KOOVEEn tehokas päätöserä koitui TUTO:n kohtaloksi

TUTO – KOOVEE 2-4 (1-0,0-1,1-3)

KOOVEE onnistui kaatamaan TUTO:n myös kauden viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessaan, kun se tehokkaan kolmannen erän maaleilla varmisti vähintään yhdeksännen sijan runkosarjassa.

Helpolla pisteet eivät tälläkään kertaa tulleet, jäähyt meinasivat tulla tänään kalliiksi. Onneksi puolustuspelaaminen toimii ja hyvä maalivahtipeli antaa mahdollisuudet kamppailla voitosta.

Avauserä:

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue saanut pelin ohjia otettua itselleen. KOOVEE oli erittäin lähellä avausmaalia, kun Aku Kinnarin uskomattoman hieno salattu syöttö vapautti Miro Hovisen nokikkain Julius Pohjanoksan kanssa. Hovisen kauden avausmaali siirtyi kuitenkin vielä seuraaviin koitoksiin.

Avausosumasta ja erän ainoasta maalista vastasi TUTO, joka käytti hyväkseen ylivoimatilanteensa. Valtteri Virtanen pääsi iskemään irtokiekon ohi kymmenen torjuntaa erässä napanneen Reima-Ville Roosin. Toisenkin ylivoiman isännät erässä saivat, mutta sen KOOVEE pystyi hoitelemaan ilman takaiskua.

Toinen erä:

Isännät hienokseltaan hallitsivat toista erää, osittain kahden ylivoimansa ansiosta. Roos maalillaan oli kuitenkin tänäänkin huippuvireessä,eikä suostunut kiekkoa selkänsä taakse päästämään.

KOOVEE iski tasoituksen hienon kuvion päätteeksi. Emil Järventie ja Jesse Pelamo pelasivat tekopaikan Okko Kangasniemelle, joka pääsi laukomaan suoraan syötöstä kiekon ohi Pohjanoksan.

Kolmas erä:

KOOVEE sai ottelun ensimmäisen ylivoimansa vasta kolmannen erän alkuminuuteilla ja käyttikin tilanteensa tehokkaasti hyväkseen. Johto-osuman iski Karri Aho, joka oli ensimmäisenä paikalla Pohjanoksan torjumassa irtokiekossa. Syöttöpisteet ansaitsivat Santeri Sillanpää ja Järventie toistamiseen.

TUTO lähti hakemaan tasoitusta ja painoi pelin KOOVEEn päätyyn. Puolustuspelaaminen oli jälleen tiivistä, mutta kuudetta kertaa alivoimalle joutuminen maksoi jälleen takaiskuosuman. Leevi Lembergin tarkka rannelaukaus löysi tiensä Roosin selän taakse.

Tunteet hiukan kuumenivat molemmilla ja jäähyaition ovet aukesivat tiuhaan tahtiin. KOOVEE sai ensi kahden miehen ylivoiman, jossa minuutin aikana saivat pari kovaa hässäkkää TUTO:n maalille ja yhden oman pelaajan myös jäähylle. 4-3 ylivoimalla Kangasniemi iski vapauttavan johto-osuman todella viuhuvalla laukauksellaan.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä juuri turkulaisten päästessä ylivoimalle, tarjoutui Santeri Aallolle onnekkaasti iskeä vielä yksi osuma ja sen hän myös teki. Aallolla oli vielä mahdollisuus tehdä tyhjiinkin yksi, mutta siihen turkulaiset pääsivät viime hetkessä mukaan.

Voitto merkitsi sitä, ettei TUTO:lla ole enää mahdollisuutta ohittaa KOOVEEta eikä tänään voittanutta K-Vantaata. K-Vantaa on näin ollen KOOVEEn vastustaja ensi viikolla alkavalla pudotuspelien villi kortti -kierroksella. Kotietu ratkeaa huomisten pelien perusteella, KOOVEEn on saatava vähintään piste vantaalaisia enemmän noustakseen heidän ohitseen. Vantaalaiset pelaavat viimeisen ottelunsa Joensuussa Kiekko-Poikien vieraana,kun taas KOOVEE isännöi Hermestä Hakametsässä.