KOOVEElle kolme pistettä – Roos nollasi Peliitat

KOOVEE – Peliitat 2-0 (0-0,1-0,1-0)

Naistenpäivää oli Hakametsään saapunut satojen katsojien lisäksi Heinolan Peliitat, jolle kausi ei ole ollut aivan sellainen mitä Heinolassa odotettiin. KOOVEE oli saanut viime viikon sairastuvalta miehiä takaisin askiin, vaikkakin sentteri Santtu Hakanen joutuikin jäämään pois kokoonpanosta aivan ottelun alla.

Avauserä:

Ensimmäiset minuutit Hakametsässä mentiin Peliittojen hienoisessa hallinnassa. Työhaalarit päällä luistellut vierasjoukkue sai pidettyä kiekkoa KOOVEEn päädyssä ja pari kertaa Reima-Ville Roos sai venyä parhaimpaansa pitääkseen maalinsa puhtaana.

Hiljalleen alkoi KOOVEE päästä kuitenkin pelin päälle ja varsinkin ylivoimalle päästyään käänsi pelin kulun totaalisesti. Ylivoima pyöri nätisti, lähes minuutin jo kuudella ennen jäähyn viheltämistäkin, ja laukauksiakin saatiin aikaiseksi. Ainoastaan maalit jäivät puuttumaan.

KOOVEE hallitsi erän loppupuolta ja maali “roikkui ilmassa”, mutta siihen se sitten jäikin. Yritys oli kuitenkin erinomaista ja lupasi hyvää seuraavia eriä ajatellen.

Toinen erä:

Erä oli pitkälti avauserän kaltainen eli Peliitat hallitsi hienokseltaan alkuminuutteja ja KOOVEE loppupuoliskoa. Vieraiden työmoraali on todella korkealla tasolla ja KOOVEE joutui paiskimaan töitä hiki hatussa pitääkseen ohjat itsellään.

Tässä erässä kuitenkin nähtiin ottelun avausmaali. Siinä onnistui kaalimatomaisesti luikerrellut Oskari Kantola, jonka tarkka laukaus löysi juuri kiekon kokoisen aukon Riku Räihän olkapään yläpuolelta. Kantola oli muutoinkin erittäin hyvällä pelipäällä ja aiheutti vieriden puolustukselle harmaita hiukasia nousuillaan pakin tontilta.

Lisäosumia erässä ei nähty, vaikka molemmilla oli paikkoja niitä tehdä. Roos ja Räihä hoitivat kuitenkin torjuntatehtävänsä mallikkaasti ja pitivät tulostaulun päivittäjän lähes työttömänä.

Kolmas erä:

Päätöserää KOOVEE hallitsi heti ensi vaihdosta alkaen eikä antanut Peliitoille mahdollisuutta taistella ottelun voitosta. Kotijoukkueen liike oli todella energistä ja Peliitat joutui keskittymään pelkästään oman maalinsa puolustamiseen.

Maalijuhlaa ei KOOVEEkaan saanut aikaiseksi, mutta toisen osuman kylläkin. Sen viimeisteli suoraan syötöstä laukomalla Karri Aho. Laukaus oli hieno, tosin Aku Kinnarin loisteliaasta syötöstä ei olisi voinut epäonnistuakaan. Vili-Jesper Koivula keräsi syöttöpisteet molempiin maaleihin ollen ottelun tehokkain pelaaja.

Lopussa Peliitat haki kavennusta ilman maalivahtiakin, mutta lähimpänä maalia oli kuitenkin Okko Kangasniemi. Hän pääsi yrittämään tyhjään maaliin, mutta sen verran lumisesta kohtaa lähti laukaus, että kiekko kiersi pyörien maalin ohi. Peliittojen loppukiri katkesi Eetu Selänteen ottamaan jäähyyn, jossa Jeremi Wehmaksen kasvot saivat pikku osuman. Roosin nollapeli ja kolme pistettä olivat illan parasta antia.

Peliitat tippui tappion myötä sarjan viimeiseksi, tosin tasapistein Zemgalen kanssa. KOOVEEn sijoitus pysyi yhdeksäntenä ja asetelmat pudotuspelejä ajatellen ovat erittäin mielenkiintoiset. K-Vantaa on nyt kahden pisteen päässä edellä ja KeuPa kuuden pisteen verran, kyseessä kotietu villi kortti -kierrokselle. Eikä kuudentena oleva Hermeskään ole kuin yhdeksän pisteen päässä, mutta heidän ohittamiseensa tarvitaan oman nappisuorituksen lisäksi myös sopivasti ristiin pelattuja otteluita muiden osalta.

Seuraavaksi KOOVEE pelaa perjantaina Joensuussa Kiekko-Poikia vastaan. Ensi viikolla pelataankin jo runkosarjan viimeiset ottelut, ja KOOVEE on tulessa silloin kolmesti. Kotona kohdataan IPK ja Hermes ja siinä välissä käydään Turussakin TUTO:n vieraana.