KOOVEEn musta minuutti päätöserässä maksoi voiton Turussa

TUTO – KOOVEE  5 – 2 (1-0, 1-1, 3-1)

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun pahoissa tappioputkissa, KOOVEElla se oli neljän ottelun mittainen ja TUTO:lla peräti kahdeksan ottelun putki. Heikot otteet näkyivät tänään enemmän KOOVEEn pelaamisessa ja näin ollen isäntien tappioputki sai päätöksensä. Ratkaiseviksi tekijöiksi muodostuivat turkulaisten tiiviimpi puolustus- sekä maalivahtipelaaminen.

Avauserässä nähtiin jo viitteitä siitä, että KOOVEElla oli hiukan ongelmia pelinsä kanssa. Harhasyöttöjä sekä kiekonmenetyksiä tuli aivan liikaa, ja joukkueella oli puolustuspelaamisessaan vaikeuksia liikkuvamman isäntäjoukkueen kanssa. Avausmaalin pääsi aivan maalin edestä ohjaamaan Olli Valtola turkulaisten ylivoimahyökkäyksestä, oman puolustajan liukuessa kaatuneena Rautiaisen syliin.

Varsinkin toisessa erässä KOOVEE joutui lähes koko erän puolustamaan ja ainoastaan Kimmo Rautiaisen hyvät torjunnat pitivät joukkueen pelissä mukana. KOOVEE onnistui kyllä heti erän alussa Karri Ahon ylivoimamaalilla tasoittamaan pelin, mutta TUTO iski itsensä nopeasti johtoon. Kristian Tuohilampi pääsi liukumaan aivan vapaaksi KOOVEEn puolutuksen seistessä paikoillaan ja laukomaan kiekon ohi Rautiaisen. Lauri Huhdanpäällä oli mahdollisuus ottelu tasoittaa läpiajosta, mutta turkulaisten maalille Liigasta palannut Kari Piiroinen oli tilanteessa etevämpi.

Päätöserän KOOVEE aloitti pirteästi ja Eemeli Mäki laukoi ottelun tasoihin, tällä kertaa isäntien puolustuksen haparoidessa. Takaiskumaali tuli kuitenkin jälleen nopeasti, kun Adam Kalaj onnistui pomputtamaan kiekon onnekkaasti ohi hölmistyneen Rautiaisen. Tämä ilmeiseti lamaannutti KOOVEEn hetkeksi, sillä heti seuraavassa vaihdossa onnistui Juho Virtanen viemään isännät jo kahden maalin johtoon aivan maalin ja KOOVEE-puolustajan nenän edestä. KOOVEE jatkoi loppukiriään, mutta ei kuitenkaan onnistunut enää Piiroista yllättämään. Neljän minuutin ylivoima sekä pitkä pätkä ilman maalivahtiakaan eivät tuottaneet tulosta. Lopussa Jonne Jantunen kaunisteli lukemat 5-2 tyhjään maaliin.

KOOVEE pääsee yrittämään revanssia heti torstaina, kun on turkulaisten vuoro saapua Hakametsän pyhättöön joukkueen vieraaksi. Siihen mennessä täytyy tamperelaispelaajien löytää oikeanlainen rentous pelaamiseen ja saada oma peli kuosiinsa.