KOOVEElle karvas tappio kärkiottelussa

koovee – k-espoo 2-3 (2-0, 0-1, 0-1, 0-1) JA

Vierailija K-Espoo aloitti avauserän vahvasti sai luotua paineen KOOVEEn päätyyn. Isäntäjoukkue joutui puolustamaan tiiviisti ja onnistuikin siinä hyvin. Kesken espoolaisten kovan painostuksen pääsi KOOVEE todella nopeaan vastahyökkäykseen, jonka seurauksena Jeremi Wehmas pääsi tykittämään kauden avausosumansa. Syöttöpisteet saalistivat ja tarjoilun muutoinkin hänelle järjestivät kaksikko Santeri Sillanpää-Liam Finlay.

Sillanpää puolestaan onnistui itse, kun alivoimalla hän pääsi aivan vapaasti Eero Savilahden voitettua hyökkäyspään aloituksen siirtämään KOOVEEn jo 2-0 johtoon. Espoolaiset olivat erässä se hallitsevampi osapuoli, mutta KOOVEEn puolustus sekä maalivahti Kimmo Rautiainen pelasivat todella hyvin ja onnistuivat pitämään vieraat nollilla.

Pikkukolhujakin erässä nähtiin, kun sekä K-Espoon Erno Hopponen että KOOVEEn Eppu Varjamo joutuivat lääkärin tarkistettavaksi. Tyylikkäästi luisteleva Hopponen pystyi peliä jatkamaan ja onnistui avamaan kauden pistetilinsä yhdellä syöttöpisteellä. Varjamo kävi yhden vaihdon kokeilemassa, mutta jäi kuitenkin loppupelin ajaksi pois. Rautiaiselle merkittiin erässä 11 torjuntaa ja Roope Taponen puolestaan ehti torjua ainoastaan neljästi erän aikana.

Toisessa erässä puntit kääntyivät pelin hallinan suhteen hiukan toisin päin. K-Espoolla oli mahdollisuus ylivoimalla kavennukseen tosin heti erän alkupuolella, mutta itse asiassa KOOVEElla oli siinä paremmat maalintekomahdollisuudet. Kultakypärä Niko Lahtinen pääsi läpiajoon, muttei onnistunut kuitenkaan maalia tekemään. Lisämaalia tarjottiin KOOVEElle rangaistuslaukauksen muodossa, kun Lauri Huhdanpää kaadettiin hänen ajaessaan vahvasti maalille. Rankkarispesialisti Matias Haaranen onnistui jo maalivahdin harhauttamaan ulos tilanteesta, mutta laukaus osui harmittavasti tolppaan.

Hiukan tämän jälkeen talutettiin kaukalosta pois nuori puolustaja Karri Aho, joka ajautui kovalla vauhdilla päin laitaa. Tilanteesta tuomittiin K-Espoon Niko Seppälälle 5+20 minuuttia laitataklauksesta. KOOVEE oli melkoisen huono tuon ylivoimansa aikana ja jäähyn loppuvaiheessa pääsivät espoolaiset iskemään illan avausosumansa alivoimalla. Anton Ollikaisen tarkka laukaus yllätti Rautiaisen ja näin K-Espoo kavensi tilanteeksi 2-1.

Espoolaiset saivat kavennuksesta uutta puhtia ja saivatkin luotua painetta KOOVEEn päätyyn. Joukkueen uhrautuva puolustus sai kuitenkin pidettyä heidät poissa maalinteosta. Anton Troshin poistui ennen erän loppua pukukoppiin paikkailtavaksi uhrautuvan heittäytymisen jälkeen. Nyt Rautiaiselle ainoastaan neljä torjuntaa, kun Taposelle niitä kertyi 12.

Kolmanteen erään K-Espoo saapui todella kovalla asenteella tehden KOOVEEn pelaamisesta vaikeaa. Aggressiivinen karvauspelaaminen ja kaksinkamppailuiden voittaminen toi myös tulosta, ja Joonas Kalliola pääsi hyödyntämään tilanteen tehden tasoitusmaalin erän puolessa välissä.

Kolmas erä sisälsi todella paljon kamppailuita ja tunteetkin nousivat melkoisen korkealle. Erän lopulla espoolaiset saivat ylivoimalla yrittää voittomaalin tekoa, mutta KOOVEEn puolustus kesti mainiosti. Troshin blokkasi samassa vaihdossa jopa kolme kovaa laukausta ja jääpusseille oli todellakin käyttöä pelin jälkeen. Rautiainen joutui torjumaan 15 laukausta, kun Taposelle torjuntoja laskettiin ainoastaan kaksi.

Jatkoaika alkoi K-Espoon ylivoimalla, mutta KOOVEE pystyi tilanteen pelaamaan jälleen loistavasti. Jäähyn jälkeen pääsi KOOVEE kolmesti yrittämään maalintekoa, mutta Taponen venytti suojuksensa jokaisen laukauksen eteen. Espoolaiset onnistuivat lopulta iskemään voittomaalin, kun Niki Kaila iski voitto-osuman reilu minuutti ennen jatkoajan loppumista. Molemmille maalivahdeille merkittiin kolme torjuntaa.

KOOVEElla on tällä viikolla vielä kaksi vierasottelua, kun se perjantaina matkaa ensiin Turkuun TUTO Hockeyn vieraaksi ja lauantaina on vuorossa K-Vantaan isännöimä onnittelu. Ensi viikolla puolestaan on kaksi kotiottelua, kun keskiviikkona on TUTO:n vuoro matkustaa Tampereelle ja torstaina vieraaksi saapuu FPS. Tervetuloa kannustamaan silloin KOOVEE takaisin kotivoittoihin!