KOOVEElle niukka tappio – Pudotuspelit alkavat maanantaina Vantaalla

KOOVEE – Hermes 1-2 (0-1,1-1,0-0)

Runkosarjan päätöskierrokselle oli KOOVEElle panoksena kotietu pudotuspelien villi kortti -kierrokselle K-Vantaata vastaan. KOOVEEn piti saada piste vantaalaisia enemmän, jotta tuo toteutuisi. Hermekselle ei ottelulla ollut merkitystä sarjasijoituksen suhteen.

Avauserä:

Illan ottelu lähti suhteellisen rauhallisesti liikkeelle, nyt ei nähty tavanomaista vauhti-ilottelua kummaltakaan. Peli soljui vuorotahtiin päädystä toiseen, kumpikaan ei saanut otetta pelistä eikä pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi.

Tasainen erä olisi voinut päättyä ihan kummin päin tahansa tai tasankin, mutta Hermes kuitenkin onnistui kertaalleen maalinteossa. Kolme ja puoli minuuttia ennen taukoa onnistui Joonas Lohisalo yllättämään debyyttiotteluaan pelanneen Ondřej Bizoňin.

Toinen erä:

Toisessa erässä pelitapahtumat jatkuivat tasaisena, hyvät maalipaikat olivat vähissä kun hyökkäykset katkesivat tiiviisiin puolustuksiin. Varsinkin vieraiden pelistä huomasi, ettei ottelulla ollut heille panosta.

Tapahtumia alkoi syntymään erän puolen välin jälkeen. Tuomaristo kävi kuvanauhalta tarkistamssa kovaa taklausta, josta lopulta Hermeksen Nikita Mateiko tuomittiin päähän kohdistuneesta taklauksesta ennenaikaiselle pelirangaistukseen ja KOOVEElle viiden minuutin ylivoima.

Aivan parasta ylivoimaansa KOOVEE ei saanut aikaiseksi, mutta tasoitusosuman kuitenkin. Jeremi Wehmas laukoi Santtu Hakasen ja Jesse Pelamon syötöistä. KOOVEE aukeni jopa kahden miehen ylivoimakin, mutta sen aikana ei kuitenkaan lisämaalia onnistuttu tekemään.

Juuri kun Hermes sai neljännen pelaajan jäälle, sai hän myös keskialueella ja karkasi läpiajoon. Miika Herrala ei tilanteessa erehtynyt, vaan siirsi vieraat uudelleen johtoon.

Kolmas erä:

KOOVEE tuli erään tasoitusta janoten, mutta kiriä hiukan haittasi kahteen otteeseen alivoimalle joutuminen. Hermes ei kuitenkaan pystynyt ylivoimillaan maalia tekemään.

Molemmat joukkueet saivat muutaman ihan hyvän maalipaikan aikaiseksi, mutta Hakametsässä olivat maalivahdit päättäneet pitää portit suljettuina päätöserässä.

K-Vantaan ollessa tappiolla, olisi KOOVEElle riittänyt jatkoajalle pääsy nappaamaan kotiedun ja sitä joukkue haki myös ilman maalivahtia. Tämäkään ei kuitenkaan tuottanut tulosta, joten tappion myötä runkosarjan lopulliseksi sijoitukseksi jäi yhdeksäs.

KOOVEE matkustaa siis maanantaina Vantaalle pudotuspelien villi kortti -kierroksen avausotteluun. Hakametsässä pelataan puolestaan keskiviikkona ja mikäli kolmas kohtaaminen tarvitaan, pelataan se torstaina Vantaalla.