KOOVEEn taistelu ei riittänyt – Ketterä oli liian vahva ja kaappasi jatkopaikan

KOOVEE – Ketterä 0-4 (0-3,0-1,0-0)

Sarja oli ensimmäistä kertaa katkolla, kun Ketterä oli ottanut kiinni KOOVEEn kahden otteluvoiton johdon ja mennyt ohikin. KOOVEE oli siis selkä seinää vasten pakkovoiton edessä. Kokoonpano eli KOOVVEElla vielä juuri ennen pelin alkua, kun Aku Kinnari ei ollutkaan pelikuntoinen. Vammoista kärsinyt Jesse Pelamo puolestaan päätti kokeilla paikkojensa kestävyyttä ja hyppäsi Kinnarin tilalle.

Taisteluilme KOOVEElla oli hyvä, mutta se ei enää riittänyt. Ketterä oli todella vahva ja joka osa-alueella aavistuksen parempi.

Avauserä:

Ketterä sai erään unelma-alun, kun se ensimmäisellä minuutilla pääsi kokeilemaan avausmaalia rangaistuslaukauksella. Sitä asettui laukomaan nuori tulevaisuuden tähtipelaaja Samu Tuomaala, joka myös kylmän viileästi laukoi kiekon ohi Reima-Ville Roosin.

KOOVEE sai aikaiseksi muutamia hyviä ja vaarallisia hyökkäyksiä, mutta ei onnistunut puolestaan yllättämään Severi Auvista vieraiden maalilla. Kesken hyvän KOOVEEn painostuksen iski Ketterä toistamiseen. Mikko Haaparanta iski irtokiekon maalin perukoille ja siirsi vieraat jo kahden maalin johtoon.

Ketterä piti hurjaa tempoa yllä ja pakotti KOOVEEnkin siihen mukaan. Pelamon paikat eivät kestäneet ja hän siirtyi pukukopin puolelle erän puolessa välissä. Kertaalleen vieraat onnistuivat vielä maalinkin tekemään. Aleksi Sinkkosen osumaa tarkasteltiin hetken aikaa kuvatallenteeltakin, mutta lopulta hyväksyttiin.

KOOVEE sai erän loppupuolella ylivoimamahdollisuuden, joka kuitenkin kuivui kokoon jo minuutin jälkeen. Vallmennus protestoi kovin sanakääntein tuomaristoa tilanteesta, jossa vieraiden maila osui Santtu Hakasen kasvoihin ilman tuomariston reagointia. Enempää maaleja ei kuitenkaan erässä enää nähty.

Toinen erä:

KOOVEE ei suinkaan ollut antautunut kolmen maalin tappioasemassa, vaan lähti vaihto vaihdolta hakemaan helpottavaa avausosumaa. Sitä ei kuitenkaan erässä saatu, Ketterän puolustus ja Auvisen näyttävät torjunnat pitivät siitä huolen.

Erän alussa Ketterä jo tuuletti neljättä osumaansa, jota ei kuitenkaan korkean mailan vuoksi hyväksytty. Vieraiden vahva painostus painoi peliä KOOVEEn päätyyn, jossa kotijoukkue joutui väsyttämään itsensä puolustamalla väliä pitkiäkin jaksoja.

Neljännen osumansa imatralaiset kuitenkin erässä tekivät. Sen viimeisteli hurjalla lämärillä Tuomaala siirreytyn rangaistuksen aikana. Aika hienon syötön hänelle tarjoili konkari Elmeri Kaksonen.

Kolmas erä:

KOOVEE janosi maaleja ja niitä joukkue lähti hakemaan. Siinä ei kuitenkaan kertaakaan onnistuttu, niin tiivis vieraiden puolustus oli. Maalia ei saatu tehtyä kahden miehen ylivoimalla eikä pitkällä jaksolla kuudella kenttäpelaajallakaan.

Ketterä oli lopulta liian vahva vastustaja ja eteni ansaitusti jatkoon. Huikean hienot pudotuspelit jatkuvat Imatralla, mutta Hakametsä hiljenee Mestis-pelien osalta.