KOOVEElle niukka tappio – IPK voittolaukauksissa terävämpi

IPK – KOOVEE 3 – 2 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0) VL

KOOVEE ja IPK pelasivat erittäin tiukan, tasaisen ja yleisöönmenevän taistelun, jossa kaksinkamppailuja ja kovia taklauksia riitti. Kahdesti KOOVEE tasoitti isäntien johdon, mutta voittomaalikilpailussa ei enää eväät riittäneet voitton.

Avauserä:

Ottelu myös alkoi erittäin tasaisissa merkeissä, molempien puolustaessa tiiviisti. Hiljalleen IPK sai hiukan enemmän otetta pelistä, mutta mitään varsinaista hallintaa eivät kuitenkaan saanut aikaiseksi.

KOOVEElla oli omat hyvät hetkensä varsinkin ylivoimansa aikana, jolloin kiekko liikkui mukavasti. Maaliin asti ei kiekkoa kuitenkaan saatu toimitettua.

Avauserän loppupuolella KOOVEElle tuli huonoja uutisia, kun kaksi pelaajaa hiukan loukkasi itseään. Aleksi Ojala jäi kovan taklauksen alle ja Reima-Ville Roos loukkasi itseään torjuntatilanteessa. Verneri Virtanen korvasi Roosin, mutta onneksi Ojala pystyi peliä vielä jatkamaan.

Toinen erä:

Toinen erä oli KOOVEEn erä, vaikkakin maalit jakaantuivat tasaisesti. KOOVEElla oli hiukan epäonneakin omissa paikoissaan, mutta Eetu Randelin oli myös maalillaan valppaana.

Alivoimalla KOOVEE oli vahva. Karvauspelaaminen toimi loistavasti ja pitkään kotijoukkue pystyttiin pitämään poissa omalta alueelta. Erän toisen ylivoimansa aikana IPK kuitenkin onnistui avausmaalin tekemisessä, kun nuori kanadalaispuolustaja Alex Cotton laukoi kiekon ohi Virtasen.

KOOVEEn vahva painostus tuotti lopulta tulosta reilu minuutti isäntien avausosumasta. Verneri Metsänen purjehti kiekon kanssa laidasta keskelle ja laukoi kiekon tarkasti maaliin asti. Syöttöpisteet merkittiin Tomi Iso-Mustajärvelle sekä Santeri Sillanpäälle. Erän viime sekunnilla Iso-Mustajärvellä oli itsellään loistava paikka viedä joukkueensa ylivoimalla johtoonkin, mutta kiekko kimposi ylärimasta väärään suuntaan.

Kolmas erä:

Päätöserässä molemmat joukkueet hakivat kuumeisesti maaleja, kummankin siinä kertaallen onnistuen. Kotijoukkue siirtyi ensin johtoon, kun Henri Knuutisen siniviivalaukaus löysi tiensä verkon perille. Jälleen KOOVEE kuittasi alle kahdessa minuutissa ja jälleen asialla oli myös Metsänen. Tällä kertaa hän sai ohjattua Sillanpään vedon ohi Randelin ja tuotua pelin jälleen tasoihin. Iso-Mustajärvelle merkittiin toinen syöttöpiste.

Jatkoaika sekä voittomaalikilpailu:

Jatkoajallakin molemmille joukkueille tuli omat paikkansa ratkaista peli, mutta maalivahdit vetivät näissä tilanteissa pidemmän korren. Viimeiset puolitoista minuuttia KOOVEE joutui taistelemaan alivoimalla, mutta kesti sen jälleen erinomaisesti.

Voittomaalikilpailussa ei KOOVEElta enää löytynyt riittävää terävyyttä viimeistelyyn. Ainoastaan Santtu Hakanen onnistui omassa yrityksessään ja neljä muuta yritystä jäivät enemmän tai vähemmän torsoiksi.

Isänniltä puolestaan onnistui sekä ensimmäinen että viimeinen laukoja. Ensin Jaakko Lantta vei kotijoukkueen johtoon ja viimeisen niitin pääsi iskemään Veikka Halonen.

Voitollaan IPK nappasi tukevan otteen jatkopaikasta Suomen cupissa. Tämäniltaisella otteilla ei heillä kuitenkaan pitäisi olla huolen häivää huomenna Lapualla Virkiää vastaan.

Seuraavasta KOOVEEn ottelusta tiedotamme heti, kunhan se selviää. Muistakaa kuitenkin hankkia edullinen 99€ hintainen kausikortti KOOVEEn kotiotteluihin.