KOOVEElle harmittava kotitappio, lauantaina mahdollisuus revanssiin

koovee – k-vantaa 2- 5 (1-3, 1-1, 0-1)

1. erä:

KOOVEE sai otteluun melkoisen salama-alun, sillä jo 39 sekunnin kohdalla onnistui Lauri Huhdanpää yllättämään nollakulmasta laukomalla vantaalaisten maalilla olleen Waltteri Ignatjewin. Erän alku muutoinkin sujui kotijoukkueelta mallikkaasti, mutta erän puolenvälin jälkeen ote kääntyi K-Vantaalle. Tasoituksen vieraat iskivät ylivoimalla, mutta sen jälkeen myös tasaviisikoin onnistuivat lohipaidat isäntien maaliverkkoja heilutella. K-Vantaan voimakkaat vastahyökkäykset sekä todella nopeat suunnanvaihdot olivat myrkkyä KOOVEEn puolustukselle. Vieraat saivat luotua ylivoimahyökkäyksiä, joiden jälkitilanteista pääsivät maalinsa iskemään. Maalivahtien torjunnatkin kertovat vieraiden hallinneen avauserää, sillä Kimmo Rautiaiselle merkittiin peräti 17 torjuntaa, kun Ignatjew venyi ainoastaan seitsemän kertaa kiekon eteen.

Huhdanpää vei KOOVEEn johtoon jo 39 pelisekunnin jälkeen
2. erä:

Toiseen erään päävalmentaja Juuso Hahl oli hiukan sekoittanut ketjukoostumuksia ja tämä toikin lisää energisyyttä isäntien pelaamiseen. KOOVEE kesti jopa kahden miehen alivoiman pelaamalla todella tiiviisti ja pitämällä vantaalaisten laukauspaikat pimennossa. Jäähyjen jälkeen KOOVEE saikin otteen pelistä ja sai luotua useitakin maalitilanteita. Maali saatiin kuitenkin ainoastaan kertaalleen tehtyä, kun todella pirteästi pelannut Eemeli Mäki iski uransa ensimmäisen mestismaalin. Liam Finlaylla oli mahdollisuus pelin tasoittamiseen rangaistuslaukauksella, mutta tällä kertaa juonikas kanadalainen onnistui ainoastaan kilisyttämään ylärimaa sekä tolppia. Kovasta painostuksesta huolimatta vantaalaisten maaliverkkoa ei enää päästy heiluttamaan. K-Vantaa onnistui aivan erän lopulla survomaan kiekon isäntien verkkoon, joten toisellekin tauolle mentiin vieraiden kahden maalin johdossa. Toisen erän torjunnat; Rautiainen 13 ja Ignatjew 10.

Finlayn yritys rangaistuslaukauksessa oli hyvä, mutta tolpat olivat maalivahdin parhaat ystävät
3. erä:

Päätöserässä KOOVEEn kovaa yritystä lisämaalien tekemiseen ei palkittu. Ignatjew torjui maalillaan mallikkaasti eikä suostunut enää kertaakaan kiekkoa selkänsä taakse päästämään. Muutoin hyvän erän pelanneelle KOOVEElle sattui yksi harmittava nukahdus puolustuspäässä ja K-Vantaa pääsi kaunistelemaan loppulukemiksi 2-5. Vaikka erän viimeiset minuutit KOOVEE pääsikin myllyttämään peliä vantaalaisten päädyssä, pystyi vierasjoukkue siivoamaan maalinedustansa tehokkaasti ja pitämään maalinsa koskemattomana. Erän torjunnat; Rautiaiselle viisi ja Ignatjewille 12.

Valmentajan posket punoittavat kuumasta palautteenannosta

Joukkueet kohtaavat toisensa jo lauantaina Vantaalla, jolloin KOOVEElla on mahdollisuus revanssiin. Ottelu alkaa Trio Areenalla klo 17.00 ja on nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

Seuraava kotiottelu on jälleen ensi viikon torstaina 8.10. Silloin vastustajaksi saapuu K-Espoo. Ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!