KOOVEElle piste avausottelusta

Avauserä KOOVEEn hallintaa, mutta LeKi teki maalit

KOOVEE aloitti pirteästi ja saikin aiheutettua heti alussa LeKille kaksi jäähyä lähes peräkkäin. Ensimmäinen ylivoima oli isänniltä huono, mutta toisessa KOOVEE saikin luotua useampia maalipaikkoja. Kertaalleen käytiin jo videotarkistuksella katsomassa kävikö kiekko maaliviivan yli. Tuosta ei vielä avausmaalia nähty, mutta LeKi puolestaan onnistui pääsemään alivoimalla hyökkäykseen ja Anton Ollikainen pääsi siirtämään vieraat 0-1 johtoon. KOOVEE jatkoi ottelun hallintaa ja pääsi useamman kerran yrittämään maalintekoa, mutta ylärimaa lähemmäksi eivät kuitenkaan päässeet. Kesken vahvan KOOVEE painostuksen pääsi LeKi kaatamaan kylmää vettä kahdesti isäntien niskaan. Ensin Tommi Välimaa pääsee iskemään avopaikasta kiekon maaliin ja heti perään Matias Haarasen laukaus yllättää Tomi Ristelin. KOOVEE oli pirteämpi ja hallitsevampi, kuten torjunnat ( Risteli 3 / Arttu Kulmala 14) osoittavat, mutta LeKi oli terävämpi maalintekotilanteissa ja siirtyi tauolle 0-3 johdossa.

Tasainen toinen erä

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä vailla suurempia hienouksia. KOOVEE pääsi pelaamaan kertaalleen ylivoimaakin, mutta tuloksetta. KOOVEE pääsi useammin yrittämään maalintekoa, mutta se viimeinen terävyys puuttui ratkaisuhetkillä. KOOVEEn kauden avausmaali näki päivänvalon kun oltiin lähestymässä ottelun puolta väliä. Ville Saloranta pääsi iskemään irtokiekon ohi Arttu Kulmalan ja isoin jännitys isäntien vaihtoaitiossa pääsi purkautumaan. KOOVEE pääsi ylivoimalla yrittämään toista osumaa, mutta viimeistelystä puuttui edelleen se viimeisin terävyys eikä edes avopaikoista saatu kiekkoa sisään. Jälleen kesken kovimman KOOVEE-painostuksen pääsee LeKi yllättämään isännät Janne Seppäsen laukoessa suoraan syötöstä kiekon tarkasti aivan yläristikkoon. Toisellekin tauolle mentiin vieraiden kolmen maalin johdossa. Torjunnat olivat huomattavasti tasaisemmat kuin avauserässä, Ristelillä 10 ja Kulmalalla 13.

Kolmannen erän komea nousu

Kolmannen erän alussa nähtiin KOOVEEn kauden avausjäähy, kun Jesper-Juhani Ilvessuo joutui huitomisesta rangaistusaitioon. Yhtä vaikeaa oli vieraidenkin saada ylivoimaansa toimimaan ja vaarallisimmat tilanteet nähtiinkin LeKin maalilla. LeKi joutui rikkomaankin ja tasavoimin KOOVEE oli erittäin lähellä onnistua kaventamaan. Ylivoimalla KOOVEE loi paikkoja useitakin, mutta hyvistäkään paikoista ei kiekkoa saatu sisään. Viimeisen viiden minuutin kohdalla KOOVEE pääsi jälleen ylivoimalle ja päävalmentaja Juha Pajuoja päätti pistää kaiken peliin ja yrittää kavennusta ilman maalivahtia. LeKi ehti jo saada viidennen pelaajan jäälle, mutta isäntien riskinotto kannatti. Joni Mäkelän laukaus siniviivalta yllätti Kulmalan täydellisesti. KOOVEE jatkoi painostustaan ja LeKi oli pakotettu rikkomaan jälleen. Seuraavaa KOOVEE maalia ei tarvinnut kauaa odottaa kun Niko Huovinen pääsi iskemään kiekon verkkoon ja isännät nousivat jo maalin päähän. Ilman maalivahtia pelannut KOOVEE onnistuu tasoittamaan pelin reilu minuutti ennen loppua Ville Salorannan tehtyä illan toisen osumansa. KOOVEE hallitsi erää ja ansaitsi kyllä tasoihin tulon. Ristelillä ainoastaan yksi torjunta kun Kulmalla yhdeksän toisessa päädyssä.

Vieraat vievät lisäpisteen

Jatkoaika tuntui olevan KOOVEElle hiukan oudompi ja LeKi onnistui reilu. Kahden minuutin jälkeen tekemään ottelun voittomaalin. Janne Seppäsen tarkka laukaus lopettaa ottelun ja kaksi pistettä matkaa Lempäälään.

Valmentajilla erilaiset fiilikset ottelusta

Juha Pajuoja oli joukkueensa edesottamuksiin pääosin tyytyväinen. Joukkue jaksoi uskoa itseensä ja onnistui pusertamaan pelin jatkoajalle.

LeKin Miikka Kuusela oli puolestaan tyytyväinen ainoastaan kahteen pisteeseen. Muutoin joukkueen esitys jäi kauaksi siitä tasosta, mitä siltä voi odottaa.

Pelit jatkuvat heti huomenna

KOOVEE matkustaa huomenna Heinolaan Peliittojen vieraaksi ja tätäkin ottelua voit seurata Elisa Viihde Sport -kanavilta. Seuraava kotiottelu on viikon päästä perjantaina 5.10. klo 18.30 ja vastassa on Jokipojat Joensuusta. Ottelu pelataan Hakametsän hallissa.