KOOVEEN KEHITYSTYÖ TUOTTAA TULOSTA; ERIK AHOPELTO LOPPUKAUDEKSI ILVEKSEEN

Tampereen KOOVEE lainaa erinomaista kautta pelaavan Erik Ahopellon loppukevääksi Ilveksen liigajoukkueen riveihin. Ahopelto pääsi näyttämään kykynsä jo muutamassa ottelussa, paikatessaan loukkaantumisista johtuneita poissaoloja. Taitavan sentterin otteet miellyttivät Ilveksen valmennusjohtoa niin paljon, että he päättivät pyytää hänet lainaksi loppukaudeksi vahvistamaan joukkuettaan.

Erik Ahopelto pelasi vielä viime kaudella pääosin A-junioreiden Mestistä LeKin paidassa, iskien 23 ottelussa hurjat 24+24 tehot. KOOVEEseen Ilveskasvatti siirtyi kesällä ja teki välittömästi vaikutuksen päävalmenta Juha Pajuojaan. Kauden edetessä hän nosti tasoaan nousten joukkueensa tärkeimmäksi keskushyökkääjäksi, muodostaen tehokkaan ketjun yhdessä Vili-Jesper Koivulan sekä Alex Hukin kanssa. 40 mestisottelussa Ahopelto on saalistanut tehot 4+20 ja kolmessa pelaamassaan liigaottelussa 1+0.

Ahopellon kehitys osoittaa sen, että yhteistyö liiga- ja mestisseuran välillä ei todellakaan palvele ainoastaan mestisjoukkuetta. Mestistä on monesti luonnehdittu jääkiekkoilun korkeakouluksi,joka kasvattaa junioreista pelimiehiä. Ahopelto on tästä oiva esimerkki. Asiantuntevassa valmennuksessa ja oikeassa roolissa kunnollisilla peliminuuteilla saadaan raakileista hiottua timantteja.Joidenkin kohdalla se kestää hiukan pitempään, mutta Ahopellon kohdalla kehitys oli nopeaa.

Ilveksen valmentajista Jouko Myrrä kommentoi Ahopeltoa näin: “Eki on hyvä luistelija, jonka liikenopeus ja luistelutaito ovat liigatasoa. Lisäksi hän on fiksu pelaaja, joka tunnistaa tilanteet ja lukee peliä erittäin hyvin. KOOVEEssa hän on pelannut keskellä, joka sekin tuo lisäarvoa tullessaan ja antaa meille enemmän mahdollisuuksia hyödyntää hänen taitojaan”.

KOOVEEn General Manager Juha Järvenpää myhäilee tyytyväisenä, vaikka yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista siirtyy muualle. ”On mahtavaa, että nuori pelaaja saa mahdollisuuden näyttää todelliset taitonsa liigajoukkueessa ja mahdollisesti vakiinnuttaa paikkansa SM-liigassa. On ollut ilo seurata Ahopellon kehittymistä kauden aikana, kehitystä on tullut jokaisella osa-alueella. Huomioitavaa on, että Ilves huomasi Ahopellon otteet kauden mittaan ja antoi näyttö mahdollisuuden. Toki Ahopellon siirtyminen jättää meille KOOVEEssa aukon, mutta nyt on muilla näytön paikka ja vastuun kantajia tarvitaan. Tämä on jääkiekkoa parhaimmillaan, kun yhteistyösopimus toimii molempiin suuntiin Ilveksen kanssa. Pystymme tukemaan pelaajien kehitystä eteenpäin”, kiittelee Järvenpää ja toivottaa tsemppiä Ahopellon loppukauteen.