KOOVEEn voittoputki katkesi, TUTO nappasi pisteet Turkuun

koovee – tuto 2-5 (1-1, 1-2, 0-2)

Illan ainoa mestisottelu alkoi vauhdikkaasti ja tasaisesti. Molemmat pääsivät heti alkuminuuteilla kokeilemaan ylivoimapelaamistakin. TUTO ei saanut omalla yrityksellään maalia tehtyä, mutta KOOVEE jatkoi tehokasta erikoistilannepelaamista tekemällä ottelun avausosuman ylivoimalla. Nuori Eppu Varjamo haki kiekon omalta alueelta ja lähti vauhdilla luistelemaan kohti hyökkäyspäätyä. Sen verran nuorukainen heilutteli vettä korvastaan ja pyöritti lantioitaan kuin Elvis konsanaan, että turkulaisten alivoimanelikko jäi paikoileen ihaileimaan Varjamon liikkeitä. Nokikkain maalivahti Kari Piiroisen kanssa päästyään hän vielä onnistui kiekon nostamaan maalin perukoille. Syöttöpisteet osumaan merkittiin Karri Aholle ja sadatta mestisotteluaan pelanneelle Elias Elomaalle.

Toimitusjohtaja Pekka Hemmilä palkitsi ennen ottelua Elias Elomaan sadannesta mestisottelusta

Johto-osuman jälkeen pääsivät vieraat paremmin peliin mukaan ja painopiste siirtyi hetkeksi aikaa heille. Tasoitusosuman TUTO iski voitettuaan aloituksen KOOVEEn päädyssä ja rankaisemalla nopealla laukauksella. Mark Viitanen tykitti kauden avausosumansa Roope Kallion aloitusvoitosta. Lisäosumia ei erässä hyvistä paikoista huolimatta nähty, joten tauolle siirryttiin 1-1 tasatuloksessa. Kimmo Rautiaiselle merkittiin 10 torjuntaa ja virkaveli Piiroiselle yksi enemmän.

Eppu Varjamoa nauratti hienon osuman jälkeen

Toisen erän KOOVEE sai aloittaa ylivoimalla, mutta tällä kertaa ei tulosta kuitenkaan syntynyt. Eikä myöskään TUTO onnistunut omaa ylivoimatilannettaan hyödyntämään. Vieraat kuitenkin onnistuivat seuraavana maalin tekemään, kun Kristian Tuohilampi pääsi ohittamaan KOOVEEn puolustuksen ja viemään vieraat johtoon. Syötön hänelle tarjoili Jonne Jantunen. Johtoa kesti kuitenkin ainoastaan kolmisen minuuttia, kun uransa ensimmäisen mestisosuman laukoi siniviivalta nuori Aleksi Tiala. Maalin syöttäjäjinä olivat Joona Koppanen sekä Niko Lahtinen. KOOVEE sai luotua useampiakin hyviä paikkoja, mutta lisäosumia se ei onnistunut erässä enää tekemään.

Aleksi “Alpo” Tialalle ensimmäinen mestismaali oli mieluinen asia

Turkulaiset pääsivät uudelleen johtoon, kun viime kaudella muutaman ottelun KOOVEEnkin paidassa pelannut Kasper Simontaipaleen laukaus yllätti Rautiaisen. Tuohon maalin syöttöpiste merkittiin Jesper Larinmaalle. Erässä tunteet kävivät välillä todella kuumina ja yleisönkin korvat punoittivat katsomoon kuuluneista huudoista, mutta onneksi kaukalossa selvittiin ilman ylilyöntejä toiselle tauolle. Rautiaiselle kuusi torjuntaa ja Piiroiselle jälleen 11.

Niko Lahtisen laukaukset eivät tänään löytäneet tietään maaliin asti

Kolmannen erän puolestaan TUTO pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta KOOVEEn puolustus pystyi estämään vieraiden maalintekoyritykset. KOOVEE yritti saada tasoitusta aikaiseksi, mutta tällä kertaa viimeistely ei ollut riittävän terävää. Toki turkulaisten puolustus oli jämäkkää ja Piiroinen maalilla hoiteli loput. Lopussa KOOVEE yritti kuudella kentääpelaajalla ratkaisua, mutta maalinteossa onnistui TUTO. Mikko Laine sai kiekon keskialueella ja siirsi kiekon tarkasti tyhjään maalin. Syöttöpisteet Aleksi Poikolalle sekä Tarmo Reunaselle. Vielä viimeisellä sekunnilla pääsi Juho Mäkelä kaunistelemaan loppuluvuiksi 2-5. Tuohon maaliin syötöt antoivat Simontaival sekä Matias Lehtonen. Päätöserän torjunnat Rautiainen 10 ja Piiroinen yhdeksän.

TUTO juhli viidesti maalia ja nappasi täyden pistepotin mukaansa Turkuun

KOOVEE pelaa seuraavan kerran perjantaina 23.10. Silloin Vantaalla ottelua isännöi K-Vantaa. Hakametsässä pelataan jälleen ensi keskiviikkona ja vieraaksi saapuu FPS Forssasta. Tervetuloa silloin kannustamaan KOOVEE takaisin kotivoittojen tielle!