Latviasta palannut KOOVEE saa tänään vastaansa hallitsevan mestarin

Kauaa eivät ehdi KOOVEEn pelaajat palautua Latvian reissustaan, kun jo tänään vastaan luistelee hallitseva mestari Imatran Ketterä.

Ketterä pääsee otteluun paremmin levänneenä, sillä heidän edellinen pelinsä oli viime lauantaina, jolloin he kaatoivat IPK:n kotonaan. Ketterä on sarjataulukossa suhteellisen turvallisesti toisella sijalla. K-Espoo on kärjessä karannut jo 20 pisteen päähän ja kolmantena oleva RoKi on puolestaan yhdeksän pistettä imatralaisia perässä.

Aikaisemmin tällä viikolla sulkeutunut siirtoikkuna aiheutti Imatrallakin pelaajaliikennettä lainapelaajien suhteen. Merkittävin oli huippulupaavan Samu Tuomaalan jatkaminen Ketterän paidassa. Tämän kauden 20 pelaamassaan Mestiksen ottelussa Tuomaala on iskenyt hurjat 20+15 tehot.

Tuomaala johtaa myös Ketterän sisäistä pistepörssiä ja hänen takanaan löytyvät Jere Vertanen (12+21) sekä Henry Karjalainen (6+27). Maalivahtikaksikko Ketterällä on Mestiksen kovin, 23 ottelua pelannut Santeri Lipiäinen (90.93%) ja 19 ottelua torjunut Severi Auvinen (91.24%) ovat alle kahden päästetyn maalin per ottelu keskiarvolla sarjan kärkikolmikossa, edellään ainoastaan K-Vantaan Waltteri Ignatjew (92.06%).

Kauden kolme edellistä kohtaamista ovat päättyneet kotivoittoihin, viimeksi Hakametsässä KOOVEE voitti tosin vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Imatralla puolestaan toisessa kohtaamisessa KOOVEE oli ainoastaan yhdeksällä kenttäpelaajalla kiinni voitossa kolmannen erän puolivällin saakka, kunnes Ketterä karkasi kahden maalin voittoon.

Jonkin verran siirtoikkuna toi muutoksia KOOVEEnkin kokoonpanoon, kun Ilveksestä lainalla olleet Santeri Airola ja Joona Korhonen siirtyivät SaiPa:aan. Kokoonpanoon palaavat nuoret Samu Bau, Jakub Kos ja Karri Aho. Molemmissa Zemgale-otteluissa maalin iskenyt Verneri Metsänen viilettää tänään kakkosketjussa yhdessä Jesse Pelamon ja eilen synttäreitään viettäneen Santeri Sillanpään kanssa.

Ottelu alkaa tänään klo 18.30 ja KOOVEE toivottaa kaikki hyvän jääkiekon ystävät viihtymään kanssaan Hakametsään. Liput kannattaa hankkia ennakkoon osoitteesta: https://www.lippu.fi/artist/koovee/