KOOVEEn cup-taival jatkuu K-Espoota vastaan – kotietu on pystyttävä hyödyntämään

Suomen Cupin neljänneltä kierrokselta ottelupareista jatkoon pääsee kahden ottelun yhteistuloksen mukaan parempi joukkue. KOOVEE pääsee aloittamaan sarjan tänään kotonaan, ja sen onkin pystyttävä hyödyntämään kotikaukalon tuoma etu. Toinen osaottelu pelataan perjantaina Espoossa.

K-Espoo aloitti KOOVEEn lailla taipaleensa cupissa vasta kolmannelta kierrokselta, jossa se voitti molemmat ottelunsa. Ensin espoolaiset kaatoivat selvästi Suomi-sarjassa pelaavan HC Indiansin 9-1, mutta toinen sarjaporrasta alempana pelaava Haukat laittoikin jo paremmin hanttiin. K-Espoo kuitenkin voitti ottelun 2-3. Espoolaisten tehokkaimmat pelaajat näissä otteluissa olivat Leevi Lemberg 3+2 sekä Tommi Takaveräjä 2+2 tehoillaan. Ennen Suomen Cupin otteluita espoolaiset ehtivät pelata yhden harjoitusottelun, jossa se kukisti Heinolan Peliitat maalein 3-1.

Espoolaisilla on jälleen jalkeilla vahva joukkue, josta löytyy sekä kokemusta että nuoruuden intoa. Joukkue sai kovan vahvistuksen tälle kaudelle, kun yli 600 liigaottelua pelannut Toni Kähkönen palasi Unkarista takaisin Suomeen. Myös puolustuksesta löytyy kokemusta, sillä tamperelaislähtöinen yli 700 liigaottelun Mikko Kuukka löytyy heidän takalinjoiltaan. Nuorta voimaa edustaa läpimurtokauttaan hakeva 22-vuotia Lemberg, joka on espoolaisten oma kasvatti. Myös HIFK:sta lainalla oleva maalivahti Roope Taponen on nimi, joka kannattaa painaa mieleen.

KOOVEEn kolmas kierros oli aavistuksen espoolaisia kovempi, sillä kaadettavana oli Suomi-sarjajoukkue Karhu HT:n lisäksi Mestiksen TUTO Hockey. Karhu pitikin KOOVEEta tiukoilla Porissa, mistä voitto lopulta irtosi 2-4 vierasvoitolla. TUTO puolestaan kaatui kotona maalein 5-3. KOOVEEn tehoikkain on ollut ainoastaan TUTO-ottelussa pelannut Juho Liuksiala, joka laukoikin heti vakuuttavat 3+1 tehot. Kolme syöttöpisteettä ovat puolestaan keränneet Valtteri Ilomäki sekä Janne Seppänen.

Juho Liuksiala esiintyi vakuuttavasti kauden avausottelussaan.

Kokoonpano on KOOVEElla hiukan elänyt ja pelaamassa on nähty niin U20-joukkueesta kuin II-divisioonassa pelaavasta KOOVEEn kakkosjoukkueestakin nostettuja pelaajia. Tälläkään viikolla ei vielä aivan lopullista kokoonpanoa nähdä, mutta KOOVEE on vaarallisuutensa osoittanut lainamiestenkin avulla. Nyt vastustaja on toki astetta kovempi, joten kyllä valmentaja Vesa Viitakoskenkin täytyy saada puristettua pelaajistaan vielä hiukan enemmän.

Jimi Palannon maagisia käsiä nähtiin pitkästä aikaa edustusjoukkueen riveissä.

K-Espoo oli viime kaudella KOOVEElle vaikea vastustaja, sillä espoolaiset nappasivat viisi voittoa kuudesta kohtaamisesta. Tästä syystä olisi äärimmäisen tärkeää käyttää kotietu hyväkseen ja lähteä Espooseen voitto taskussaan.

Ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 18.30 ja pelataan Haka 2-hallissa. Lippujen hinnat 10 € / 5 €, kausikorteilla ei pääse sisään. Kausikortin voit ostaa lipunmyynnistä, käytä siis hyväksesi tuo 99 € tarjous. Kausarillahan saa tuoda kaverinkin ilmaiseksi Mestiksen peliin.