KOOVEElle maukas päänahka – IPK kaatui voittolaukauksilla

KOOVEE – IPK 4-3 (2-2,0-0,1-1,0-0,1-0) VL

Hakametsään saapunut yleisö odotti näkevänsä sekä KOOVEEn kotivoiton että Joulupukin vierailun. Kaukalon puolella oli haasteena sarjakärki IPK ja heidän vaarallisen tehokas ylivoimansa.

Todella vauhdikas ja viihdyttävä ottelu tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita ensi sekunneista aina loppuun saakka. Joulupukin vierailu siivitti KOOVEEn ensin upeaan nousuun tasoihin ja lopulta voittomaalikilpailun kautta kotivoittoon.

Erä 1:

KOOVEE sai lentävän lähdön otteluun ja siirtyi johtoon jo ennen kolammen minuutin täyttymistä. Samuli Vainionpää voitti hyökkäyspään aloituksen Ville Järviselle. Häneltä siirto kapteeni Jeremi Wehmakselle, jonka viuhuva laukaus kimposi kilahduksen kautta maalista kentälle. Hetken tilannetta videolta katseltuaan hyväksyi tuomaristo maalin.

IPK kuitenkin kuittasi melko nopeasti tilanteen tasoihin. Hirveän maalinedustahässäkän päätteeksi Veikka Halonen löi kiekon ohi Verneri Virtasen. Ennen erän puolta väliä vieraat siirtyivät myös johtoon Aleksi Soijärven ohjattua kiekon maaliin.

Tauolle mentiin kuitenkin tasatilanteessa, kun Sever Bilgili näytti miten rannelaukauksella tehdään maali. Syöttöpisteet ansaitusti Otto Heinoselle ja ensimmäisen pisteensä saalistaneelle Markus Laurilalle.

Erä 2:

Toisessa erässä joukkueet kamppailivat erittäin tasaväkisesti. IPK:lla oli omat pitkät pyörityksensä, mutta Virtasen johdolla KOOVEEn puolustus pelasi tilanteet ilman takaiskuja.

KOOVEE pääsi erässä kaksi kertaa yrittämään johto-osuman tekemistä, mutta tiiviisti puolusti IPK:kin maalivahtinsa Paavo Kohosen torjuessa yhdeksän kertaa erän aikana.

Erä 3:

Tasaistä vääntöä nähtiin myös kolmannessa erässä, kumpikaan ei oikein saanut ottelun ohjia itselleen. KOOVEE yritti jälleen ylivoimalla päästä johtoon, mutta ei siinä onnistunut.

KOOVEE oli asennoitunut pysymään itse jäähyaitiosta, eikä syyttä. Joukkue otti ainoastaan kaksi jäähyä, mutta harmittavasti ne osuivat päällekkäin. Kahden miehen ylivoimalla IPK rankaisi kultakypärä Ludwig Perssonin laukoessa vieraat johtoon.

Tämä ei kuitenkaan KOOVEEta lannistanut. Joukkue haki raivoisasti tasoitusta ja onnistuikin siinä erän viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia pelatessaan. Toisessa erässä rannelaukauksellaan ihastuttanut Bilgili osui myös lämärillään ja näin ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Syöttöpisteet Janne Seppäselle ja Samu Markkulalle.

Jatkoaika ja voittomaalikilpailu:

Jatkoajalla KOOVEE oli lähempänä ratkaista ottelu itselleen, mutta Kohonen piti IPK:ta pystyssä. Kotijoukkue näytti enemmän ratkaisuhalukkuutta koko viisiminuuttisen aikana, maalia ei kuitenkaan saatu aikaiseksi.

Voittomaalikilpailussa jouduttiin menemään aina kuudenteen pariin saakka, jotta voittaja selvisi. Virtaselle ei IPK saanut yhtään maalia tehtyä, eikä KOOVEEltakaan onnistunut kuin Santtu Hakanen. Tämä kuitenkin riitti tuomaan KOOVEElle erittäin maukkaan voiton ja kaksi tärkeää sarjapistettä.

Joulutauolle hyvillä mielin:

Tällä voitolla KOOVEE pääsee rauhallisemmin mielin hiljentymään joulun viettoon. Pelit jatkuvat tuplapeleillä KeuPa HT:ta vastaan ennen vuoden vaihdetta. Perjantaina pelataan Hakametsässä ja lauantaina on Keuruun vierailu ennen vuotta 2024.

Erittäin hyvää ja rauhallista joulua kaikille KOOVEEn kannattajille!!!