KOOVEElle tappio jatkoerissä – Ketterä tasoitti voitot

KOOVEE – Ketterä 2-3 (0-1,1-1,1-0,0-0,0-1) 2.JA

Ottelusarjan neljäs ottelu ja KOOVEEn toinen kotiottelu lähti kotijoukkueen kannalta mukavissa asetelmissa liikkeelle. 2-1 otteluvoitoin sarjaa johtava KOOVEE oli kuitenkin jälleen menettänyt pelaajia sairastuvalle. Kieltämättä tilanteessa oli kaikesta huolimatta Daavid vs. Goljat -asetelman tuntua, sen verran vahvasti ennakkosuosikki Ketterä oli edellisessä ottelussa pelannut.

KOOVEE pelasi loistavasti taistellen ja oli todella lähellä voittoakin. Tänään voiton vei kuitenkin Ketterä, joka toisessa jatkoerässä onnistui ylivoimalla iskemään ratkaisuosuman.

Avauserä:

Jäähyjen värittämä erä meni Ketterän määrätessä pelin temmosta. KOOVEE pääsi kolme kertaa ylivoimalla kokeilemaan maalintekoa, mutta onnistumisia ei saatu aikaiseksi. KOOVEE kyllä laukoi erässä vieraitaan enemmän, mutta liian moni laukaus osui plekseihin eikä tolppien väliin.

Ketterä oli todella luisteluvoimainen sekä pyrki fyysisellä pelaamisella horjuttamaan KOOVEEn pelaamista. Avausmaalinsa vieraat tekivät juuri kovan taklauksen jälkitilanteesta, vaikkakin siinä oli heillä onnetarkin mukanaan. Jesse Liuksiala nappasi päädyssä irtokiekon ja toimitti sen heti maalille. Kiekko osui harmittavasti Reima-Ville Roosin varusteisiin ja liukui siitä sisään.

Toinen erä:

Tämä erä mentiinkin jo KOOVEEn hallitessa kenttätapahtumia. Pukukopissa oli puhuttu oikeista asioista ja nyt pysyttiin poissa boxista ja pelaaminen oli kokonaisvaltaisesti parempaa.

KOOVEE pystyi pyörittämään peliä Ketterän päädyssä ja luomaan lukuisia vaarallisia tilanteita. Niistä ei kuitenkaan onnistuttu kuin yksi hyödyntämään maalin muodossa. Kertaalleen jo hyvästä paikasta maalintekoa yrittänyt Emil Järventie karkasi läpiajoon ja laukoi hallitusti kiekon ohi Severi Auvisen.

Erän ainoa jäähy vihellettiin vieraille ja KOOVEE lähti ylivoimalla hakemaan johto-osumaa. Maalinteossa oniistui kuitenkin Ketterä, kun Jesse Ruotsi riisti keskialueella kiekon ja karkasi läpiajoon. Hänenkin laukauksensa oli kova ja tarkka ja painui ohi Roosin.

Kolmas erä:

Erän ensimmäiset kaksi minuuttia Ketterä painoi vahvasti päälle, tilanne kuitenkin laukesi KOOVEE iskettyä tasoituksen. Järventie osoitti räjähtävää nopeutta ja karkasi jälleen läpiajoon. Nytkin laukaus oli tulinen ja tarkka ja peli oli jälleen tasan.

Ketterä sai erässä omat hyökkäyksensä päätettyä useammin laukakseen ja Roosilla olikin täysi työ pitää lukemat tasoissa. Yhden alivoimankin KOOVEE joutui tappamaan, mutta puolustus toimi jälleen erinomaisesti.

Kuten niin usein tänä keväänä, ei ratkaisua saatu nytkään aikaiseksi normaalilla peliajalla. Luvassa oli ainakin yksi jatkoerä ja muistissa hyvin tiistainen kuuden erän ottelu.

Jatkoerä 1:

Jatkoerä oli todella kovatempoinen erä, jossa molemmat joukkueet hallitsivat osaa erästä. Kiekkoa toimitettiin maalille ja taklauksia annettiin puolin ja toisin. Ainoastaan maali jäi erässä puuttumaan, vaikka molemmilla omat hyvät paikkansa olikin.

Jatkoerä 2:

Erittäin hyvää jääkiekkoa molemmilta joukkueilta. Ratkaisupaikkoja oli molemmilla, mutta Ketterä oli tänään se onnekkain. Jatkoerien ainoa jäähy vihellettiin KOOVEElle ja tämän ylivoiman vieraat käyttivät myös hyväkseen. Pudotuspelien tapaan kyseessä oli vielä omista pomppiva kiekko, jolle Roos ei enää pystynyt mitään tekemään.

Ottelusarja jatkuu heti huomenna Imatralla ja Hakametsässä pelataan jälleen maanantaina. Silloin sarja on myös ensimmäistä kertaa katkolla. Huomisen ottelun voittajalla on siihen mahdollisuus. Mikäli seitsemäs ottelu vielä tarvitaan, pelataan se keskiviikkona Imatralla.