KOOVEEn ryöstöretki onnistui – K-Vantaa kaatui kotonaan jatkoerässä

K-Vantaa – KOOVEE 2-3 (1-0,1-1,0-1,0-1) JA

Tästä pudotuspelisarjasta povattiin ennakkoon erittäin tasaista ja ainakin avausottelun perusteella siitä on sellainen tulossakin. Pudotuspeli oli heti selvästi fyysisempää pelaamista mitä runkosarjassa, tuskin kukaan pelaajista poistui pelistä mustelmitta. Taka-askelia ei kukaan ottanut.

Avauserä:

Joukkueet olivat viimeksi kohdanneet joulukuun alussa, joten alussa molemmat hiukan ottivat varovaisesti toisiaan tutkaillen. Hiljalleen tempo kuitenkin alkoi nousemaan ja se tuottikin KOOVEElle ottelun ensimmäisen vaarallisen maalipaikan. Todella pirteästi pelannut Joona Korhonen pääsi laukomaan läheltä, mutta Samuli Tervon hanskakäsi oli edessä.

Ottelussa nähtiin runkosarjaottelua enemmän taklauksia, varsinkin KOOVEEn puolustus esitteli mojovia pusuja vantaalaisten pelaajille. Myös kiekkoa molemmat joukkueet pyrkivät toimittamaan maalille normaalia hanakammin, puolustukset maalivahtien johdolla olivat kuitenkin tilanteissa hereillä.

K-Vantaa onnistui avausmaalin tekemään selvitettyään ensin alivoimansa. Maalin taiteili HIFK:sta lainalla oleva 19-vuotias puolustaja Otto Salin, joka löysi kiekon mentävän aukon Reima-Ville Roosin suojuksista.

Toinen erä:

KOOVEE lähti hakemaan tasoitusta heti erän alusta alkaen ja Elias Ruusulla olikin siihen hyvä tilaisuus. Tälläkin kertaa Tervo isäntien maalilla veti kuitenkin pidemmän korren.

Mutta kuuma maalivahti oli KOOVEEnkin maalilla, Roos nappasi tärkeitä koppeja torjuen niin läpiajon kuin vaarallisen 2-1 -hyökkäyksenkin. Kertaalleen hän tosin joutui tässäkin erässä antautumaan, kun hurjassa vireessä ollut Salin iski jo toisen osumansa.

KOOVEE sai pudotuspelien avausosumansa tehtyä aivan erän lopulla. Taikuri Okko Kangasniemi antoi todellisen namupassin Emil Järventielle, jonka tulinen maitolasin korkuinen laukaus painui aivan takatolpan juureen yhdeksän sekuntia ennen summeria.

Kolmas erä:

Pukukoppimaalin siivittämänä KOOVEE jatkoi painostusta kolmannen erän aikana. Loistava tasoitusmahdollisuus tuli Jere Kivimäelle, mutta Tervon hanska nappasi tämänkin kiekon kiinni.

KOOVEEn ylivoima ei ottelussa ollut toiminut aivan toivotulla tavalla, toki vantaalaisten tiivis puolustuspeli vei siitä terävimmän kärjen pois. Neljästi isännät pystyivät KOOVEEn ylivoiman tylstyttämään.

KOOVEE onnistui tasoituksessaan reilu kolme minuuttia ennen erätaukoa. Valmennuksen kuviot aikalisän aikana olivat tehokkaat ja kuudella pelaajalla tasoitus vihdoin onnistui. Sen survoi maalin edustalta sisään Santtu Hakanen, kun Oskari Kantolan laukoma kiekko putosi Tervolta pelattavaksi.

Jatkoerä:

KOOVEE oli heti jatkoerän alusta alkaen niskan päällä ja vyörytti hyökkäyksiään kohti Tervon maalia. Joukkue oli selvästi isäntiään nälkäisempi eikä ratkaisua tarvinnut kovinkaan kauaa odotella. Kangasniemi pääsi Jesse Pelamon 2-1-hyökkäykseen, joka päättyi Pelamon kylmän viileään ratkaisuun johon Tervolla ei ollut enää mitään mahdollisuuksia.

Pelit jatkuvat keskiviikkona Hakametsässä, jolloin K-Vantaa on pakkovoiton edessä. Älä missaa kiihkeää pudotuspelikamppailua, vaan nappaa kaveri mukaan ja saavu aistimaan tosi pelien tunnelmaa!