KOOVEEn kiri alkoi liian myöhään – Hermes piti pisteet itsellään

Hermes – KOOVEE 5-2 (1-0,2-0,2-2)

KOOVEE lähti nälkäisenä viikon toiseen otteluunsa Kokkolaan. Hermes oli omassa vieraspelissään onnistunut pisteet Hakametsästä ryöstämään, ja nyt oli tarkoitus maksaa kalavelat pois.

Joukkue ei kuitenkaan saanut parasta pelaamistaan toteutettua kuin aivan alussa ja lopussa. Kolmen maalin takaa-ajo onnistui melkein, mutta riskinotto ilman maalivahtia lopulta kostautui.

Erä 1:

KOOVEE aloitti erittäin pirteästi ja hallitsi täysin peliä ensimmäiset kaksi minuuttia. Sen jälkeen lukuisat jäähyt sekoittivat joukkueen peliä liikaa ja ote siirtyi Hermekselle. KOOVEE joutui peräti neljä kaksiminuuttista avauserässä tappamaan, onnistuenkin siinä loistavasti.

Yhden maalin Hermes kuitenkin erässä teki, kun Santeri Sulku laukoi kiekon ohi loistotorjuntoja esittäneen Patrik Hamrlan. KOOVEE oli juuri saanut viidennen pelaajan jäähyaitiosta jäälle, joten ylivoimamaaliksi ei sitä Hermekselle merkitty.

Erä 2:

Toisessa erässä ei KOOVEEn pelaajia onneksi jäähyaitioon enää ohjattu, joten ottelukin selvästi tasaantui. Hermes aavistuksen verran niskan päällä oli ja osoitti myös terävyytensä viimeistelyssä.

Oikeastaan terävyyttään esitteli ainoastaan Sulku, joka viimeisteli hattutemppunsa kahdella vastahyökkäysmaalillaan. Isäntien puolustuspeli onnistui pitämään KOOVEEn poissa vaarallisilta maalipaikoilta, joten kuparisen rikkominen jäi päätöserään.

Erä 3:

Viimeinen erä olikin KOOVEElta illan parasta pelaamista. Kiekollinen pelaaminen alkoi sujumaan huomattavasti paremmin ja sitä kautta tulostakin syntyi. Ensimmäisen maalin iski kultakypärä Janne Seppänen Niko Lahtisen ja Tomi Purmolan syötöistä.

Heti seuraavassa vaihdossa onnistui Lahtinen itse, jonka kääntölaukaus yllätti Kärpistä saapuneen maalivahti Visa Vedenpään. Tuohon syöttöpisteet merkittiin Santtu Hakaselle sekä Elias Ruusulle.

KOOVEE sai aikaiseksi todella hyvän loppukirin, mutta maalia joukkue ei saanut enää aikaiseksi. Hermes puolestaan rokotti vielä kahdesti, kun KOOVEE yritti ilman maalivahtia saada lisäosumia tehtyä.

Kolmen ottelun viikko

Ensi viikolla KOOVEE pelaa kolme kovaa ottelua. Keskiviikkona joukkue vierailee Tikkurilassa K-Vantaan vieraana, torstaina Hakametsässä isännöidään Kajaanin Hokkia ja lauantaina on reissu Turkuun TUTO Hockeyn vieraaksi.