KOOVEElle maukas kotivoitto

KOOVEE – SaPKo 4 – 2 ( 2-2, 0-0, 2-0)

VAUHTIA JA VAARALLISIA TILANTEITA MOLEMMISSA PÄÄDYISSÄ

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja hyökkäykset vyöryivät päädystä toiseen. KOOVEEn liukkaat hyökkääjät aiheuttivat SaPKon puolustajille harmaita hiuksia ja nämä joutuivatkin rikkomaan pitääkseen isännät poissa maalintekopaikoilta. Kahdesta ylivoimasta jälkimmäisellä onnistuu Jesper-Juhani Ilvessuo laukomaan kiekon ensimmäisen kerran ohi Nico Vikstenin, syöttöpisteet tuohon Ville Lehtoselle sekä Erik Ahopellolle. Neljä minuuttia ennen erän loppua siirtää Riku Sihvonen isännät jo kahden maalin johtoon Ilvessuon ja Jerry Laakson syötöistä. SaPKo ei kuitenkaan tästä lannistu, vaan aloittaa hurjan kirin. Ensin Tommi Laakso kaventaa tilanteeksi 2-1 Eetu-Santeri Koivusen syötöstä ja hetken päästä Teemu Lämsä tasoitaa pelin Matias Lainion ja Joonas Toivasen syötöistä.

KOVA TEMPO SÄILYY, MUTTA MAALEJA EI NÄHDÄ

Toisessa erässä joukkueet jatkavat energistä liikettään ja molemmat maalivahdit saavat tehdä töitä pitääkseen maalinsa koskemattomana. SaPKo saa tuotua kiekon kyllä KOOVEEn alueelle, mutta tehokas puolustaminen estää pahimpien tilanteiden syntymisen ja Tomi Risteli huipputorjunnoillaan huolehtii lopuista. KOOVEE saa todella kovan mylläkän aiheutettua SaPKon maalille, mutta Nico Viksten onnistuu torjumaan kiekot maaten jäässä ja pyörien kuin hyrrä. Vieraat pääsevät kerran koittamaan ylivoimallakin, kun Jesse Ahonen siivoaa maalinedustaa turhankin paljon mailaa käyttäen. KOOVEEn alivoima toimii kuitenkin hyvin ja luvut säilyvät muuttumattomina.

KOLMANNESSA ERÄSSÄ KOOVEE ON TEHOKAS MOLEMMISSA PÄÄDYISSÄ

Päävalmentaja Juha Pajuojan palopuhe toisella erätauolla antaa lisävirtaa KOOVEElle ja joukkue tulee vahvasti päätöserään. Vili-Jesper Koivula iskee jo puolen minuutin pelin jälkeen kiekon hienosti SaPKon verkkoon Lassi Korpelan ja Jerry Laakson hienosta esityöstä. KOOVEE saa jatkuvasti luotua tilanteita vieraiden maalille, tolpatkin kilahtavat useampaan kertaan. Yhtä isäntien tilannetta tarkistellaan kuvanauhaltakin, mutta siltä ei kuitenkaan maalia löytynyt. SaPKo aloittaa jälleen vahvan rynnistyksen, mutta joukkueen peliä hiukan sekoittaa sekä pelaajien että valmennuksen energian siirtyminen lähinnä tuomareille ja isäntäjoukkueelle kommentoimiseen. Ilman maalivahtia tasoitusta hakeva SaPKo saa vielä kylmää vettä niskaansa, kun Koivula iskee illan toisen osumansa tarkalla kaukolaukauksella omasta päädystä keskelle takarautaa. Näin KOOVEE kuittaa pelistä täyden pistepotin luvuin 4-2.

VALMENTAJIEN KOMMENTIT:

Vieraiden Pasi Räsänen oli pelin jälkeen todella niukkasanainen, paitsi otteluvalvojalle. Hän oli erittäin tuohtunut tuomarityöskentelystä ja antoi tuomariston kuulla mielipiteensä. Juha Pajuoja oli luonnollisesti hyvin tyytyväinen omiensa toimintaan ja siihen, ettäjoukkueesta tänään löytyi luonnetta ja sydäntä läpi ottelun.

OTTELUN HAHMOT:

KOOVEE pelasi koko joukkueena todella hyvin ja kaikki olivat kyllä onnistujia. Tomi Risteli otti tärkeitä koppeja ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa peli. Puolustajista erityten Jaska Ojanperä pelasi ryhdikkäästi läpi ottelun ja tietysti pari Ilvessuo-Laakso näkyi myös tehotilastoissa. Riku Sihvosen ja Vili-Jesper Koivulan lisäksi hyökkäyksestä kannattaa mainita nuoren Lassi Korpelan pelaaminen. Hän oli alati vaarallinen hyökkäyspäädyssä.

MUUTA ERIKOISTA:

Paitsi pelaajat, niin myös huolto osoitti uhrautumista joukkueen eteen. Huoltaja Jari Saloniemi sai SaPKo-pelaajan ampuneen kiekon vartaloonsa päätöserässä, mutta tyypilliseen tapaansa hän vain hiukan ravisteli itseään ja oli välittömästi valmis jatkamaan huoltohommia. Ennen peliä puolestaan valmentaja Mikko Manninen onnistui löytämään hallista rotanloukun varpaillaan. Kiukustunut Manninen sai näin siirrettyä energiaa koko joukkueeseen ja KOOVEEn taisteluilme oli löytynyt.