KOOVEElle jäi taistelusta huolimatta vain yksi piste – KeuPa HT ratkaisi jatkoajalla

KOOVEE – KeuPa HT 2-3 (1-1,0-0,1-1,0-1) JA

Hakametsässä lähdettiin sulattelemaan kinkkuja heti kiihkeässä kuuden pisteen ottelussa KOOVEEn ja KeuPa HT:n kesken. Keuruulaiset pitivät hallussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa pisteen erolla kotijoukkueeseen, joten odotettavissa oli tasainen vääntö tärkeistä pisteistä.

Tasainen ottelu myös nähtiin eikä ratkaisua varsinaisella peliajalla löytynyt. Jatkoajalla vieraat onnistuivat siinä, missä kotijoukkueella ei edes onni ollut myötä. Voitollaan KeuPa HT venytti eron sarjataulukossa jo neljään pisteeseen.

Erä 1:

Vauhti jäällä oli heti alusta alkaen sen verran lennokasta, että kinkut oli jo ehditty sulattelemaan hyvissä ajoin. KOOVEE joutui heti ensimmäisellä minuutilla alivoimaiseksi, mutta kesti sen hyvin ja oli itse lähellä maalintekoa.

Jäähyn jälkeen KOOVEE oli aavistuksen niskan päällä, mutta ei vielä saanut maalihanoja avattua. Selkeästi nopeammin hyökkäyksiin pyrkinyt kotijoukkue sai ainakin yleisön hereillä mukavasti, hitaita viivelähtöjä ei nyt nähty.

KeuPa pääsi muutaman kerran katkaisemaan KOOVEEn poikittaissyötöt keskialueella, josta vieraat saivatkin omia vaarallisia vastahyökkäyksiä luotua. Avausmaalin keuruulaiset kuitenkin tekivät ristettyään kiekon hyökkäyspäädyssä. Konsta Keteli pääsi vahvasta häirinnästä huolimatta luikertelemaan avausmaalin tekoon viitisen minuuttia ennen erän päätöstä.

Tauolle mentiin kuitenkin tasatilanteesa, sillä KOOVEE tasoitti pelin kolmea minuuttia myöhemmin. Niko Lahtinen ja Samuli Vainionpää pelasivat vieraiden puolustusta kuutamolle ja hiljaa viivalta pisteiden väliin liukunut Elias Ruusu napautti tarkalla laukauksellaan kiekon aivan takatolpan juureen.

Erä 2:

KOOVEE oli jälleen erän alussa terävämpi, mutta tehoja ei kuitenkaan löytynyt. Vauhdikkaassa ottelussa sattui ja tapahtui paljon ja tunteet alkoivat hiljalleen nousta pintaan.

Tuomaristo joutui selittämään päätöksiään molemmille joukkueille tasapuolisesti. Kuva: Samuli Huikuri

KOOVEE joutui kaksi alivoimaa jälleen taistelemaan ja suoriutuikin tehtävästään erinomaisesti. Verneri Virtasella ei ainakaan päässyt hiki jäähtymään, sen verran paljon KeuPa kiekkoa kohti KOOVEEn maalia toimitti.

Jäähyjen jälkeen ote jäi vieraille eikä KOOVEE saanut nyt käännettyä omaa peliään yhtä nopeasti omalta alueelta ylöspäin. Oman ylivoimansa aikana joukkue pyöritti peliä näyttävästi, mutta Virtasen tavoin Eriks Vitols piti maalinsa erässä koskemattomana.

Erä 3:

Päätöserään molemmat joukkueet lähtivät päättäväisenä hakemaan lopullista ratkaisua. KOOVEE sitä pyrki aktiivisemmin hakemaan ja saikin luotua hyviä mahdollisuuksia. Latvialaismaalivahti Vitols kuitenkin tuntui vetävän joka kerran pidemmän korren.

Ratkaisun makua oli havaittavissa reilu kolme minuuttia ennen summeria, kun Miks Tumanovsin laukaus painui Virtasen suojien läpi maaliin vieden vieraat toistamisaeen johtoon.

KOOVEE kuitenkin jälleen osoitti taistelijan luonnetta iskemällä pelin tasoihin kuudella kenttäpelaajalla. Taikurimainen sentteri Janne Seppänen nosti irtokiekon läheltä maalin kattoon ja huudatti kotiyleisöä tasoitusosumallaan. Syöttöpisteet Sever Bilgilille sekä Samu Markkulalle.

Janne Seppänen oli terävänä maalin kulmalla. Kuva: Samuli Huikuri

Jatkoaika:

KOOVEElla oli nälkää hakea voitto-osumaa, hiukan liiankin innokkaasti. Kahdesti KeuPa pääsi läpiajoon, mutta Virtasta ei niissä kuitenkaan yllätetty. Kohtalokas kiekonmenetys hyökkäysalueella kuitenkin päästi vieraat 2-1 ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Leo Ring laukoi voittomaalin ohi Virtasen.

Revanssi heti huomenna:

Kauaa ei KOOVEEn tarvitse revanssia odotella, sillä joukkueet kohtaavat heti huomenna toisensa Keuruulla. Tämäniltaisella taisteluilmeellä on hyvä lähteä sitä myös hakemaan. Pikku napsu lisää viimeistelyyn, niin kalavelat saadaan maksettua.

Vuodenvaihteen jälkeen pelit jatkuvat perjantaina 5.1. Outokummussa, missä Kiekko-Pojat isännöivät ottelua. Hakametsään palataan torstaina 11.1. ja vieraaksi saapuu liigalisenssiä toisessa kädessään pitävä K-Espoo.