KOOVEElle avausottelussa vastaan Peliitat – älykiekko ensimmäistä kertaa käytössä Mestiksessä

Hyvää kannattaa odottaa ja tänään se odottaminen palkitaan, kun Mestis vihdoin pyörähtää käyntiin. KOOVEE saa vieraita Heinolasta, mistä nälkäinen Peliitat saapuu tänään vastustajaksi.

Molempia joukkueita yhdistää se, että uusina päävalmentajina toimivat entiset huippuhyökkääjät. KOOVEEn pääkäskijänä on karakiekkomaalien ehdoton kuningas Vesa “Vesku” Viitakoski, kun taas Peliitoilla puikoissa on Hannes “Hurja” Hyvönen, jonka vaarallisen kovista lämäreistä takavuosien maalivahdit näkevät vieläkin painajaisia.

Peliitat vahvistuivat ennen sarjan alkua kolmella kovalla hyökkääjällä, kun Taavi Vartiainen, Vili Sopanen sekä Tyler Redenbach liittyivät joukkueesen. Kaksi viimeksi mainittua tosin try out-sopimuksilla. KOOVEEn paidastakin tutut hyökkääjät Elias Elomaa ja Niki Huovinen löytyvät myös heinolalaisten kokoonpanosta.

Alkukauden harjoitus- sekä Suomen Cupin ottelut eivät Peliitoilta ole sujuneet kovin mairittelevasti, sillä viidestä pelaamastaan ottelusta joukkue otti voiton ainoastaan II-divisioonajoukkue Viikingeistä. Sarjapelit ovat kuitenkin aina asia erikseen ja uudistuneen joukkueen palasten kolahtaminen paikoilleen vie aikansa. Kovan vastuksen Peliitat varmasti antaa tänäänkin, varsinkin kun viime kaudella voittivat molemmat keskinäiset kohtaamiset.

KOOVEE sai myös vahvistuksia juuri sarjan kynnyksellä. Ässistä lainalle saapui isokokoinen puolustaja Juuso Walli ja Ilveksestä saapui huippulahjakas hyökkääjä Joona Korhonen. Walli muistetaan miehen edelliseltä vierailulta todella jykevänä puolustuspään pelaajana, joka varmasti tuo lisävoimaa oman maalinedustan siivoamiseen. Korhonen puolestaan kuuluu ikäluokkansa kärkipelaajiin ja omaa potentiaalia tehdä “järventiet” ja nousta nopeastikin Mestiksen kärkipelaajien joukkoon.

Älykiekko ensimmäistä kertaa Mestiksessä – tietysti KOOVEEn kotiotteluissa

Liigasta tuttu Wisehockeyn lanseeraama älykiekko on tulossa myös Mestiksen otteluihin. Nyt alkavalla kaudella se on ainoastaan KOOVEEn kotiotteluissa käytössä, koska Hakametsän hallissa on jo kaikki tarvittavat elementit valmiina. Pelaajille kiinnitetään tägit varusteisiin, joista ohjelma kerää valtavasti erilaista dataa varsinkin valmennuksen käyttöön. Jatkossa tietoja on mahdollista hyödyntää niin C Moren tv-lähetyksissä kuin erilaisissa älypuhelinsovelluksissa.

Pelit pelataan käyttäen sirutettua älykiekkoa. Mikäli kiekko lentää katsoomoon, niin järjestyksenvalvojat saapuvat kiekkoa noutamaan ja kiekon napanneelle katsojalle annetaan vastaavasti tavallinen kiekko muistoksi ottelusta.

Hiljainen hetki ennen ottelun alkua

Elokuussa saimme kuulla suru-uutisen koskien yhtä seuramme legendaa Reino Rautasta. Reino oli aikoinaan seuramme ensimmäinen pelaaja jääkiekon MM-kisoissa, kun hänet valittiin mukaan vuoden 1954 kisoihin Ruotsiin. Muutoinkin hän oli vasta toinen silloin TK-V -nimeä kantaneen seuramme maajoukkuepelaaja. Ainoastaan Pentti Toivonen ehti ennen Reinoa pukea Suomen peliasun päällensä.

Pelaamissaan 34 SM-sarjan ottelussa Reino teki tehot 16+10 ollen tärkeässä roolissa seuran sen aikaista menestymistä. Myöhemmin hän myös valmensi seuramme edustusjoukkuetta.

KOOVEE haluaa kunnioittaa Reinon muistoa viettämällä ottelun alussa hiljaisen hetken.