Kovavireiset KOOVEE ja Kiekko-Pojat kohtaavat Joensuussa

Eilen maukkaan vierasvoiton IPK:sta napannut KOOVEE metsästää tänään Joensuussa jo kuudetta peräkkäistä voittoaan. Tänäänkään eivät pisteet irtoa helpolla, sillä myös kotijoukkueen pelit ovat viime aikoina sujuneet mainiosti. Kiekko-Pojilla on neljän voiton putki takanaan, mutta samalla myös 10 perättäisestä ottelusta ovat napanneet vähintään pisteen.

Alkukaudella alisuorittanut Kiekko-Pojat on valmentajavaihdoksen jälkeen ollut siis hurjassa vireessä ja noussut sarjataulukossa yhdeksännelle sijalle, pisteen päähän KOOVEEsta. Torstaina joensuulaiset hakivat täyden pistepotin FPS:lta puolustaja Miika Heiskarin kerätessä peräti neljä syöttöpistettä.

Kiekko-Poikien ylivoima (24.42%) on toiminut sarjan kolmanneksi tehokkaimmin ja Forssassakin joukkue teki kaikilla kolmella ylivoimallaan maalin. Alivoimalla joukkue ei sitten yhtä tehokkaasti ole pelannutkaan, sillä alivoima on kolmanneksi huonointa 72.06% tehokkuudella. KOOVEEn erikoistilanteet ovat onnistuneet juurikin päinvastoin, joten erikoistilanteiden merkitys on tänäänkin suuri.

Isäntien kultakypärää kantaa Joel Kerkkänen (11+15), joka Mestiksen pistepörssissä on viidentenä. Muita huomioitavia pistemiehiä ovat Denis Kusy (11+14), Artur Gatiyatov (4+16) sekä vasta kahdeksan ottelua pelannut Nicolas Werbik (5+3). Maalivahdeista kaksi kolmasosaa vastuusta on kantanut Kasper Lehikoinen (87.07%).

Kertaalleen joukkueet ovat tällä kaudella kohdaneet, Kiekko-Pojat ottivat Hakametsästä voittomaalikilpailun kautta kaksi pistettä kotiinvietäväksi. Viime kauden neljästä keskinäisestä Kiekko-Pojat voittivat kolme. Joensuu on ollut KOOVEElle todella haastava paikka, sillä syyskuuhun 2006 ulottuvan tilaston mukaan ei pistettäkään ole KOOVEE pystynyt nappaamaan. Nyt jos koskaan on aika tuokin peikko heittää romukoppaan.

Eilen KOOVEE pelasi erittäin järkevästi ja tehokkaasti. Koko joukkue oli sitounut noudattamaan pelisuunnitelmaa sataprosenttisesti ja kiitos tuli kolmen pisteen muodossa. Ottelun sankareista maalivahti Samu Pakarinen torjui viimekautista seuraansa vastaan peräti 40 kertaa. Leveyttä ja tasaisuutta korostaa se, että kymmenen pelaajaa pääsi tehopisteille, eikä kukaan kerännyt enempää kuin yhden pisteen.

Erikoistilanteet KOOVEE hoiti mallikkaasti, alivoima kesti kaikki kolme yritystä ja ylivoimalla joukkue iski voittomaalin ottelun loppuvaiheilla. Samankaltaista onnistumista vaaditaan tänäänkin.

Vierasreissulla kun ollaan ja takana on upea voitto, ei kokoonpanoon ole tulossa muutoksia. Eilen ottelun kesken jättäneen Santeri Sillanpään tilannetta tarkkaillaan ottelun alkaan saakka.

Kiekko putoaa jäähän klo 17 ja C More toimittaa livelähetyksen ammattimaisella selostuksella varustettuna kotisohville tuttuun tapaan. Hakametsässä pelataan ensi torstaina, kun Kiekko-Pojat saapuvat vastavierailulle. Varaa paikkasi ostamalla lippusi ennakkoon: https://www.lippu.fi/artist/koovee/