KOOVEEn voittoputki katkesi – FPS ratkaisi päätöserässä

FPS – KOOVEE 4-1 (1-0,0-1,3-0)

KOOVEE lähti hakemaan viidettä perättäistä vierasvoittoa, mutta tänään ei pelissä ollut aivan samanlaista draivia kuin aikaisemmin. FPS osoitti jälleen olevansa erittäin hankala voitettava kotonaan ja nappasi nyt kolmannen perättäisen kotivoittonsa.

Kokoonpanoon palasivat Ranskassa piipahtaneet Ilves-lainat ja Valtteri Kekarainen pääsi ensimmäistä kertaa kokoonpanoon mukaan. Luukuvahtina nähtiin jälleen uusi nimi, kun Niilo Ekola U20-joukkueesta otettiin mukaan.

Erä 1:

FPS aloitti ottelun tyypilliseen tapaansa erittäin terävästi ja saikin avausmaalin tehtyä reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Sen laukoi Otto Pasonen, joka pääsi iskemään Verneri Virtasen torjuman irtokiekon sisään.

Michal Kvasnica oli lähellä iskeä isännät jo kahden maalin johtoon, kun KOOVEE menetti kiekon omalla alueellaan. Virtanen sai kuitenkin patjansa upeasti väliin ja pelasti tilanteen. FPS erää hienokseltaan hallitsi, mutta lisämaaleja he eivät saaneet tehtyä.

Erä 2:

Toiseen erään KOOVEE tuli paremmin sisään ja Janne Seppäsellä oli mainio paikka tasoittaa ottelu, mutta kotijoukkueen maalivahti Alex Mäkelä veti tilanteessa pidemmän korren.

Tasoitus kuitenkin saatiin, kun FPS oli juuri onnistunut alivoimansa tappamaan. Tomi Purmola laukoi todella pienestä kulmasta, mutta laukoi kovaa ja tarkasti yllättäen Mäkelän. Syöttöpisteet ansaitusti Elias Ruusulle ja Emil Järventielle.

Molemmat joukkueet pääsivät vielä kertaalleen ylvoimalla kokeilemaan johto-osuman tekemistä, mutta maalivahtien torjuntatyöskentelyt olivat loppuerän viimeistelyjä parempia.

Erä 3:

KOOVEE lähti päätöserään nälkäisenä jahtamaan viidettä vierasvoittoa. Nälkää oli aavistus liikaakin, sillä FPS käytti tilanteen hyväksi ja kultakypärä Miro Lehtimäki karkasi läpiajosta viemään isännät johtoon.

Lisää kylmää vettä KOOVEEn niskaan kaatui hiukan ennen erän puoltaväliä. Joukkue oli juuri aikaisemmin saanut puolustettua alivoiman mallikkaasti, kun Viljami Jokirinne pääsi laukomaan ranteella kiekon takanurkkaan Virtasen selän taakse.

KOOVEElle avautui loistava tilaisuus iskeä kavennus ja vaikka tasoituskin, kun joukkue pääsi pelaamaan pitkän tovin kahden miehen ylivoimalla. Mäkelä isäntien maalilla pelasi kuin hurmiossa ja pystyi estämään KOOVEEn kaikki yritykset.

Haaveet loppukiristä kaatuivat lopulta oman alueen kiekonmenetykseen, jonka seurauksena Justus Ojala kaunisteli loppunumeroiksi 4-1. Näin KOOVEEn komea vierasvoittoputki katkesi ja FPS puolestaan venytti omaa kotivoittoputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi.

Reissut jatkuvat

Ensi viikolla KOOVEEn pelaajat saavatkin nauttia bussikuljetuksista yllin kyllin, sillä joukkue pelaa peräti kolme vieraspeliä. Keskiviikkona isäntänä toimii kivikova K-Espoo, jonka jälkeen bussi suuntaa matkansa kohti pohjoista. Perjantaina KOOVEE pelaa nimittäin Rovaniemellä ja paluumatkalla etelään vielä lauantaina Kajaanissa Hokin vieraana.

Vasta marraskuun alussa päästään nauttimaan kotiotteluiden tunnelmasta. Perjantaina 3.11. vastaan luistelee Jokerit ja heti perään lauantaina Ketterä. Jokerit-peliin odotetaan väkeä todella runsaasti, joten hanki sinäkin lippusi ajoissa -> https://www.lippu.fi/artist/koovee/