KOOVEEn Nikolas Matinpalolle yhden ottelun pelikielto

Taustaa

Tilanteen johdosta ei tuomittu jäällä rangaistusta.

Otteluvalvoja on saattanut asian Mestiksen kurinpitoryhmän käsiteltäväksi. Otteluvalvojan näkemyksen mukaan tilanteesta olisi tullut tuomita iso rangaistus ja pelirangaistus.

Sovellettava sääntö

Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät.

Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Johtopäätökset ja seuraamus

Tilanteessa SaPKo pelaaja saa syötön KOOVEE:n puolustusalueen aloitusympyrään, jonka jälkeen hän laukoo kiekon välittömästi kohti maalia. Pelaajan seuratessa kiekkoa maalin suuntaan tulee KOOVEE:n Nikolas Matinpalo tilanteeseen niin, että Matinpalon kohotetun käden hanskaosa osuu tuntuvalla voimalla SaPKon pelaajaa suoraan päähän. Vaikka Matinpalon tarkoitus on ollut estää vastustajan pääsy maalille, täyttää teko edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittaman päähän kohdistuneen taklauksen tunnusmerkistön.

Vaikka tekoa voidaan pitää ensisijaisesti huolimattomana, katsoo kurinpitoryhmä sen kuitenkin olleen siinä määrin piittaamaton, että Mestiksen päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvät kurinpitolinjaukset ja seuraamuskäytäntö huomioiden siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä todetuin perustein KOOVEE:n Nikolas Matinpalolle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.