KOOVEEn hyvä taistelu ei auttanut K-Espoota vastaan -perjantaina pakkovoiton edessä

KOOVEE – K-Espoo  2-4 (1-2, 1-0, 0-2)

Suomen Cupin neljäs kierros saatiin Haka 2:ssa erittäin vauhdikkaasti käyntiin, kun vieraaksi saapunut K-Espoo määräsi vauhdin ottelun alussa. KOOVEE ei oikein ensiminuuteilla pystynyt vastaamaan vieraiden vauhtiin ja espoolaiset saivatkin avausmaalin tehtyä reilun kolmen minuutin kohdalla.

Maali herätteli kotijoukkueen ja KOOVEE pääsi paremmin peliin mukaan. Vielä kun joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa, nähtiin tasoituskin nopeasti. Juho Liuksiala löysi tarkalla laukauksellaan kiekon mentävän aukon ja toi KOOVEEn tasoihin. Syöttäjinä toimivat Santeri Sillanpää sekä Elmeri Kärkimaa.

Juho Liuksiala on nyt tehnyt viisi maalia kahdessa pelaamassaan ottelussa.

KOOVEEn karvauspelaaminen oli hyvää eikä espoolaiset meinanneet päästä omalta alueeltaan lähtemään hyökkäyksiin. Joukkueella oli useitakin mahdollisuuksia siirtyä johtoon, mutta epäonni sekä Roope Taposen hyvä vire vieraiden maalilla esti lisämaalien syntymisen. Hieman jobinpostiakin erä tuotti, sillä puolustaja Jeremi Wehmas joutui jättämään jalkaan tullen kolhun myötä pelin kesken.

Vierasjoukkueella oli myös iso kasa vaarallisia tilanteita, mutta myös Verneri Virtanen oli mies paikallaan torjuen useita vaarallisia tilanteita. Erän loppupuolella onnistui K-Espoo omassa ylivoimassaan hienon kuvion päätteeksi, joten tauolle mentiin 1-2 vierasjohdossa.

Verneri Virtasella oli hikinen iltapuhde, sillä torjuttavaa riitti 42 laukauksen verran.

Toisessa erässä oli vauhtia oikein yllin kyllin ja myös tilanteita siunaantui molemmille joukkueille. Pelin aaltoillessa päädystä toiseen nousivat maalivahdit näkyvimpään rooliin. Molemmat joukkueet hamusivat lisäosumia, mutta ainoastaan KOOVEE toisessa erässä onnistui sellaisen tekemään. Liuksiala pääsi esittelemään sekä nopeuttaan että maalinteko taitoaan ja toi kotijoukkueen tasoihin hiukan erän puolenvälin jälkeen. Syöttöpisteet maalin saivat energisesti läpi ottelun pelannut Aleksi Ojala sekä taiturimainen sentteri Janne Seppänen.

Kolmanteen erään pystyivät espoolaiset lisäämään yhden pykälän lisää vauhtia, mikä antoi heille otteen pelistä. Jos avauserässä toimi KOOVEEn karvauspeli, niin päätöserässä oli puolestaan vieraiden karvaus tehokasta. Ottelun voittomaalin K-Espoo pääsi tekemään ylivoimalla jo erän avausminuutilla. KOOVEEn vaihtopenkki protestoi maalin syntymistä, sillä Eemeli Mäeltä lyötiin tilanteessa maila kädestä, mutta tuomaristo ei kuitenkaan tilanteeseen reagoinut.

Hyvästä yrityksestä huolimatta ei Perttu Aho saanut tästä tilanteesta maalia tehtyä.

Espoolaiset onnistuivat maalinteossa pian uudestaan, mikä entisestään vaikeutti KOOVEEn takaa-ajoa. Vieraat pystyivät painamaan peliä KOOVEEn alueelle ja ilman Virtasen loistotorjuntoja olisivat loppulukemat olleet rumemmatkin. Toki KOOVEEkin sai omia paikkojaan rakennettua, mutta terävyys maalinteossa ei tänään ollut riittävällä tasolla.

Jatkoon pääseminen on kahden ottelun yhteistuloksesta kiinni, joten KOOVEEn on voitettava perjantaina Espoossa mieliäkseen jatkoon. Eikä pelkkä voitto vielä edes riitä, mutta sillä joukkue pystyy venyttämään ratkaisun jatkoerään. 20 minuutin jatkoerä pelataan loppuun asti eli erässä voi maaleja syntyä useampikin.