppien avustuksella kuitenkin selvitti. Jami Hänninen vihellettiin kuitenkin jäähylle ja kotijoukkueen kahden miehen ylivoima toi vihdoin tulosta. Kultakypärä Juuso Heikkilä onnistui kavennuksen iskemään, mutta auttamattomasti liian myöhään.

KOOVEElta nähtiin erittäin hyvä esitys, joka antaa uskoa ja toivoa saada tavoite eli pudotuspelipaikka vielä saavutettua. Urakka ei ole helppo, mutta tämänkaltaisilla esityksillä on pisteitä kyllä luvassa jatkossakin. Seuraava mittari on kuitenkin todella kova, sillä sarjakärki Ketterä saapuu Hakametsään torstaina. Valitettavasti otteluun eivät katsojat pääse, mutta virittäkää vastaanottimenne C Moren kanavalle ja nauttikaa Suomen Viihdyttävimmästä Lätkästä sitä kautta!